Scudo Sports

Bodrum Granfondo 23 Mayıs 2021

Ben anerobic calismaya cok yakin zamanda başladım. Parkuru tamamlamak sikinti degil ama 2. 3. Yokusta dökerler beni😆
Bıyıkov yaparsın sen bu işi. ZONE'yi dahi öğrettin bize. :koptum: Kekleme bizi hedefini yüksek tut.:)

Scudo
Bıyıkov yaparsın sen bu işi. ZONE'yi dahi öğrettin bize. :koptum: Kekleme bizi hedefini yüksek tut.:)
Harbiden ya! O kadar teknik, bilimsel antrenman. Değerler de süper. Artık sonuç görmek istiyoruz sayın @Bıyıkov. 😁

Gecen hafta hanima dedim ki Bodrumda yaris varmış. Cumlenin devamini getiremeden "hayir" dedi. Ilk once izin kağıdını koparmam lazim😆😆

Bodrum granfondo 2021 kısa ve uzun parkur birincilerinin ortalama hız ve süreleri aşağı yukarı ne olur?
Etapları bilen tecrübeli arkadaşlar bir tahminde bulunursa ne kadar geride kalacağımı hesaplayıp ona göre katılıp katılmayacağıma karar vereceğim :)
Bursa da 770 MT tırmanma 76.7 km de benim ortamalamam 37 km olmuştu. Yaş kategorisinde 4 cü genelde 34 olmuştum.
Bodrumda kısa da 33 34 altına ineceğini sanmam.

Kısa 30 31 km/s ortalama civarı uzun da 29 ortalama civarı olur diye düşünüyorum. Kısa parkurun tersini 3w/kg civarı ftp ile zone 3 nabzımın alt sınırında 24 ortalama yapmıştım, çok bilimsel olmasa da veri olsun 😅
ben biraz daha hızlı olacağını düşünüyorum.
Örnek olarak 2019 çeşme granfondo : Gökhan Uzuntaş - 02:42:39 - 36.89 km/s ortalama (100 km, 1324 m tırmanış)
Akra granfondo : Gökhan Uzuntaş - 02:25:27 - 39.88 km/s (97 km - 810 m tırmanış)
Tırmanış açısından bodruma en benzer olan Marmaris Granfondoda (2019) hızlar diğerlerine göre düşük ama yine de şöyle : Gökhan Uzuntaş - 03:00:31 - 32.24 km/s (96,8km, 1825 tırmanış)
Bursa granfondo 2020 : Gökhan Uzuntaş - 02:53:35 - 35.26 km/s (102,8 km - 1200m tırmanış)

Örnek olarak 2019 çeşme granfondo : Gökhan Uzuntaş - 02:42:39 - 36.89 km/s ortalama (100 km, 1324 m tırmanış)
Akra granfondo : Gökhan Uzuntaş - 02:25:27 - 39.88 km/s (97 km - 810 m tırmanış)
Tırmanış açısından bodruma en benzer olan Marmaris Granfondoda (2019) hızlar diğerlerine göre düşük ama yine de şöyle : Gökhan Uzuntaş - 03:00:31 - 32.24 km/s (96,8km, 1825 tırmanış)
Bursa granfondo 2020 : Gökhan Uzuntaş - 02:53:35 - 35.26 km/s (102,8 km - 1200m tırmanış)
Evet verdiğin verilere göre muhtemel. Rotanın yarımada tarafındaki döngüsü kaymak asfalt, yalıçiftlikten çamlığa kadar soğuk asfalt ve ciddi tırmanışlar burada, sanırım marmaris rotasıyla benziyor.

“Futbol basit bir oyundur. 22 kişi 90 dakika bir topu kovalar ve sonunda hep Almanlar kazanır” lafini hatırlatırcasina Gokhan Uzuntas kazanmış. Essiz bir amator sporcu gercekten.

Uzun yıllardır yol bisikleti kullanıyorum, triathlet tanıdıklar, ironman'e katılanlar, yarışan bir çok kişiyle sürüş yaptım. Performans turlarında arkalarında bir şekilde sürüyorum. Bu benim ilk yarış heyecanım olacak. Kaydı olduk bekliyoruz. Önerilerinizi bekliyorum. :)

Uzun yıllardır yol bisikleti kullanıyorum, triathlet tanıdıklar, ironman'e katılanlar, yarışan bir çok kişiyle sürüş yaptım. Performans turlarında arkalarında bir şekilde sürüyorum. Bu benim ilk yarış heyecanım olacak. Kaydı olduk bekliyoruz. Önerilerinizi bekliyorum. :)
Kadansını bul kadansını bul :D başarılar....

%80 ertelenebileceği ile ilgili bir duyum aldım...
Bu arada kısa parkura kayıt yaptıran daha fazla, uzun parkurdan korkar oldum:))

%80 ertelenebileceği ile ilgili bir duyum aldım...
Bu arada kısa parkura kayıt yaptıran daha fazla, uzun parkurdan korkar oldum:))
Yarış varmış gibi antreman programi yapmak biraz can sıkıcı oldu.Once Antalya UCI GF ertelendi, antreman programini Bodrum yarisina gore revize ettik(ki iki yaris arasinda ciddi parkur farkliliklari var). Cunku yarışın taleplerine göre antreman programini olusturuyoruz ve yarışlar iptal olunca anaerobic yuklenme biraz havada kalıyor. Zaten ramazan ve yasaklardan dolayi antreman yapmak binbir zahmet.
Bu nedenle yil sonuna kadar yarış olmayacakmis gibi Aerobic dayaniklilik ve FTP temelli bir antreman programiyla devam edeceğim. Yaris olur da katilirsak da ilk 3 u zorlamayiz olur biter 😆😆

@Bıyıkov sayın Bıyıkov , bu nacizane ftp ve aerobic (zone3 galiba) antrenman sırlarınızı öğrenebilir miyiz ? Biz de yapalım 😅

@TatanQa_tr İftardan sonra cips tabağında ki cipsleri hızlı hızlı ağzına atıyorsun. Zone 3 çalışması oluyor. Cips tabağını mutfakta bırakıp gelip gidip yiyorsun bu dayanıklılık, yavaş yavaş göbek üstünden yemeye devam bu zone 2, kırıntıları yere döküp hanımdan zılgıt yemek zone 4. :)

@serkannsaglam kadans kişiden kişiye değişir 90-95 kadans iyidir demek doğru bir terim değildir. Tamamen pedala basınca kasların hareketi ve pedal basış veriminiz ilgili derin bir konu. Kısaca çok kadans yapınca çok verimli pedal çevirmiş olmazsınız :)

@Bıyıkov sayın Bıyıkov , bu nacizane ftp ve aerobic (zone3 galiba) antrenman sırlarınızı öğrenebilir miyiz ? Biz de yapalım 😅
Aslinda sır olan bir yani yok. Herkesin uygulayabilecegi ancak powermetre kullananlarin cok daha iyi verim alacaklari antremanlar. Sadece antremanlardan once ne icin antreman yaptiginizi belirlemek, ne kadar antreman vaktiniz oldugunu belirlemek, kisisel guclu ve zayif yanlarinizi ortaya cikarmak ve bunlara gore antreman programinizi belirlemek cok daha onemli. Yoksa antremanlarda birsey yok. Cikip sürüyorsunuz neticede😆

Bu eğimler ne la Tour de France mı hazırlıyorlar ?

Geri