Scudo Sports

Bisikletten vergi alınmasın

sefaakcan

Üye
Tepki
25
İsim
Sefa
Arkadaşlar Merhaba,

Bisikletten vergi alınmasını çok saçma buluyorum. Eminim siz de benimle aynı düşünüyorsunuzdur.

Bisiklet kullanımını artırmak ekonomik olarak devlete çok daha büyük karlar getirecektir. Bunun ilk aşaması da bisiklet fiyatlarını ucuzlatmak olmalı. En azından bisikletteki vergi %1 gibi komik bir rakam olabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı yazın belki cumhurbaşkanı'na, başbakan'a ulaştırabiliriz bu konuyu.

Mutlaka dikkate alacaklardır.

Scudo
Bizde öyle düşünüyoruz, ama devletin işine gelmez. Çünkü bisiklet akaryakıt kullanmıyor. Buda akaryakıttan alınan vergiyi alamıyor demek. Bunun için ne yaptı bisiklete ötv (%25) getirdi. Bizde burda kendimizi parçalayalım vergi almasınlar diye.

Cumhurbaşkanına ulaştırılabilir mi bilmiyorum ama meclise dilekçe yazılarak talep edilebilir. Sanmıyorum kabul edileceğini. Onlar da eminim ki güzel bir şey yaptığımızı biliyor inanıyor ama bazı şeyler öyle hee bu güzelmiş diye kabul edilemiyor ne yazık ki...

hangi ülkede var ona bakmak lazım.. (ben var mı bilmiyorum)

@srdrmrs
Emin olmamakla birlikte İngiltere'de vergi yok.

Konuyu gören hükümetin olası tepkisi "yav he he" olacaktır.

@hamlet2006

Futbolculardan alınmıyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rip
Ülkenin tek gelir kaynağı vergiler olduğu için böyle bir şeyin gerçekleşme olasılığı maalesef pek bulunmamakta.

@Taner James

Futboldan alınıyor da ödeyen yok! Bisiklet teşvik edilmeli. Petrol kullanımını azaltacağı için ekonomiye faydalı olur.

@CeRKeZ hocam bisikletten aldığı vergi devleti ne kadar zengin edebilir?

bence kesinlikle özellikle başbakan'a ulaştırabilirsek ilgilenecektir bu konuyla. Binali Yıldırım bu konularla oldukça ilgili. Gençleri gerçekten seviyor.

%1 olması hayal olabilir ama %8 belkide yaparlar. Denemekte fayda var...

@sefaakcan
Ulaşıp şansımızı kesinlikle denemeliyiz ne kaybedebiliriz ki?
Vergi olayında ise 1 kuruş bile vergi alınsa dünyanın parası yapıyor olaya tekil bakmayalım.

Pırlantamı koluma takarım,
Bebek'te yatım ile üç beş tur atarım,
Olmadı bir de elmas alırım,
Yaşasın sıfır KA..DE..VE...

Çok iyi bir düşünce sosyal medyada aktif bir hareketlilik yürütülür ve kampanya sağlanırsa bu iş olur. Hatta bisiklet kolektif, platformlarında da destek alınır ise çok güzel bir hareketlenme sağlanabilir.

Ben gençlik ve spor Bakanlığına yazmıştım. Gorduler mi ilgilendiler mi bilmiyorum. Bimer veya Cimere yazılabilir.

Sigara vb. Zararlı oldukari için ek vergiler alınıyorsa, spor ürünlerine de yararlı oldukları için vergi indirimleri yapılmalıdır.

Geri