Scudo Sports

Boğaz köprüsünü bisikletle geçiyoruz 4/12/2016 (yarın sabah)

Atilla59

Üye
Tepki
15
İsim
Atilla
Bisiklet
Trek
Pablo Picasso “Hayal edebildiğin her şey gerçektir” der. Biz bir hayal kurduk ve valilikten aldığımız izinle onu gerçekleştirme yolunda ilk adımı attık. Dünya Engelliler Günü kapsamında, 4 Aralık Pazar sabahı Paralimpik Oyunları’na bisikletçi gönderme hedefiyle 2000 bisikletli buluşuyor ve MetroBis adını verdiğimiz 20 kişilik bisikletin izinde köprüyü geçiyoruz. Önde, farklı engel gruplarından 20 kişi METROBİS ile aynı anda pedal çevirerek Asya’dan Avrupa’ya geçerken, onlara destek olmak için yanlarında pedal çevirecek 2000 bisikletli arıyoruz. Pedala basmaya hazır mısınız?

Gelin, Paralimpik bisiketin var olduğunu hep birlikte gösterelim; gelin Paralimpik Bisikletçiler 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil etsin diye pedal çevirelim; herkesin tek yürek olduğu bir atmosferde, engellere takılmadan, yan yana, pedal pedala tek ses olalım, farklarımızla renklenen bir fotoğraf ortaya koyalım. Bu bir kortej geçidi değil; tüm farklılıklarımızla birbirimizi kabul ettiğimiz bir gün olsun. Bugün her renge, her sese alan açalım. Ötekileşmeden, ötekileştirmeden, hepimizin farklı alanlarda engellenen olduğunu fark ederek ve kendimizle yüzleşerek…. Gelin, BİZ SİZ ayrımı yapmadan, Dünya Engellenenler Günü hepimizin günü olsun diye bir arada olalım.

PROGRAM
08.00 – Kadıköy rıhtımda, Haldun Taner sahnesi önünde buluşma ve kahvaltı ( Kahvaltı, Kadıköy Belediyesi tarafından verilecektir)
08.30 - Kadıköy Haldun Taner Önünden Hareket
09.15 - Köprünün Anadolu Yakası Ayağı (Bu noktada engelli sporcularla buluşuluyor. Toplu fotoğraf çekiminin ardından sürüş başlıyor)
09.45 - Köprünün Avrupa yakası Ayağı
10.15- Mecidiyeköy ve Taksim

Program burada bitmiyor, çünkü bugün birlikteliğimiz tüm güne yayılacak. Önce Cihangir’e uzanacak, oradan Karaköy’de Güllüoğlu’na uğrayıp enerji depolayacağız (anlayan anlar!). Karaköy’den Eminönü’ne gidecek, derken Haliç/Balat’ta duvarları Aydan Çelik resimleriyle süslü bisiklet kafesi ile tanışacağız: Bisikletli Mekan ((link)). Tüm günü bisiklet üzerinde geçirdikten sonra, hak ettiğimiz taze çay ve ev yapımı muhteşem tatlarla günümüze devam edeceğiz. Yani bu turun başlangıç saati var, bitiş saati ise bize kalmış.

Bisikletlilerle ve bisiklet için, dolu dolu bir Pazar gününü hep birlikte yaşamak için bizimle olun, TAKİPTE KALIN ;)

Scudo
süper bi haber, bu fırsat kaçmaz, kesin ordayım nasipse

Harika bir konu, konunun başlığını daha ilgi çekici ve içeriği açıklayan bir şekilde düzenlemenizi öneririm. Bir aksilik çıkmazsa orada olacağım inşallah. Benim annem babam da işitme engelli insanlar. Bu bir yana 2000 bisikletlinin köprüden geçme düşüncesi çok güzel :)

15 temmuz şehitler köprüsünden bisikletle geçmek heyecan verici. pazarları öğleden sonra dükkan açıyorum. ama program sabah erken olacağı için nasip olursa eşimle gelmek istiyorum. bakalım hayırlısı.

buluşmaya iki gün var lakin internette bu organizasyon ile alakalı hiç bilgiye rastlamadım. organizasyonun bir adı var mı. başka forumlarda da yayalım.

Esenler civarı gidecek olan varsa iletişime gecelim lütfen

Bahçelievler'den gelmeyi düşünüyorum.

Hava bisiklet için güzel gözüküyor. Biraz soğuk ama rüzgar az, yağış yok. Öğlene doğru da ortalama 10 dereceye çıkacak.

Böyle bir etkinliğin forumda bu kadar az ilgi görmesi de üzücü.

Geç haber verildi,şimdi Bursa dan ha deyince kalkıp gelinmiyor.Katılımcılara sorunsuz bir geçiş dilerim...

daha fazla bilgi için (link)

hadeeee köprüden beleşşş

Bende gelmek istiyorum şimdi nasıl olucak tamamen trafiğe kapalımı olucak köprü yine birde bu köprü isimlerini tam bilmiyorumda altunizadeden gidilen köprümü oluyor boğaziçi köprüsü yani geçenki yürüyüş yapılan köprü.

evet köprü biz geçerken trafiğe kapalı olacak.sabah 8-8.30 arası kadıköy rıhtımda olun hareket ordan.bu arada 15 temmuz şehitler köprüsü (boğaza yapılan ilk köprü)bogaziçi köprüsü

Ben gelmeyi düşünüyorum :)

çok bir düşünce inş orada olacağım geldiğimizde sizi bulmak adına herhangi bir pankart grup bayrağı vs. olacakmı?

Forumda ilgi görmese de katılımcı sayısı yüksekti. Organizasyon başarılıydı, güzel bir etkinlik oldu. Bilhassa (link)'da içtiğimiz çorba ayrı bir güzeldi.

Organizasyon sırasında çekilen fotoğraf ve videolara ulaşma şansımız yok mu?

Organizasyon iyi güzeldi ama bazı kendini bilmez araç sürücülerinin uzun uzun kornaya basarak geçmesi (destek için kısa kısa kornaya basarak geçenleri kastetmiyorum) ve bazılarının bununla da yetinmeyerek camı açıp söylene söylene geçmesi yine "burası Türkiye" demeye yetti.

Bakan, başbakan, cumhurbaşkanı ve bilimum kişiler geçecek diye saatler öncesinden, üstelik de akşam iş çıkışı saatlerinde bile köprü, otoyol girişleri kapatılır bişey olmaz. Doğru tabi, pazar sabahı çok önemli ve acil işleri için karşıya geçmek isteyenleri mağdur ettik ! Sorsan emirgana kahvaltıya gidiyodur, yaptığı yaygara yarım saat geç kaldığı için.

@Sebahattin Gerceker

Güzelmis aslinda ama yayalardan daha mi yavas gidiyor ne?

Geri