Scudo Sports

Boğaz Köprüsü'nden Bisikletli Geçiş (10 Haziran)

@sedat_slave

Çekiliş numarası almayan çok kişi vardı. Bende o uyarıyı duydum. Çok sevimsiz bir tehditti.

Scudo
@Kudret Kurtcebe

kudret abi bana , organizasyon bu sene biraz olmamış gibi geldi inanılmaz bir curcuna yaşandı sanırım katılımın bu kadar çok olması hesaba katılmamıştı... insanlar yolda yan yana 7-8 li halde gittiler buda beni biraz endişelendirmedi değil ama gördüğüm kadarıyla kaza bela olmadı, yanlız tünelin girişindeki refujun üzerinden atlama kısmı çok kötüydü :) her şeye rağmen ayak üstü yaptığımız sohbet çok tad verdi abi ağzına sağlık...

vallahi o yolda abuk subuk anonslar yapan adamlara ayar oldum bayağıda bir söylendim :))) insanların zevk için katıldıkları bir organizasyonda koyun gibi güdülmeye çalışılması yakışıksız kaldı... bu çekiliş numarası alırken de tuhaftı insanlar... 3 defa elimden çekiliş numaramı aldılar ya sabır dedim birde pardon deyip ondan sonra dönüp arkasını giden 1 amca vardı süperdi ...

@sedat_slave

anonslar beylerbeyinde yinelendi otobüs arkasından gidin diye başkan seslendi,evet dernek forması giyenlere sanki tolerans fazla idi bu tip uygulama bencede yalnış tek tip formayı herkez giyecek diye bi şey yok yalnız önde kesin yolu bilenlerin olması gerekir, derneğin görevi sadece bedava köprü geçişi değil adam gibi bisiklet yollarının aynı amsterdamda gibi olmasını sağlamaktır iş protestoya gelince yol istemeye gelince ben o vakit 5000 kişiyi göremedim 7 yıldır nerde bu millet bu gün 5000 kişi bile yoktu ama sayı büyüme gösterebilir
bu da bu tip bedava köprü geçişlerinde olabilir evet önden gelenlerin hepsi dernek formalı idi.....ayrıca arkada tek bi arkadaş görevlendirmişler bu kadar çok sayıda adam için arkadan daha fazla görevli olması gerekir dediğim gibi bence tüm yollar hareme kadar kesinlikle kapatılması lazım idi ,üsküdar çeşmeye geldiğimde baktım polislerde jeton düşmüş geliş yolunu sahilden kestiler bu işi baştan yaparsın ta askeriyenin ordan hareme inen ve üsküdara inen tüm yollar saat 11.00 de kapatılacak idi nerde ....

@Caner.A

sağol caner, beylerbeyinde korteji karşıladım polislerin yolu kesmemesi bi handikaptır yukarda yazdım saat 11.00 de tüm köprü yolu ve hareme kadar ne kadar yan yol varsa polisler oraları kapatacak üsküdara tek araç sokulmayacak araçlar başka yönden sahile gidecekler idi beykoza yani ,,,,,,yolda yedi sekiz olur yeterki tüm yollar gidiş ve dönüş kapatılsın bunu neden yapmazlar anlamış değilim polis orda bana durumu şikayet etti , bu kadar kitle hareme gidermi diye seneye bence etap sonu altunuzade olması lazım haremde bitmeyen metro var daracık yollar genede büyük bi kaza olmaması sevindirici görevli sayısı arkada çok olması lazım idi bu kişiler arkada kalanlara yardım edecekti teknik destek lastik patlamalarında v.s bi bayan önce polisten yardım istedi polis bi şey yapamam dedi bende olaya müdahil oldum ablasını kaybetmiş bende dedimki bu korteji takip edin hareme gidin dedim .....

Seneye kızımı da getiririm diyordum ama bu gün kü kargaşadan sonra biraz daha ertelemeye karar verdim abi. nişantaşı, mecidiyeköy, kuzguncuk insanlar resmen Allaha emanet gitti ler önceki senelerde daha derli toplu gidiliyordu sen bile yolda insanlara uyarılar filan yapıyordun eksikliğin hissedildi :)

@clubber

sarı gömleklilerin arasına girmeyin çekiliş numaranız iptal olur demek yakışık almamıştır bu anonsu beylerbeyinde duymadım orda başkan sürekli otobüsün arkasından gidin dedi ve önde sarı gömleklilere öncelik tanındı gerçi yolu bilen kişilerden oluşan bi ekip olayı önden götürür sarı gömlek takmasınada gerek yoktur....

@Caner.A

insanlara güzellikle söylemek var nitekim hızlı sürmek sakıncalı bu tip kalabalık sürüşlerde hız olmaz ben geçen sene arkayı tek başıma toplamaya çalıştım köprüde durup resim çekmek isteyenler tabi olacak ama süre az olacak idi şimdi esasında işin yalnış tarafı geçen senede şu oldu gene hareme giden yan yolları kapatmadılar açıkça orada sorun olacağını biliyordum ve trafiği kesmediler beylerbeyinden bir kaç araç ters istikametten geldi gelmemesi gerekirdi sonra kesildi zannettik ama gene bir iki araç geldi bu trafiğin yeterli personeli yok herhalde ta taksimden hareme kadar tüm yan yollara bi adet motor dikersin bi allahın kulu geçemez ...............

@MertcanPastırmacı

eh kadıköye kadar sürmek zor gelmiş yada bilmiyor olabilirler harem iskele çok yakın neticede, ido belirli bir ücret alıyor bisikletlere şehir hatlarında veya motorlar da ekstra yok

@Caner.A

caner bu ido özel ya özel soyguncu bunlar 5 lira fazla olmakta lüks feribot hattı pendik ve yenikapıda ama benim ido ile işim artık yok eskihisardan bedava geçiş var topçulara...

biliyorum abi bisikletle olunca çok fark ediyor da, araba ile veya yaya olunca insanlar oraya kadar gitmektense bunları tercih ettikleri için istedikleri gibi fiyat koyuyorlar adiler. talep olduğu müddetçe arz edenler oynarlar istedikleri gibi fiyatlar ile. bi müddet herkes senin gibi yapsa ve o geçişi kullanmasalar protesto etseler bak nasıl geri vites yaparlar ama zor geliyor işte yurdum insanına aman boşver deyip fazla para verip geçiyoruz....

@MertcanPastırmacı

Belki Avrupa yakasından katılmışlardır. Dönüşte Haremden karşıya geçmişlerdir.

@Caner.A

Bazıları çokcuklarını bisikletlerinin arkasına taktıkları ek bir araçta taşıdılar. Sizde böyle bir ek araç ile çocuğunuzu taşıyabilirsiniz. Bugünkü kargaşa bundan sonra hep olacak gibi gözüküyor çünkü kalabalıktı. İnsan sayısı arttıkça yollar yetmemeye başlıyor.

Sabah konvoyun hareket etmesi çok zaman aldı. Çekiliş için numara vermekle vakit kaybettiler ama zaten sadece katılanların %10'u numara alabildi. Çünkü ben sıranın başlarına yakın olmama rağmen numara alamadım. Demekki insanlar bu geziye çekiliş için katılmadılar, bundan sonra bu çekiliş meselesini gözden geçirebilirler. Ya da daha önceden numara vermeye başlamak gerekir. Birçok insan erkenden gelmişti beklerken numara işlemleri yapılabilirdi.

@Caner.A

@clubber

Aralıkların çok sık olması ve ortalam bir hız yakalanamamasıydı bence tehlike yaratan. Önümde çok yavaş giderken nereden geldiğini anlamadığım, hızlı gidenler vardı. Bu kadar insanı kontrol etmek çok zor. O yüzden bireysel bilinçlenme de önemli.

Çocukların bisikletlerin arkasına takılmasıyla ilgili Soner Sarıhan ve İnci Sarıhan dünyadaki en iyi örnektir sanırım.. Facebook profilinden, fotoğraflara bakmanız yeterli ;)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Caner.AYDIN
Aralıkların çok sık olması ve ortalam bir hız yakalanamamasıydı bence tehlike yaratan. Önümde çok yavaş giderken nereden geldiğini anlamadığım, hızlı gidenler vardı. Bu kadar insanı kontrol etmek çok zor. O yüzden bireysel bilinçlenme de önemli.

mehmet sinan güvenç

dostum haklı...

Geri