Scudo Sports

Bisikletten para kazanmak?

Scudo
Bence daha yaşın küçük bisikletçilikle hobi olarak uğraş. Senin yaşlarında olsam inan elimden kitabı düşürmez okulda en iyi dereceyi yapmaya çalışır ve sonunda güzel bir üniversite ve mezuniyetle bisikletçilikden dahada iyi olan doktorluk hakimlik mühendislik gibi işöerle uğraşmayı tercih ederdim. Bunu buraya yazan ben bu okumamanın pişmanlığı ile yazıyorum ve severek isteyerek okumanı tavsiye ediyorum. Ozaman bak ne güzel paralar kazanırsın.

@meseduzu
bisikletçilik ten kastınız eğer mahalle bisikletçiliği ise tabiki iyidir eğer profesyonel anlamda bu işi yapacaksa babadan kalma holding yoksa cok iyi para var bisikletçilikte bakın delta bisiklete 2 günde bir tane bisiklet satsa karnı doyar ki eminim daha fazla satar + aksesuar vs de satılıyor.İnsan sevdiği mesleği yapmalıdır nerde para orada insan düşüncesini dile getiriyorsunuz o da sizin görüşünüz saygı duyarım

saygınız için teşekkür ederim ama inanın delta bisikletden 25 bin tl lik bir yol bisikletini nakit para olarak alacak güce sahip olmayı daha çok tercih ederim.

@meseduzu

Sizde haklısınız Türkiye şartlarında öyle ama ben şuanda sağlık meslek lisesinden mezun oldum iki yıllık üst bölümünü kazandım ve hayırlısıyla sınavıda kazanıp atanacağım ve işi başlıcam fakat bu aralar bisiklet-motor konusunda hobilerim gittikçe artmaya başladı bana sorsalar imkan verseler tabikide daha çok sevdiğim şeyi mesleğim olarak seçerim.
Kısacası arkadaş uğraşsın bisikletle öğrensin çalışsın tamir yapsın para kazansın ders zamanı da derslerine baktığı sürece ileride garanti bir işi olduğunda böyle şeyleri de biyandan devam ettirebilir zamanla kazandığı gelir fazlalaşınca kendini tamamen o mesleğe verebilir.

• Beğen
Tepkiler: meseduzu
Bisikletçiliği sporcu -profesyonel olarak yapmayı denemelisin bunun üzerine gitmelisin, bisiklet üstünde az para olduğu için türkiyede aile ve fertlerinin de türlü korkutma yöntemleriyle öteye itelediği fakat her şeyi kendinde barındıran müthiş bir şeydir. Türkiye de sporun gelişmemesinin en büyük sebebi sporu tutkuyla üst düzey aşkla yapılmıyor oluşudur. Sporcu bir Kişi para kazanmaya başladığında "kazandığım para iyi miktarlarda artık bu performansı korusam yeterli daha çalışmaya gerek yok" bu mantıkta ilerler özellikle endüstri sporlarına rağbetin en büyük sebebi budur; para (ün şöhret). Tabi para çok ön plandaysa o kişinin sporu para için yapıyor oluşu aldığı verimi düşürecektir biraz da sevgi yeterli zaten. Bisiklet öyle değil özellikle türkiye de, para çok kazanmayacağını bildiği için(pro bir takıma girmedikçe), Bisikletçiliği bitmez tutkusu, tüm hayatının ve kişiliğinin manası, anlamı olarak benimseyenler bana kalırsa kendini profesyonel yolda geliştirmeye o yolda sonuna kadar gidebilmeyi hedefler ve her zaman o amatör kalpli pro ruhla yaşar. Türkiye de bu böyle, pro yolda ilerliyorsan. Mecbur olarak ilerleyen olduğunu düşünmesemde ki bu bence imkansız heleki destekleyen kimse yoksa, ama sonradan hırslarına yenik düşen çok bisikletçi var, o da insan sonuçta. Bunun haricinde bu yolda ilerlemek herkesin isteyemeyeceği birşeydir, çünkü onlar için ön planda olan maddiyat makam mevki gibi şeylerdir; aile fertleri, çevresi, okul, eğitim sistemi(ksıca) bunu bilinçaltına yerleştirmiştir. Bu da günümüzün dünyasının kapitalist iş düzeni içinde en tepeye doğgru çıkmakla ve bu düzene sınırsız insan sağlamakla ilgili birşey ister istemez insan bunları kabul eder, okumayan insan insan değil artık birçoğunun gözünde, amaçta budur zaten mecbur gibi aksettirme yüzyıllardır böyle, (okumak insanı evcilleştirir, bir kalıba sokar, vs. ahlak ve görgü kurallarına uyması, nezaket, merhamet gibi insanı duygular insanın değer yargılarını etkiler ve onu bir kişi yapar bence. )Buna ek olarak, pro yolda ilerlerken entellektüel gelişimini pek ala gerçekleştiren bildiğim ciddi miktarda bisikletçide var. Hatta ana giderlerine karşılayacak full time bir işte çalışan ve dünya şampiyonu olanda var. Her şey insanın ne istediği ve bu oranda ne kadar azimli-disiplinli olduğu ile ilgili.
Sana tavsiyem başarılı bir öğrenci ol bu dünya şartlarında ayakta kalmak için, çok iyi bir bisikletçi ol tutkunu olduğun ve sana kattığı her şey için.

15 yasinda koyde bisikletten para kazanmak oldukca zor. En guzeli iyi bir sehirdeki bir universiteyi kazanip orada para kazanmaya calismak. Emin olun bu cok daha kolay olacaktir.

Dostum bisikleti hobi olsun diye yapacaksın ilerde işe girip para kazanınca kendine bodrumda vb. biyerde oda gibi bi yer yaparsın orda hem kendi tamiratını hemde milletin bisikletini yaparak para kazanabilirsin :)

@Harun Sayı

Kelimesi kelimesine beni anlatmışsınız. Amacım pro bir takıma girmek ama daha bir yarışa bile giremedim bulunduğum bölgenin şartlarından dolayı... Ama Yozgat'a bir dağ bisikleti kulübü kurdurmaya uğraşıyorum.

Bir keresinde malzemesiz olarak yola çıkmış ve köyün birinin yakınlarında derin bir lastik patlaması sonucu yolda kalmıştım. Etraftaki insanlara falan soruştururken böyle senin yaşlarında birilerinin bisiklete tamir falan yaptığını öğrendim. Aradım buldum nerede olduklarını ve lastiğimi tamir ettirdim. Ücretli tabii. O arada etrafı da inceledim iyice. Köydeki tüm bisikletliler de bunlara gelip gidiyordu. Dedesi yaşı dahil her yaştan gelen vardı. Yakın mesafede hiç de başka bisikletçi -bırakın bisikletçiyi, araba lastikçisi bile- yoktu.

Yaz harçlığı, ek gelir, hobi gibisinden bu tip bir kazanç yolu sağlanabilir.
Ancak asıl gelir kapısı için bu tip bir işe girişmek ne kadar doğru olur tartışılır; yukarıdaki mesajlarda olduğu gibi. :)

Geri