Bmx hakkında yardım...

Kayıt
6 Ağustos 2012
Mesaj
14
Tepki
1
Şehir
eskişehir
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar.Nasıl oldu anlayamadım.İnternetten 3 - 5 bmx videosu falan izledim.Sonra Salcano Double s aldım.Gttiğim mağazada bi jump race bide bu vardı.Double s daha rahat göründüğü için aldım ve çıktım.Yaptığım en büyük hataydı galiba. Aldım çalışmaya başladım videolardaki gibi kolay olmadığını farkednce sogudum tabi ki. Ama aldık bi kere diye çalışmaya devam ettm sonra bu forumu gördüm.O kadar çok cahilce başlamışım ki işe ne yaptığımı bilmeden burda bazı şeyleri öğrendikten sonra değiştirsemmi diye düşünmedim değil...
İlk sorum : Salcano Double S FreeStyle mi Street mi yoksa Ramp mı ilk önce bunu öğrenmem gerek.Rampa içinsi hapı yuttuk.
2. olarak da bisikletimi olduğu kadar hafifletmeye çalıştım gereksiz ekipmanları falan çıkarttım hatta pegleri de çıkarttım.Bazen koltuğuda çıkartıp sürüyorum.Yeterince hafiflemediğini düşünüyorum çünkü izlediğim videolarda bunny hop da gidonu kendme çekip ittirmem gerektiğini söylüyolardı.Bu olay olmuyo tamam 1 haftada olmaz tabi ki ama 1 cm bile kalkmıyo.Ve yeni olduğum için sürekli düşüyorum.Bi kask ve eldiven almayı düşünüyorum yeterli midir yoksa başka ekipman da lazımmı ? Antrenmana çıkmadan önce biraz da enerjimizin olması gerektiğinden hang tür meyveleri sebzeleri yemekleri tüketmeliyim.Bisikleti kaldırmaya gücüm yetmıyoda olablir mi ? Boyum 1.50 kilom 40 küsür 15 yaşındayım. Uzun oldu biliyorum ama okuyup cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
a.s zayıfsın kardeş gücün yetmiyo enerji vericek besinler tüketmelisin biliyorsun bunu heralde forumda var besin tüketim vs falan ordan bak ve o bisiklet biraz uzun çalış yılma kask ve eldivenide tavsiye ediyorumm
 

mustafa özkan

Daimi Üye
Kayıt
19 Nisan 2009
Mesaj
380
Tepki
39
Şehir
BURSA
Bisiklet
Carraro
Street mi freestyle mi derken senin ne yapcağına bağlıdır bunu bizlere soramazsın yani kendin karar vermelisin.:) Ama illa bize soracaksan street derim çünkü daha sağlamdır vs vs.
 
Kayıt
6 Ağustos 2012
Mesaj
14
Tepki
1
Şehir
eskişehir
yok kardeş yani ben de street yapmak istiyorum da bisiklete bağlı bi olay diye biliyorum ben her bisikletle yapılmaz street galiba yani bi yerde öyle okumuştum. :)
 

EgemenOzan

Üye
Kayıt
30 Temmuz 2012
Mesaj
58
Tepki
33
Şehir
Antalya
street freestyle nedir bilmem ama,az önce bmxde yuvarlandığım bir gerçektir.bir daha da binmem,binene de engel olmam.benim harcım değilmiş.kazasız pedallar arkadaşlar :D
 

AtakanK.

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2012
Mesaj
30
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
Bence yanına bir şarkı çalar al (mp3 , psp ) bmxinle bir markete git ve birkaç birşey al onları oturup ye ve sadece sür o kadar rahatlık veriyorki anlatamam...
Sonra Düşün dünü bügünü yarını ...
 

yigit5070

Üye
Kayıt
25 Eylül 2015
Mesaj
4
Tepki
0
Yaş
54
Şehir
ankara
İsim
yiğit
kardeşim double s 14 kg dir ve freestyle bisikletidir (diye biliyorum)

edit: 14 kg bmx için çok da fazla sayılmaz kardeşim hafifletmene gerek yok kollarını güçlendirmen gerekebilir (profosyonel değilim ama az çok bilgim var) yardımıc olabildiysem ne mutlu
 
Kayıt
3 Ekim 2018
Mesaj
7
Tepki
3
Yaş
37
Şehir
izmir - istanbul
İsim
ali
Bisiklet
Sedona
Bisikleti genellikle sehir icinde zevk ve spor amacli kullanan birisiyim ancak canim istediginde sehir disi turlara da cikabilmek isterim. Daha once 2107 Sedona 410 kullaniyordum ve gayet memnundum, o zamana kadar kullandigim en iyi performansa sahip bisikletti, tecrubem o kadar yani. Son zamanlarda cocuklugumda kullandigim BMX'ler benim icin arzu nesnesi haline gelmis durumda. Kafama takilan durumu soyle belirteyim:

- 184cm, 80Kg'im.

- 20" BMX'ler benim genel kullanimim icin cok mu ufak olur, en azindan 24"'e mi yonelmeliyim? Yokus tirmanma, hiz gibi konularda endisemden cok spor amacli ya da gezinti icin kullanmam saglik problemlerine sebep olabilir mi?Duzenli kuvvet antrenmani yapan biri olarak, hic ergonomik olmaz derseniz bu ise kalkismam.

- Bu bisikletlerin sele ve gidonlari benim en azindan 60derecelik durusum icin yeterli ayar araligina sahip midir?

-Aklimdaki bisiklet asagidaki ancak yorumlariniz dogrultusunda ve buyuk ihtimal bu bisiklete bu parayi vermek benim kullanimim icin pek etkin bir harcama olmayacagindan ikinci el bir tane alip, az parlatip hevesimi giderecegim.

(link)

-Bildigim kadariyla BMX'lere takarim derseniz camurluk (sehirde kis icin) vs. mevcut, yanlissam duzeltin lutfen.

Simdiden tesekkurler. Is yeri PC'de klavye ve OS'de dil sadece ingilizce, mazur gorun lutfen, sorun oluyorsa daha sonra duzeltebilirim.
 

Fake Guru

Üye
Kayıt
11 Haziran 2017
Mesaj
88
Tepki
190
Yaş
37
Şehir
istanbul
İsim
Mahir Ç.
Bisiklet
Atala
@perisantavsan neden bmx ? bu GT mesela bmx race bisikleti, muhtemelen pek isteyeceğin bişey değildir.
genel kullanım dediğin alıp gezinti yapacaksan umit marka bmx alabilirsin, yok akrobasi yapıcam diyosan 20" iyi bi başlangıç olur, jant çapının boyla kiloyla alakası yok tamamen farklı karakterler farklı kullanım biçimleri için. Hız yapamazsın, yokuş çıkamazsın, gezinti için kullanamazsın çünkü seleye oturamazsın, bmx ayakta kullanılır. Sağlık sorunlarına neden olmaz, ergonomik bi bisiklet bakıyorsan yanlış seçenek, ergonomisi akrobasi için tasarlanmıştır. Çamurluk için kasarsan takarsın illa ama normalde ne çamurluğu fren bile olmaz çoğu bmx de
 
  • Beğen
Tepkiler: perisantavsan
Kayıt
3 Ekim 2018
Mesaj
7
Tepki
3
Yaş
37
Şehir
izmir - istanbul
İsim
ali
Bisiklet
Sedona
@Fake Guru Acikcasi sadece cocukluk doneminden nostalji ve basit mekanizmalari. Ergonomiden kastim diz vs. icin sorun yaratmamasiydi. Dediginiz gibi ikinci el uygun bir tane alip hevesimi gidersem yeterli. Kondisyonum yeterli olur yokus cikmaya diye dusunuyorum ama gormus olurum. GT dusunmemin nedeni iyi ve hafif bir bisikletle yokuslar daha kolay cikilabilir diyeydi, zaten spor amacli bile sehir icinde kullanacagim icin yuksek suratlere cikmaya pek ihtiyacim olmayacak. Pratik single speed bir sehir bisikleti olabilir gibi geldi, biraz da kaldirima oraya buraya cikip inmeyi severim bisikletle. Cok tesekkurler cevap icin, hem yenileme bakim gibi seylerle ugrasmayi severim bana eglence olmus olur ikinci el bir sey.