Scudo Sports

Bisikletten Soğutan Bisiklet Tamircisi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
303
Yaklaşık bir hafta önce bir bisikletçiye gittim, zaten dandik olan bisikletimin fren kolları yamulmuştu nekadar bir sorayım dedim, 15tl dedi tamam dedim zaten beni idare etse yeterdi, onun dışında bir eksik varmı abi dedim. Yok dedi ufak tefek işler var onlarada 5tl alırım fazladan dedi, tamam dedim. Bisikleti bıraktım acil bir yere gitmem gerekiyordu. Bugün bisikleti almaya gittim, herşey gayet yolundaydı ta ki, borcum nekadar diye sorana kadar. Adam demezmi 40tl, naptın 40tllik dedim anlattı anlattı durdu, birşeyde diyemedim yaşlılığına verdim, ben yeni alacağım bisiklet için para biriktirmek için canla kanla uğraşırken boş yere zaten topu topu 200tl olan bir bisiklet için 40tl vermek koydu açıkçası, şuan resmen bisiklete olan sevgim bitti. Sizce bu sevgiyi tekrar nasıl kazanabilirim? Bugün tamirciden eve gelirken, eve gelsemde kurtulsam diye baktım resmen. Durumum kötü birşeyler söyleyin lütfen. :(

NOT: Bursa Dikkaldırım "Bisikletçi Recep Usta" kara listeye eklenmiştir.

Scudo
Bisikletten Soğutan Bisiklet Tamircisi yapacaktımda işte sinirden ellerim titriyor. :acpsnr:

toplu taşıtmayla gideceğiniz bir yere bisikletle gidin, bisiklete verdiğiniz 40 tlyi toplu taşımaya vermeyerek amorti ettiniz. Bunu düşünün ve bisiklete ısının :)

Nasıl yani. Fazladan 20tl verince bisiklet ten mi soğudunuz, bisiklet sürmekten mi?

@dcmavideniz Bisikletten niye soğuyorsunuz, o adamdan soğuyun yeter.Bir daha gitmezsiniz olur biter...

mesela ben yeni bilgisayar almak için para biriktiriyorum diyelim, ama eski bilgisayarımı da seviyorum ve kullanıyorum. bozuldu diyelim tamire götürdüm alakasız bir miktar alsalar benden ben de üzülürüm. siz hiç sevmemişsiniz demek saçma oluyor.

Çoğu şeyi kafama göre kendim yapıyorum böyle durumlarla zor tamirler dışında karşı karşıya kalmıyorum, biraz öğrenmek lazım..

bir daha gitmeyin o esnafa, en büyük ceza bu olur.. benimde geçen haftalarda başıma gelen olay şöyle oldu. Ben bisikleti almadan önce gidip bulunduğum batıkentteki bayisi/servisi olan esnaftan fiyat aldım, uygun bir fiyat verseydi niyetin 3-5'in hesabını yapmadan ondan alacaktım hem bizim esnafımız zaanatkarımız kazansın, hemde ben acemiyim bir bisikletcim olsun istedim ama verdiği fiyat benim nette gördüğüm fiyattan çok daha pahalı idi, pazarlıkta sonuç vermedi fiyatı düşürmedi. Bende mecbur internetten bisikleti aldım ve kurulum için götürdüğümde bisikleti, adam beni hatırladı ve netten aldım diye amca bozuk attı, bir tavır bir surat, öyle böyle değil.. bende önemsemedim tavrını, garanti kağıtlarını verip kurulumu yapmasını istedim o da baştan savma yaptı birşeyler. meğer bu ilk kurulumda vites ayarlarını iyi yapmamış eve gidince fark ettim ki 2. vitese geçmiyor, ertesi gün yeniden gidip serviscinin suratını çekeceğime kendim yapayım öğreneyim dedim ve yaptım kolaymış, bu forumdan öğrendim nasıl yapıldığını. Esnaf böyle yaparsa kendi kaybeder, hatta ben kuruluma gittiğim de niyetim adamdan kaskda almaktı. Hem amcanın gönlünü alayım hemde kaskımı almış olurum diye düşünüyordum ama afrası tafrası sonrasında sinirlendim onu da almadım. gittim decathlon dan aldım. ben isterdim ki esnaf kazansın sonuçta zanaatkar birisi bence, ama bu şekilde davranırlarsa kendileri kaybeder. Bundan sonra ki sıkıntılarımda da önce kendim yapmaya çalışacağım, o da olmadı mümkün ise başka bir tamirciye götüreceğim.

ONline alışveriş,profesyonel bisiklet mağazaları ve youtube sayesinde bu tip esnaflar hızla bitecek! Alın size bonus RJ The Bike Guy isimli bir bisiklet severin vidyoları.
(link)

hatta bu pedalseverin kanalının sabit konu olmasını isteyebiliriz yönetimden.

Yorumlar için çok teşekkürler gerçekten sağolun yarın güzel bir gezintiye çıkıcam kafamı dağıtırım. Gerçekten giden 20₺nin derdinde değilim fakat bazen en ufak birşey bile sinir olmaya yeter ya, aynı o durum.

ah hacı biz bu bisiklet aleminde tecrübe edinicez, bir şeyler öğrenicez derken ne kazıklar yedik, ne zararlar ettik, olacak bunlar.
artık internette her şeyin videolu anlatımı var. tamirleri mümkün olduğunca kendin yapmaya çalış ve değişmesi gereken bir parça varsa ver parasını, al, kendin tak.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Her zaman gittigim bisikletcim 2 gun once orta gobek sokme isine 10 lira aldi. Onun da bir seyler icin para biriktirdigine inandirdim kendimi. Bisikletten sogumak icin para en son sebep olmali bence.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
17 liralık orta göbeği 40 liraya satmaya mı çalışmadılar, (işçilik dahil değildi birde) (sonra gittim daha kaliteli göbek aldım ve daha iyi bir tamirciye taktırdım, 15 lira kâr + huzur)
bisiklete ilk başladığım zamanlar "bu lastik yama tutmuyor" diyerek iç lastik kakalamaya mı çalışmadılar, (iki yan caddedeki tamirci çırağı yamaladı)
elindeki tourney vitese en iyi şimano demediler mi, (kamaaan)
bisikleti servise diye götürüp 1 hafta sonra hiç birşeyi tamir etmeden mi getirmediler. (el insaf dedim kapısının önünden geçmedim bir daha)
bunlardı işte beni kendi kendime yeten bi bisikletçi olma yoluna sürükleyen.

kendi kendime tamir etmek isterdim galiba zaman ve tecrübeyle olucak.

@Alp S.

tourney yine iyi demişler, bana en iyi shimano "sis" demişlerdi. hayırlı işler dileyip çıkmışitım :)

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
Öncelikle 20 tl ye anlaşmışken bu kadar çabuk pes etmemeliydin. Hakkını korumayı öğrenmelisin. Verdiğin fazladan 20 liraya da üzülme, 20 liraya iyi bir tecrübe edindin. Bence buna değer.

Birde tamir bakım konularında kendini geliştirmeye çalış. Ben pahalı gibi görünen ama parasını çıkartan birkaç alet edevatı da temin ederek her işimi kendim görüyorum. Öyle ki 2. bisikletimi aldığım bisikletçide (bilindik bisiklet bayilerinden biri) bisikleti teslim almadan önce kurulum ve hidrolik fren sistemi değişimi yapılacaktı. Bisikletçide çok müşteri olduğundan bir türlü parası ödenmiş bisiklete sıra gelmedi. Bende en son mağazada kendim söktüm taktım ayarladım indirdim bisikleti. Firma sahibi gördüğünde epey şaşırmıştı doğrusu. Kısacası kendi işini kendin gör yani;)

Geri