Scudo Sports

BO-CE 4 Saat Solo Yarışı

@Mert Bağcılar

Mert kardeşim, ne sorunlar çıkabileceğini kim bilebilir? Şahsın için yazmıyorum bunu ama "dağ bisikleti tehlikeli bir spordur"ifadesinin de altını çizmek gerek.

Sana şöyle bir örnek vereyim, daha biz dağ bisikletinin ne olduğunu bilmezken dağ bisikleti yarışlarına katılan Amerika'lı bir müşterim tam önümde düştü ve az kalsın aynakol ile boynundan geçiyordum...

18 yaş altı ile ilgili o kadar çok kötü deneyimim var ki basketboldan, geçmiş zamanlardan; "oğlumu takıma al" diye yalvaran ebeveynler çocukcağız sakatlandığında gelip bizi suçluyordu...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Scudo
Bora abi bayan katılımı ne durumda?5 bayan oldumu?

@Aybars Öge Sürücü

Bunları biliyoruz...

Benim sorum,vücudu bu yaşta o kadar zorlamanin sonuçlarıydı..neyse.

@Mert Bağcılar

Mert şahsına yazılmadığı açıkça belirtildiği halde niye agressif bir tavır aldığını anlamadım.

İnsanları "bunları biliyoruz" diye tersleyeceksen vücudu o kadar zorlamanın da sonuçlarını da kendin bir şekilde öğrenirsin. İyi sporcu olmak, iyi yarışçı olmak değildir...

Junior kategori için neden uzun mesafe yarışları uygun görülmez?

Bazı bilimsel kaynaklarda bunun hormonları tetikleme etkisi yaptığından dolayı 16 yaş civarına kadar uzun mesafe antrenmanlarının uygun olmadığı belirtilmiştir. Burada büyüme hormonlarının etkisiyle kasların kuvvetlenmesinin ve kalbin büyümesinin sınırlı olduğundan bahsedilir. Kalp her zaman büyüyen vücudu besleyecek kadar kan pompalayamaz ve bu yüzden de Vo2 seviyesindeki antrenmanların hiçbir katkısı olmaz.

18 yaşına kadar vücudun hormon sisteminin oturduğu ve hormonal sistemin dengeye geldiği kabul edilir. Bir başka araştırma, küçük yaşta çok fazla dayanıklılık antrenmanı yapan kişilerde hız ve çabukluğa yönelik gelişimlerin olgun bir sporcu olduklarında çok verimsiz olarak gittiğini gösteriyor.

Tabii burada henüz gelişim halinde olan kemiklerin ve eklemlerin karşı karşıya kaldığı etkileri de uzun uzun anlatmaya gerek yok.

Küçük yaşlarda aşırı antrenman yapmanın en güzel örneği kendi çevremde benim. Boyumun uzamasından ve deforme sayılabilecek alt bacak yapısından başka yan etkilerini de askerden dönüp tekrar dağ bisikletine başladığımda gördüm. Antrenör ve spor hekimi desteğiyle uyguladığım programda ilk ay inanılmaz şekilde %15 hızlandım, 2. ay %12, 3. ay yine %12. Anlaşılmaz bir biçimde iyiye giden antrenman sonuçlarım 4. ay birden bire geriledi. Çünkü vücudun sistemi artık değiştirilemeyecek derecede dayanıklılığa kaymıştı.

@Aybars Öge Sürücü

Ki kaldıki günümüzde yaşları genç ve orta düzeydeki sporcuları bir an yere yıkıldığını görmekteyiz.:eek: ( Allah Korusun)

@ysnymn

Geçen yazdan bir anekdot; Avusturya'da xc kayak dalında olimpiyat programında olan bir genç arkadaş bizimle bisiklete geldi. Düşünün ki bizim sporcuların yanında o bir proje gibi. Testlerle, doktorlarla, uzmanlarla seçilmiş bir sporcu. 12km. gittik, çocuğu yoldan toplamak zorunda kaldık; çünkü vücudu hiç alışkın olmadığı bir şekilde zorlanmıştı. XC kayak dağ bisikleti ile eş değer görülen bir spor olsa da, uzun ve yüksek tempolu bir tırmanma ona yetmişti.

saati belirtilmiş de ulaşım ne şekilde olacak 1 araç kaldırmayı düşünüyormusunuz

@Aybars Öge Sürücü

Bunları biliyoruz derken biçok kez yarıştık o ihtimalleri biliyoruz analamında söledim,yoksa bi tersleme falan yok,yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

İstediğim bilgileride (yukarıdakiler) çok açık olarak örneklerle vermişsin teşekkürler Aybars abi,tabirim yanlış olabilir.Yanlış anlaşıldıysam herkesten tekrar özür dilerim.

aferin mert kardeş mühüm olan iyi bisikletçi değil iyi sporcu olmaktır özür dilemek insanı küçültmez büyütür buraya bişey yazan mıhakkak tecrübe ile sabit bi şey söylemiştir bence de vücudunu fazla zorlama çünkü sana daha lazım

Kanımca u23 kategorisinden genç kategorileri 1- 1.5 saat kadar tur attırarak yarıştırılması uygun olacaktır, böylece onlarca -mini- bir maraton koşma tadı alacaklardır, bu kategorilerin plaka numaraları ayrı bir renk yapılarak kolayca ayırt edilip durdurulmaları sağlanır.

ya niye bu kadar abarttınınz uci kurallarına göre jr.lara maraton yasak olabilir bu antreman yarışı ki,mse dünya şampiyonu olmaya çalışmıyor ayrıca 3 4 saat süren federasyonun yol yarışları oldu jr için biz onları koşarken kimse bir şey demedi hatta geçen sene T.B.M.M kupasında genç erkekler(jr.) 150 küsür kilometre yol yaptı özel bir yarıştı kimsesin itiraz ettiğini hatırlamıyorum federasyonun yönettiği desteklediği bir yarıştı

17 18 yaşına gelmiş bir sporcunun fiziği aşağı yukarı yerine oturmuştur 150+ antremanları olan biri bu yarışta hiç bir sıkıntı çekmez fiziksel olarak yani kaslarını falan yakmaz ondan bahsediyorum

bu ülkede bisiklet sporu eğer bir yere gelecekse bu yıldızlar ve gençler sayesinde olacaktır

• Beğen
Tepkiler: Cumhur Boyraz
@duyguny

Duygun Merhaba

Yarış alanına ulaşım şimdilik herkes kendi imkanları ile yapacaklar.

Fakat ulaşım için görüşmelerim sürüyor.

Bu konu hakkında bir gelişme olursa sizlerle paylaşacağım.

İyi antrenmanlar.

mustafaya katılıyorum yurt dışındaki elemanlar 19 yaşından sonramı 4 saat cevirmeye başlıyor:S adam ansıl 22 yaşında olimpiyat 2.si oluyor....bir 100 metreci nasıl tam 100 metreci olamk için 6/7 sene çalışıyorsa bisiklette kaç senen gider kim bilir tabiki birden 3/5 saat zorlamak yanlış ama yarışa gelecek olan arkadaşların hemen hemen hepsi oturdu yerden kalkıp belgrada gidip belgradta2-3 saat cevirip geri eve geliyorlar zaten....Yasin Yamanında dediği üzere bu maraton olacak xc yarışı değil starttan itibaeren &90 nabızla koşarsa elit bile yarışın sonuna sağlam kalmaz...dayanıklık yarışı ilk kimin bitireceği değil...en çok kim tur atacak deniliyor;) kendine güveniyorsan rakibini kollarsın beraber anlaşır çevirirsin sonra dersin şurdan itibaren evli evine köylü köyüne kaçarsın....manavgat yada bolu gibi bir maraton değilki başladıktan sonra starta gelmen saatler sürsün tur dönülecek sonuçta baktın kötüsün 2. 3.tur bırakırsın sporcu kendi sınırlarını bilendir ;) ölüme pedal ceviren değil.....

Güzel bir antrenman yapmak istiyorum. ödüller hakkında bir gelişme olmadı sanırım bora abi şehir dışından gelecek sporcular da benim gibi merak ediyorlardır.teşekürler

• Beğen
Tepkiler: merihpeker
Geri