Scudo Sports

Boğaz Köprüsü'nden Bisikletli Geçiş (10 Haziran)

Bu organizasyona ilk kez katıldım. Ancak beklediğimden daha hoş geçti. Sonuçta boğaziçi köprüsünü bisikletle geçtik.Ve kanımca çogunluk çekiliş derdinde falan değildi zaten. O yüzden numara falan çok takmamak gerek kafaya. Bu kadar kalabalık ve hatta " ne kadar kalabalık olabileceği tahmin edilemeyecek" organizasyonlarda elbette bazı pürüzler olur. Bence organizatör veya tur komiserlerinin azarlar gibi konusmaları yada bazı eksiklikleri sineye cekilebilir. Benim dikkatimi ceken şey; Bir sürat sevdasıdır gitti bütün tur. Süratli kullanan arkadaslar ne yazık ki herkesi kendileri gibi gördüler heralde. Hatta rampalarda yavaslayanlara fırça atanı bile gördüm ve çok güldüm.:) Ama bunlar olur ve hep olacaktır. Biz bugün cok keyifliydik. Kazasız belasız. Bu yeter aslında.... Katılan herkesin ayagına yüreğine pedalına saglık..

• Beğen
Tepkiler: Caner.AYDIN
Scudo
Eğlenceli geçti. Sıcak fena yakmış. Eve gelince çıktı ortaya. Boğazdan bisikletle geçmek güzel. iki kıta arası gidip gelmek. beni en çok zorlayan, sebepsiz yere zırt pırt yol ortasında duranlar oldu. Bir de bayırda yorulup yürüyenler keşke en sağdan gitseydiler. Ama onca kalabalığa rağmen fena değildi.

Kudretciğim en önde Sarı yelekli bisikletlilerin içinde Birleşmiş Milletler yetkilileri, Avrupa Birliği Türkiye delegasyonundan Konsoloslar ve yardımcılarından oluşan bir misafir protokol vardı, bu misafirleri korumak ve geçmiş de olduğu gi...bi aralarına girilip kazaya neden olup hastanelik edilmelerini yaşadık bunun tekrarlanmaması için önde bisikletliler derneği üyelerinden oluşan bir baraj oluşturmak için, konvoyun hızını kontrol altında tutabilmek için dernek görevlisi sarı yelekli bisikletlilerin önüne geçilmemesini istedik AKSİ TAKDİRDE ÖNE GEÇEN BASMAYA BAŞLADIĞINDA HIZ KONTROLDEN ÇIKIYOR VE KAZARLAR OLUŞUYOR, ETKİNLİK YARIŞA DÖNÜŞÜYOR. Bizler Boğazda bisikletin keyfini sürmeye çıktık, yarışa değil, güvenli bir etkinlik yapmayı hedefledik, bunun içinde kurallar koyduk ve duyurduk buraya gelenlerinde bu kuralları kabul ettiğini düşünerek hareket ettik, kurallardan rahatsız olan var ise arzu edenler istediği gün ve saatte bisikletine özgürce binip köprüden geçmeyi deneyebilir, ama bu etkinlikte GÜVENLİK İÇİN KURAL olmak zorundadır.

başkan murat suyabatmazın dernek sayfasından bana mesajı......

Yorulan tabi elinde götürebilir bisikletini ama, yol ortasından gitmemeye ve gerekli önlemleri almaya özen gösterilmeliydi..
Üsküdar'da bir tünelden geçerken kaza yapıyordum az kalsın..
Zaten çılgıncasına güneşten kapkaranlık bir ortama girilmiş, göz daha alışamamış, bir anda önüme bir hanımefendi çıktı elinde bisikleti, ışığı yok, üzerinde parlayacak hiçbir şeyi yok.
Zor kaçtım, iyi ki o sırada arkamdan kimse gelmiyordu..

Kaskı olmayan bir sürü çocuk yaşta arkadaş vardı, onlar için biraz endişelendim ben,
Bir de kalabalığın ortasında önünü kaldırıp gitmeye çalışan bir arkadaş vardı.. Bir ara neredeyse etrafındaki 5-6 kişiye kaza yaptıracaktı..

Bunun dışında pek eğlenceliydi, bu kadar çok bisikletliyi bir arada görmek, yolların bomboş olması ve sadece bisikletlilere ayrılması harika bir şeydi.

Nedense çoğu kimse sadece eleştiriyor !!!!!!!

"Artık çok iyi bir ressam olduğunu iddia eden öğrencisine demiş ki hocası, "En beğendiğin resmini al ve en kalabalık yere götür. Resmin yanına da bir kırmızı kalem koy, gelen geçen buldukları hataları işaretlesin." Öğrenci en güzel resmini almış ve hocasının dediği gibi kalabalık bir yere götürmüş. Kalem de koymuş resmin yanına, hataları bulun ve işaretleyin diye not da bırakarak, en ufak bir işaretleme olmayacağından gayet emin bir şekilde akşam resmin yanına gittiğinde, resmin her yanı işaretlenmiştir neredeyse. Akşam hocası yine en sevdiği resimlerinden birini alıp aynı yere koyup bu kez boya kalemleriyle yanlış buldukları yerleri düzeltmelerini isteyen bir not bırakmasını istemiş öğrencisinin. Yine denileni yapar ressam adayı ama bu kez biraz morali bozuktur. Akşam resmin yanına gittiğinde resmi sapasağlam, hiçbir yeriyle oynanmamış vaziyette bulur. Sevinçle hocasının yanına gider. Hocası der ki, "İşte hayat böyledir, insanlar eleştirmekten çok hoşlanır, hatayı bulmak kolaydır. 'Hadi düzelt veya yol göster, çözüm önerileri sun' denildiğinde hiç kimseyi bulamazsın etrafında. Sen sen ol, yaptığın işten anlamayan, kıymetini bilmeyen insanlara işin hakkında soru sorma. Sanatından anlayanlarla birlikte ol."

Herkese keyifli sürüşler...

@ramirez

hemen hemen aynı yaştayız, bazı eksiklikler illaki sineye çekilebilirler çektik.

fakat ben oraya 7 yaşındaki kızımı getirmeyi düşünüyor isem ve güvenlikle alakalı handikaplar var ise kimse kusura bakmasın bu sineye çekebileceğim bir eksiklik değil, organizatör ve tur komiserlerinin azarlar gibi konuşması ise kesinlikle sineye çekilemez orada hem yaş hem konum olarak senden benden veya başkalarından çok daha alt veya çok daha üst seviyede insanlar beraberlik içinde bir bütün olarak bir organizasyona katılıyorken kimse bana veya başkasına azar-fırça çekemez. organizasyondaki amaç insanlara bisikleti sevdirmek küstürmek değil....

bir sürü eleştirecek konu, olay, davranış vs. olmasına rağmen bisikletle boğaz'ı geçmek, hemde komple kapanmış bir köprüden geçmek çok keyifliydi.
harem vapurunda para olayını çözemedim. kiminden para alınmamış, kimi 3, kimi 2 lira vermiş. sağlık olsun.. kaç defa boğaz köprüsünden bisikletle geçebilirizki ?

@orcunkaralar

işte zaten bende dahil herkes böyle düşündüğü için İDO para alıyor / turyol veya Şehir Hatları almıyor, amannn ne olacakki deyip kuzu kuzu ödüyoruz 2-3 tl leri ama ödememek kullanmamak lazım kardeş :)

caner sana katılıyorum anladığım kadarıyle bazı tecrübesiz olanlar sert konuşmuş onlar bence amatör,evet sürücülerin yaptığı hataları tek tek okudum sürücülerde dikkat etmeli toplu şekilde giderken bir başkasını tehlikeye sokamayız ,bu kadar kitleyi kontrol etmek için profesyonel kişiler olmalı,hakaret azar olmaz,anladığım kadarıyle sürücülerde hata yapmış görevlilerde ,eleştiri yapılacaksa yapıcı olmalı ama hiç hataları görmemek bence etik dışı olur trafiğinde hatası var trafik şubesi neden üsküdar yollarını kapatmadı bu büyük bi hatadır seneyede bu kadar kalabalık olursa hareme giden yolları trafiğe kapatacaklarmı bu sene hadi bi şey olmadı seneye üzücü bi olay olursa sorumlu kim olacak..

bir çok kişi gibi ben de dün kadıköyden vapura bindim.bir jetonu 2 tl ye aldık bisikletlere ayrıca ödeme yapmadık.haremden arabalı vapura binen arkadaşlarımda bisikletlere ek ücret ödemediler.onlar da 3 tl ye yolculuk etmişler.yanlış anlışılma var sanırım.
yolcu haricinde bisiklete ek ücret ödendimi.
yoksa bisikletle vapura binerken normal yolculardan alınan ücret alınmamalımı ?

@Engin EŞ

(link)
Tarifeye dikkat edecek olursanız,motosiklet ücreti 3,50
motosikletle aynı değeri görmenin bir mantığı yok.
soygunculuk resmen.idoyu savunmanın anlamı da yok.
memnunsanız eğer birşey demek bana düşmez.ancak rahatsız olan arkadaşların üzerine gelmek sizin yaptığınız.
yanlış anlayabilirim,öyleyse özürde dilerim.normal ücret feribotta 2 tl olarak tarfide mevcut.

@sedat_slave

Estağfurullah zaten yanlış anlamayı düzeltmek gayemiz.bir tarife var ortada.bisiklet içinde bir tarife yok zaten.motorsiklet için 3,5 tl alınıyor bisikletide bu tarifeye sokuyorlarsa 3,5 tl almaları lazım ki arkadaşlar 3 tl ödemişler.sıkıntı ve anlaşılmazlık burada.ekstra ücrete sizin gibi bende rahatsızım.ayrıca ido benim dayımın değil:)

@Caner.A
Galiba anlatım bozuklugu yapmısım. Sineye cekebilecegimiz seyler, guvenlik degil tabiki. Ama ben kurallara uymayan insanlara yapılan haddini asan uyarılar yuzunden moralimizi bozmayalım demek istedim.
Ayrıca benimde bir kızım var. 2.Sınıfa gecti.4 yasından beri bisiklete biner Ama ben cesaret edip getiremedim. Cunku tahmin ettim olacakları. Sonucta kontrolsuz bir kalabalık olacagı belliydi. Ve ben yazıkki bu kalabalıgı tam istenen sekle sokmanın mumkun olmadıgını dusunuyorum.
Son olarak madem konu buraya geldi yazmadan edemeyecegim. Baskan Murat. Bey "isteyen tek basına gecsin kopruden" demis. Tuhaf bir acıklama olmus sanki her zaman izin alınabiliyormus gibi.

• Beğen
Tepkiler: Caner.AYDIN
Benim için çok güzel bir tur oldu. Hayatımda sürekli hatırlayacağım bir anı olacak kesinlikle. Eleştiri konusunda birşey söylemek istemiyorum çünkü eleştirilecek birşey yoktu ortada. Gayet güzel düzenlenmiş bir organizasyondu.( Eleştireceksem, polisler biz köprüdeyken, grubun en arka sırasında ''devam edin arkadan ambulans geliyor'' dediği sırada bazı üniversiteli arkadaşların diğerlerine ''yavaşlayın, hızlanmayın, yavaş gidin'' gibi söylemlerde bulunması beni çok fena kızdırdı. Sırf onlarla polis arasındaki husumetten dolayı bir insan sağlığı ya da hayatı tehlikeye girecekti. Çok enteresan. Maalesef yurtdışında öğrenciler başarıdan başarıya koşarken bizimkiler halen daha polislerle çatışma derdinde. yazıklar olsun bu insan müsfeddelerine diyorum) Güvenlik konusunda alınabilecek önlemler alınmışken halen daha ne tartşılıyor onu da anlamıyorum. 5 bin kişi pedal çeviriyor, tabiki o daracık yollarda sıkışıklık olacak, kaza olacak. Herkes kendine dikkat eder, düzgün sürerse bsikletlerini o zaman kaza olmaz. Yok şurası neden şöyle yok burası neden böyle denileceğine önce insanları uyarmak gerekir güvenlik konusunda. İnsanlar vurdumduymaz olduktan sonra istanbulun bütün yollarını trafiğe kapatsan yine kazalar olur. Sonuç itibariyle güzel turdu, düzenleyenlerden allah razı olsun, güzel bir pazar sabahı çok güzel bir anı yaşattılar bize..

• Beğen
Tepkiler: ahu avşar
polis memuru ile beylerbeyinde muhabbet ettik adam resmen şunu dedi bu kadar adam hareme gidermi diye polis bile olaydan şikayetçi oldu açıkça dar yollara girilecekti ve karşı yönden gelen araçlar kesilmemiş idi en tehlikeli güzergah kuzguncuktan ta hareme kadar olan yerdir seneye bu hat kullanılacaksa oranın trafiğe kapatılmasını vali emreder trafik kapatır yarın öbürsügün o güzergahta istenmeyen olaylar olursa ne olacak, her köprü geçişinde bir çok acemi olduğu doğrudur bize düşen görev ise sorumluklarımızı bilmektir bu organizasyonda trafik sınıfta kaldı çaresiz trafik polis memuru bana şikayetçi oldu ki ben köprüden geçmedim beylerbeyinde bekledim ..ayrıca davetlilerin olduğunu başkan söyledi bunlar birleşmiş milletlerden temsilciler ve konsoloslar ayrıca daha önce yapılan geçişlerde bir takım hız yapmak isteyen arkadaşlar kazalara sebebiyet vermiş bunu başkan teyit etti başkan eski türkiye şampiyonudur bilir kontrolsüz hızın ne olduğunu ..... organizasyonda görevli arkadaş arkadan sürücüler ile dalaşmaya kalkınca bi adet polis komseri arkadaşı kucaklayıp kaldırıma doğru iteledi bunlar benim turun sonunda gördüklerim ...geçen sene dalaşma oldu yaşlı bi sürücüye olay kuzguncuk taraflarında cereyan etti,olayda ben arkada görevli idim her iki tarafıda yatıştırdım polis memuru olayın kontrolünü sağlamamı benden istedi insanları kırmadan arkadan topladım ...köprüden çok geçtim dernek ile hepsinde arkayı topladım,
burda bir çok olaylar anlatıldı ortada şu gerçek var toplu şekilde giderken hiç kimseyi tehlikeye sokacak hareket yapılmaz hız ise hiç yapılmaz,seneye face den dernek köprü geçişinde kuralları açık açık ilan eder bu kurallar protokolün geçilmemesi protokolün emniyetini ise dernek görevlilerin yapması ve pedalşörler ise bu kurallara uyar sonuçta sorun kalmaz dernek görevlilerin arkasından kitle gelir bu şekilde organize olunur kurallar olmaz ise kitle kontrolden çıkar 10 km lik bi etapı emniyetli bi biçimde almak istiyorsak kurallara uyacağız en arkada birden fazla dernek görevlisinin olması mantıklı olur arkada kalanlara yardımcı olunur lastikleri patlarsa yardım edilir ....son olarak seneye bitiş noktası hareme alınacak ise üsküdara tek araç girmeyecek can güvenliği açısından ....

ayrıca taksimden ta mecidiyeköye kadar tüm yan yolların kapatılması ve köprü yoluna girilince tek aracın girmemesi yıldız üniversitesinden korteji almak sakıncalı geçen sene orada hengameler oldu mecidiyeköyden direk köprü yoluna girilir tüm yan yollar köprü yolunun başlangıcına kadar kesilir köprüden çıkışta tüm yan yollar kapanır beylerbeyi karakolun ordan kortej döner ve üsküdara yönelir ya da seneye altunuzadede biter olay ...

Dün bu tura katılanlar arasında bende vardım ilk köprü geçişim ve ilk kez bu kadar fazla bisikletliyi bir arada görüşümdü.Şahsi izlenimlerim:Bazı eksiklikler vardı mesela kask zorunlu olduğu halde kasksız bir sürü kişi gördüm ki bunların içinde görevlilerden olanlar da vardı.Güvenlik açısından ben kendimi olabildiğince emniyete aldım.Taksimden çıkışta baktım millet önde kalabalık ve sürü şeklinde gidiyor ben yavaşlayıp arkada kalmaya başladım ve farketim ki turun tadı asıl bu şekilde çıkıyormuş .Fotoğraf çekerek etrafta bizi çeken insanlara el sallayarak gitmek gerçekten çok keyifliydi.Dönüşte ise Harem'den arabalı feribota bindik bisiklet için ek ücret falan da ödemedik.Kudret abimizle tanıştık ve öğütler aldık:) Sonuç olarak benim için gerçeketen güzel bir gün oldu...Gelen herkesin pedalına sağlık.

Geri