Scudo Sports

Boğaz Köprüsü'nden Bisikletli Geçiş (10 Haziran)

Scudo
Fatihten katılağım inşallah. birazda yorgunluk olsun diye taksime karaköy yokuşunun ordan galata kulesini sollayarak çıkmayı düşünüyorum :)

@Barış ŞÜKÜR

bankalar caddesinden beyoğlu, oradan taksim. En az yokuş orada:)

bende çapa'dan katılacağım. çapa-taksim meydan 6 km. harem rotasını tam olarak bilmiyorum ancak beylerbeyi güzergahı kullanılacaksa taksim harem 15-16 km kadar. taksim'den harem'e gözüm korkmuyor ama taksim'e çıkan yokuş fena :) muhtemelen şişhane'de bisikleti sırtlayıp tünel'e çıkıp ordan beyoğlu caddesi boyunca tırmanırım. toplanma yeri tam olarak meydan mı ?

organize edilen etkinlikten dolayı emeği gecen erkeze teşekür ederim ve tabiki zekle katılaçağım

sim arkadaş şişhaneden istiklal rotasını kullan ben süekli öyle yapıyorum baaaaaaaaaaaaay

@orcunkaralar sim arkadaş şişhaneden istiklal rotasını kulan ben sürekli öyle yapıyorum baaaaaaaaaaay

Çekmeköy-Ümraniye-Üsküdar-Sancaktepe taraflarından gelecek olan arkadaşlar bize katılabilirler. Pazar sabah 08-08:30 da Ümraniye Belediyesi'nin önünde olacağız. En geç 8,30 a kadar bekleyeceğiz arkadaşlar. Şimdilik 6-7 kişilik bir grubumuz var.

@pr_ozlem
Bir düzinelik grup da Üsküdar'daki çeşme önünde saat 8:15 civarı hareketle toplanacak. Maksat oradan Harem'e gitmek. Malum sayı çok olunca vapurlar sıkıntı olabilir. O yüzden tavsiyem Harem'e yönelmeniz.

Grupların birleşmesi de ilginç olabilir. Çünkü arabalı vapur oldum mu size bisikletli vapur...:)

@pr_ozlem

Etkinlik Taksim'den 09:30 da başlıyor. 8:30 da Ümraniye'den hareket ederseniz çok geç kalırsınız. Saati linkden de görebilirsiniz. (link)

@Barış ŞÜKÜR

Karaköy'den Tünel'e bin yukarı çık. En kolayı bu. :)

hadi bakalım. bulgurlu- kadıköy-besiktas- karaköy- tünel -beyoglu-taksim.... devamı hepberaber. herkese günaydın....

Geziyi bitirdik. Çok yavaş, iç içe tekerlek tekerleğe gittik. 2010 yılında gitmiştim çok daha seyrek, rahat bisiklet sürmüştük. Haremden vapura bisikletlere 3 tl aldılar.

90 km yol yaptım. Bir de düştüm üstüne. ama boğazın üstünde bisiklete binmek güzeldi herşeye rağmen.
Gelen herkesin pedalına sağlık.

Çok eğlenceliydi özellikle köprünün üstünden geçmek büyük zevk fakat çok yavaş ilerledik seneye biraz daha hızlı olur umarım.

• Beğen
Tepkiler: Soner SAĞ
şu bi gerçekki paralı geçiş yapan falanca firmanın köprü geçişinde çok daha az insan vardı korteji beylerbeyinde karşıladım mahşeri bi kalabalık vardı bu sayı bence 2000 i bulmuştur...izlenimlerim şu oldu beylerbeyi tüneline girerken karşı istikamete bisikletler geçti polis uyardı geçmeyin diye ama nafile beylerbeyinden sonra kuzguncuk ve üsküdarda yol daralmakta o metro bi türlü bitemedi üsküdara kadar gidiş ve dönüşü kesmeleri gerekirdi polisin tecrübesizliği var bu konuda kortej ta hareme kadar gidecekse oraya kadar sahilden tüm trafiği keseceklerdi yarın öbürsügün sayı 5000 i bulunca tüm yolların hareme kadar kapatılması ve medyadan önceden haber verilmesi şu şu yollar pazar kapanacak diye ...bazı sabırsız araç sahipleri ile dernek görevlileri ağız dalaşına girdi ise polisler müdale edince iş yatıştı bu gibi çok katılımlı bisiklet sürüşünde asla hız olmaz dernek başkanı sürekli uyarı yaptı beylerbeyinde önde dernek formalı olanlar var idi......evet gerçekten sıkı bir kalabalık vardı ben geçmedim bunun nedenini yazdım...

Geçtik bitti.
Yalnız otobüsten sürekli yapılan anons çok sinir bozucuydu "otobüsü geçmeyin,şunu yapmayın,sarı gömlekli arkadaşların yanına girmeyin yoksa çekiliş numaranız iptal olur." defalarca aynı uyarı yapıldı.Daha otobüste ki arkadaş bisikletlilere nazik davranılması gerektiğini bilmezken.Trafikteki sürücülerden bekliyor haldeyiz.hatta bir ara azarlayıcı dilde bile konuştuğu oldu(mikrofon He-man'in kılıcı gibi, bütün güç o'na geçmiş sanki.).Sonuçta köprüden geçtik ama organizasyon o kadar iyi değildi.Trafiği de bisikletliler geldiği anda durdurdular.Biz zaten trafikte gitmeye alışkınız.Günün amacı araçsız sürüş değil miydi ?
Arşivlenecek güzel bir anı.
Ciddi bir kaza olmadığına sevindim.Dikkatli süren herkese teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Ben de etkinliğe katıldım. İlk defa katıldığım için geçen senelerle kıyaslıyamıyorum ama kalabalıktı. Köprü üstünden geçmek harikaydı. Başarılı bir etkinlik oldu.

Geri