Scudo Sports

Blackburn'u gözünüzde büyütmeyin...

furious

Üye
Tepki
17
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Bir hafta önce erdoğanlar bisikletten delphi 3.0 model km saati almıştım. (%20 indirimli) Şunu belirteyim, bu km saatinin kablosu , fren kablosuyla yarışacak şekilde kalın. Sağlamlık açısından iyi olabilir ama görsel açıdan pek birşey beklememek lazım çünkü kadans olduğu için sensör maşaya takılamıyor ve bisikleti boydan boya dolanıyor.:(

Km saatinin kablosunu fren kablosuna sararak sensörleri arka tarafa getirdik ve monte ettik. (montaj klips ile oluyor ayrıca kendi aldığınız yedek klipsiniz yoksa sensörleri yanlış monte etme lüksünüzde ortadan kalkıyor, bunun için sensörün hangi mesafeden en iyi şekilde çalıştığını belirlemeniz gerek.) Montaj sonucunda cihazı test ederken km saatinin çalıştığı fakat kadansın çalışmadığı ortaya çıktı. Kadans ile kadans sensörünü ne kadar yakınlaştırdıysak olmadı, pili değiştirdik olmadı. Erdoğanlar bisiklete km saatini gönderdim. İndirimli aldığım km saati için 6 TL kargo parası verdim. Kadans sensörünün bozuk olduğu anlaşıldı ve yenisi gönderildi. Yeniden 6 TL kargo parası verdim. Blackburn'ü bunun sonucunda indirimsiz almışım gibi oldu. Ayrıca ben komple sıfır bir cihaz beklerken sadece cihazın alt kısmı (kablolu kısım) değişmiş olarak geldi. Herneyse fazla kafaya takmaya gerek yok diyerek tekrar montaj yaptık ve şu anda kadans ile kadans sensörü nerdeyse birbirlerine sürtecek kadar yakın duruyorlar çünkü başka türlü kadans çalışmıyor.

Dolayısıyla kadansı pek problem etmiyorsanız fiyatı daha makul olan sigma modelleri de alınabilir. Hem kablosu daha ince hem maşaya monte ediliyor ve kablo kirliliği bir bakıma ortadan kalkıyor. Tabi kablo görmek istemiyorum derseniz wireless'ı mevcut olan modeller tercih edebilirsiniz.
Örnek olarak sigma 906 (kadansı olmaması dışında) daha az tuşuyla(bisikleti kullanırken dikkat dağıtmadan değişiklik yapma açısından), kolay montajıyla daha kullanıcı dostu bir cihaz gibi geldi bana.

Bu konuyu açma sebeplerimden birisi de kadans probleminin daha önce başka konularda da dile getirilmiş olmasıdır. Eğer kadansınız çalışmıyorsa ya iyi montaj yapamamışsınızdır çünkü çok yakın olması gerekiyor yada sensör bozuktur.

İyi forumlar...

Scudo
Keşke Delphi 4.0 modelini de inceleyeseydiniz.Arkadaşım kullanıyor çok güzel bir saat bana göre,güzel yapmış adamlar.Arkadaşım da kadans özelliğini kullanmıyor ve diğer ölçümleri kablosuz yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Blackburn delphi 6.0 kullanan ya da bilgisi olan var mı ? Ben altimetre özelliğinden dolayı almayı düşünüyorum. tabi kilometre saati, kadas nabız saati gibi özelliklerinin de düzgün çalışması önemli. Sanıyorum İzmirde satan yok.

Bende 5.0 kullanıyorum. Dediğiniz gibi kadans olayı biraz sıkıntılı, gerçekten çok yakın mesafeden ölçüm yapabiliyor saat.. Ancak bu bir sorun değilde tasarım hatası olarak nitelendirilebilir.. Bunu aşmak istersenizde size önerim elektroinkçilerde büyük olasılıkla bulunabilecek olan küçük boyutlu güçlü mıknatıslar.. Blackburn'un orjinal mıknatısından daha güçlü mıknatıslar mevcut.. Eğer bulabilirseniz sorununuz çözülebilir..

Not: KM saatlerinin kullanma klavuzunda kadans sensörü ile mıknatıs arasındaki tavsiye edilen mesafe 1-4 mm arası görünüyor.. Yani bunun bilincindeler.. Sorun olduğunu sanmıyorum..

• Beğen
Tepkiler: mziyaeddin
evet kullanma kılavuzunda gerekli mm belirtilmiş ama sensör pedala yakınlaştırıldıkça ayakla sensöre çarpma oranı yükseliyor.

Yorumlar için teşekkürler..

@gökhan aksoy
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sadece Blackburn markasında değil, barometrik ölçüm yapan tüm portatif cihazlarda hassasiyet sorunu varmış. Yüksekliği bilinen bir yerde sık sık kalibrasyon yapılması gerektiği söyleniyor. GPS cihazlarınında da aynı şekilde hassasiyet sorunu oluyormuş örn: kot farkı 2-3 metre olan bir birine 100 metre uzaklıktaki iki yer arasında 10 metre gibi kot farkları gösterebiliyormuş.
Benim asıl amacım deniz seviyesinden kaç metre yükseklikte olduğumu bulmak değil , çıkmak üzere olduğum bir rampanın eğimi nedir gibi rampanın başlangıcı ile sonu arasındaki kot farkını algılıyabilecek bir ölçümdü (çok önemli bir ihtiyaç değil tabi maksat motivasyon olsun) okuduklarımdan şu ana kadar anladığım sağlıklı sonuç almak pek mümkün değil. Belki de alıp kendim denerim. yinede bu konuda başka fikri ya da deneyimi olanların görüşlerini öğrenmek iyi olur.

bende 5.0 kullanıyorum kadansta problem yaşadım ama yeşil bisiklet hemen kablo sistemini değiştirdi suanda sorunsuzca kullanıyorum

blacburn dephi 4.0 kullanıyorum, ikinciel aldım sorunsuz çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
bende 3.0 kullanıyorum.
velespit tarafından montajı yapıldı ve hiçbir sorun yaşamadım..
kadans aralığı zaten belirli..
garanti ömür boyu..

Geri