Scudo Sports

BO-CE 4 Saat Solo Yarışı

Scudo
sayın hasan bey (yönetici )
ben 1973 den beri bisiklet üstünde olan bir insanım son bisikletim scale scott carbon 30 dur burada size bir soru sormak istiyorum bu ülkede 50 yaş üstü
dağ bisiklet yarışlarını organize edecek sponsor bir firma varmı
artı birinciye 50.000 dolar ikinciye 25.000 dolar üçünçüye 15.000 doların verildiği bir yarışma düzenlenebilirmi eğer düzenlenirse hemen lisansımı çıkaracağım çünki bu lisansı çıkarmak bir maddi kazanca deymeli yarışcıların verdiği onca eforun bedeli doyurucu olmalıdır diye düşünüyorum

@kudu

ne diyorsun albayım bu paralar yarışlarda dağıtılsın yaşımı büyütmeye razıyım:)nerdeeeeeeeeeeeeeeeeee cok zor ama her an her şey olabilir burası ttürkiye

• Beğen
Tepkiler: heng
@kudu

Eger ki devletin federasyonlari ayirdigi ödenekler, veya federasyonun özellestirildigi durumlarda, federasyonlarin illere ayirdigi ödenekler, oradaki lisansli sporcu sayisiyla dogru orantiliysa, bisiklete gönlü kayan herkesin lisansli olmasi gerekir.

Yaris, insanin kendisiyle olan bir mücadeledir. Amac kendinizi asmak olmalidir, cebinizi doldurmak degil... Para tabi ki müthis bir motivasyon kaynagi, ama hersey demek degil. Sizin bu düsüncenize göre, Türkiye'deki yarislarda hazir bulunan onlarca arkadas, bosuna cabaliyor, öyle mi?

@kudu

herhangi bir yaş kategorisinde hiçkimse geçilmez değildir. elbette kendinize güveniyorsunuzdur ama birinciye 50 bin TL dendiği anda etrafınız sadece bisikleti değil kendi de karbon olan adamlarla dolar.
üstünde durulması gereken diğer bir noktada bisiklet kullanılan yıl = performans yanılgısıdır bence. performans bisiklet sürülen değil antrenman yapılan süreye bağlıdır. Üstelik bu süre yarış anından önceki son kesintisiz antrenman blok'unun uzunluğudur. sonuçta 5 sene önce yaptığınız çalışmanın bugüne faydası yok gibi birşey.
birinciye 50 bin TL verilecekse bunu yapacak sponsorun karşılığında marka değerini ve satışlarını artırıp kara geçeceğine inanması gerekir. spor giyim harcamasını yapanların yaş ortalaması düşük olduğundan firmalar idol olarak gücünün zirvesinde genç sporcuları seçerler. master kategorisi zaten para kazanmış ve birikimini yapmış insanlar olduğundan risk alıp geleceğini spora bağlamış genç insanlara sponsor olmak daha doğru bir yaklaşımdır. Zira gençlere sponsor olunmazsa hiçbiri üniversiteye gitmek veya çalışmak dururken spora profesyonel düzeyde zaman ve enerji harcamaz. bu da kısa sürede piyasayı öldürür, sponsor firma da batar.
Ülkemizde en güçlü sporcular bile dünyadaki eşdeğerleriyle karşılaştırıldıklarında para kazanamadığından katılım ve düzey yavaş yavaş yükseliyor. Şimdi çıkıp türkiye şampiyonuna 1 milyon, her yarışta kazanana 50 bin vereceğiz deseler adını hiç duymadığımız insanlarla dolar listeler. Şimdiki sporcuların bir kısmı çok daha başarılı olurken büyük kısmı piyasadan çekilir. Sonuçta 70 milyonluk ülkedeyiz mutlaka bu işe yatkın çok daha fazla insan vardır.
Tüm bunlar yapılsa yine de antrenman ve taktik bilgisinde gidilmesi gereken çok yol var. Aynı parayı sporcuların antrenör ve doktorlarına da verirseler o zaman 8-10 yılda dünya çapında bir bisikletçi piyasamız olur. biz de el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanarmış sözünün anlamını yaşayarak öğrenmiş oluruz.

çamur zeminde yarışpmayacağım diye kendime söz vermeme rağmen yinede yarışa girdim fakat bundan sonra çok zor bundan sonra çamur ve teknik parkurlu yarış yok sadece spor var
ben ağır adamım ya çamura saplanıyorum gitmiyo bisiklet işte
yarışta emeği geçen ve yarışan tüm arkadaşlara tebrikler özellikle Cumhur hem birinci oldu hemde tam bir sporcu karakteri var onu iki kez tebrik ederim
birinci olan arkadaşlarımızdan birini beğenmedim umarım gençliğinin verdiği heyecandandır derece yapanların başarılarının devamını dilerim....

• Beğen
Tepkiler: Cumhur Boyraz
@HaliliOzturk

halil dostum
dünyada bu iş nasıl oluyorsa burdada o olmalı
amstrong birinci olunca adama acaba ne veriliyor bir şişe şampanyamı
tabiki o emeğin karşılığında adam birinci olunca alınan ödülde güzel olunca adam motive olur bu böyle olmalıdır burada mesele ceb doldurmak değil emeğinin karşılığını almak tır buda günümüzde parayla olur insanın moralini düzeltir ceb doldurma meselesi değildir türkiyede yarışlarda bulunan arkadaşların hakkıdır boşunamı ter döküyorlar artı ben tek başıma offroad yollarda antraman yapıyorum ama asla yarışlara katılmıyorum antramanlarımda zaten kendimi aşıyorum artı yarışa gireceksem bir bedeli olmalıdır bu ceb doldurmak değildir ve her yarışcının hakkıdır diye düşünüyorum aslında bu benim nacizane düşüncem kimse alınmasın
gençleri kızdırmak istemem

desenize kat edeceğimiz çok yol var
ben genede lisanslı elit sporculara parasal ödül verilmesinden yanayım bu 30 yaş altıda olabilir 50 yaş üstüde olabilir verilen emeğin karşılığı ödenmelidir benim gözümde dağ bisiklet yarışcıları ağır işçilerdir
robocop

@Ali İhsan

vay ali ihsan dostum
albay oldu cavuş steiner offroad hastalığı başladı daldım 50 km lik offrad yollara kafayı yedim gerçekten bu black bird karbon scale 30 fox maşa ultra bisiklet beni uçurdu arkadaş offroad yolda birde altıma cekersem 2009
scale limited 8kilo 300 gram iyice kafayı yerim herhalde
ben federasyonun başına geçeçeğim bir darbe yapacam yönetimi ele geçireceğim söz sana bu işi paraya bağlayacağım :D :D

ahh ahh biz boşa kürek sallıyoruz desenize:):) 50 bin tl diyince birden hangi meslek o filan oldum:):) benim ailem karşılığında bir sonuç alamıyorsun ilerdede alamayacaksın diyor siz 50 bin tlden bahsediyorsunuz :) Türkiyede bir yarışta 50 bin tl görmek heralde haylden öteye gitmez ancak olimpiyata gider bir sporcumuz olimpiyat şampiyonu olurda federasyon ona yüklü ödeme yapar oda bi 4-8 sene için oldukça zor olduğu için biz yarışın konusu fazla zorlamadan geri toparlayalım:D:D yarış oldukça güzel acı doluydu son tur yokuş ben bitmeyeceğim desede oda bitti ve güzel bir finiş gördüm:) yarış içindeki diyaloglar grup cevirmeler vs süperdi bizlere farklı bir yarış tattırn abilerimize teşekkür ederim....Bora abi sıra 6 saatte:D:D

@kudu

bence bisikletinizin veya alacağınız her neyse onu forumdaki Bisikletlerimiz bölümüne koymalısınız YANLIŞ konu başlığı altında gidiyorsunzu şuan şerit değiştirmelisiniz bence:D:D

@cumhur

incinme boşver burası böyle bir ülke ben kabullendim sen dediklerimi unut
ben bir şey söylemedim
kimse alınmasın

@Hüseyin Çelebi

hüseyin dostum
ben iddalı değilim bisiklette iddalı olmak olgun bir davranış değil sadece böyle bir şey olursa dedim olmazsada sağlık olsun ben gene yoluma giderim yıllarca antraman yaptım ama genede iddalı değilim ama 50 yaş ve üstü diyorum dikkat edersen altı demiyorum ülkemizde en güçlü sporcuların bile para kazanmamasına şaşırdım desem yalan olmaz adını hiç duymadığımız yarışcılar arasından ummadık taşlar baş yarabilir onuda unutmayalım
antraman ve taktik bilgisinde dediğin doğru artı geçen sene polinezköy elit yarışlarında birinci olan bilal dostumu izledim müthiş bir yetenek artı adam superman akıl -teknik-güç hepsi kaynaşmış bilalde ve yanılmıyorsam olimpiyatlarda dünya 37 si oldu gene büyük başarı yarışları 20 metrelik dik bir yokuş olan yerden izledim bilal dostumun ordan bir inişi vardıki görülmeye değerdi diğerlerinden hemen farkediliyordu forması üzerinde lassa yazıyordu sponsörü herhalde lassa tekrar onu izlemek isterim doğrusu yaşı 27 dinamik bir kişilik -valla ben dünya çapında bisikletçi piyasamız olmasından yanayım buna kafayı yormak gerekiyor

Arkadaşlar iyi haftalar;

Yarışta yaptığımız röpörtajda söylediğim üzere, dün akşam tartıldım. 65Kg. olmuşum :) 3Kg. düşüş var :)

• Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar
@glopusgold

Merhabalar arkadaşlar çekim kasetlerini bugün ntvspor a teslim ediceğim montajı yapıldıkdan sonra amatör spor kulüb adlı proramda yayına girecektir. Yayın tarihi ve saati netleşince bu konu başlığı altında tekrar sizleri bilgilendireceğim....

Geri