Scudo Sports

Bisikletten korkmaya başladım yardım edin lütfen :((((

Scudo
bu tip şeylerin olması normaldir.korkuları yenmenin temel yolu onun üzerine gitmektir.yani siz sık sık yokuştan aşağıya bisikletle inin.bir şey olmayacağını anlayacaksınız ve bir süre sonra bu korkuya ve düşüncelere karşı duyarsızlaşacaksınız :) ve zamanla o videoların aklınıza gelmesi sizi korkutmayacaktr :)

Korkunun üstüne gitmekte fayda var :) .Kask ve eldiven olmazsa olmaz unutmayın !!!!

bisikletinize binerken teker mandallarınızı kontrol edin şahsen ben öyle yapıyorum kontrol şart iyi forumlar...

Arkadaşlar zaten söylenebilecek çoğu şeyi söylemiş :) Ben de iki gün önce güzel eğimli bir yoldan iniyorum. 100 kilo olunca biraz daha dikkatli olmam gerekiyor tabi, fren mesafem uzuyor çünkü... 53leri felan gördüm güzel gidiyorum, birden dolmuşun teki durmasın mı önümde... Hafif yalpalayarak şöyle böyle durdum. Kask en önemli güvenlik malzemesi, o hızla çarpmış olsaydım direkt kafam dolmuşa geçerdi Allah korusun.
İnsan sürdükçe alışıyor zamanla nerde ne yapacağını belirleyebiliyorsun. Yalnız şuna da dikkat etmek lazım, yokuş aşağı inerken yolun temiz olması gerek (çok hızlıysan), yoksa tekere gelecek orta büyüklükte bir taş kötü sonuçlara yol açabilir. Bunun için de her zaman eli frende tutup hızı hafif dengelemekte yarar var.

@Erdem Ş.

Aslında bisikleti bırakmak her durumda doğru değil. Mesela takla atacağınıza emin olduğunuz kazalarda, bisikleti bırakmak yerine bisikletle beraber takla atmak çok daha mantıklı. Tabii her durumda da değil. Ayrıca sağa-sola düşmelerde kolu açıp düşmek yerine kolu gidonun içinde tutup darbeyi olabildiğince omuza almaya çalışmak gerek.

Kısacası bu işin bir kuralı yok. Dediğim gibi vücuda en az darbeyi almay öğrenmek gerekiyor. Refleks haline geldiği zaman çok rahat bir şekilde kurtuluyorsunuz ufak tefek kazalardan. Ya da darbeyi daha az önemli yerlere dağıtabiliyorsunuz.

@Edip Dinçer

Cok teşekkürler. Bisikleti gözden geçirirken lastik ve jant takımını değiştirmeye karar verdim bisiklet bianchi esprit ve 28 inc siz ne önerirsiniz (bir abimiz alexrims-2100 U önerdi ama bana sanki çok ince geldi)

@Edip Dinçer

geriye bakma iyiymis :D ölen ölür kalan saglar bizimdir :)

saka bi yana , bilgilendirici bi vidyoymus tesekkürler paylasim icin . Düserken insan ister istemez refleks olarak elini yere koymak istiyor ama yanlismis .

Acaba lastik ve jant seti önerebilecek var mı 200 tl civarı

Panik bozukluk gibi. İntahar eğilimlilerde yüksek balkon yada kaya üzerinde kendini atacakmış hissi yaşar. Bence bir doktora gidin. Altında başka bozukluklar yatıyor olabilir...

@Deniz ÇINAR

Yok canıımbi video izlemiştim adam dünya bisikletle en yüksek hızda gitme rekoru kırıyo tam durcakkenmi ne 2 tekeri bi çıkıyo tepetaklak kaç metre yuvarlanıyonherif tanınmaz hale geliyo o aklıma geldiydi ve 1-2 tane fail videosu peki jantseti önerebilirmisiniz

Eğer her inişte aklına kadronun kırılacağı geliyorsa bir sorun vardır. Bilmenizi isterim. Gerisi şansa kalmış en iyisini de alsanız kırılabilir. En iyisi riski azaltın yavaş inin :)

Olaya geniş bir açıdan yaklaşmak gerekirse otobüs durağında beklerken senelerdir bakımı yapılmamış ikarus otobüslerin kontrolünü kaybeden bir şoförün sizinle beraber bütün durağı altına alması Türkiyede çokta ufak bir ihtimal değil. Bu yüzden olabilecek şeyleri düşünerek yapmayın sporu. Bisiklet ciddi bir spordur, ekipmanını alıp yapabiliyoruz diye tenis boks okçuluk vesaire'den basit yada daha az tehlikeli değildir. Daha bile tehlikelidir, bu yüzden bilgili olmak lazım.

Avrupada 7 gün işe cafeye yemeğe bisikletiyle giden insanların neden kaza yapmadıklarını irdelemek lazım. Biraz nasıl düşmeliyim videosu izleyin, bisikletinizle yola çıkmadan önce bakımını yapın, aksamlarını kontrol edin, yolda aşırılılıklar yapmayın, yoldan gözünüzü ayırmayın vs..

Türkiye'de sürücü olmak çok dikkatli olmayı gerektiriyor, hele ki bisiklet sürüyorsanız. Ben araç olsun yaya olsun her daim önceliği karşı tarafa veriyorum. Neredeyse beni kimsenin görmediğini farzederek hareket ediyorum, buna rağmen başınıza bir şey gelecekse de kaçış yok maalesef. Bir de 60-70 km hızdan bahseden arkadaşlar oluyor ki ben en fazla 44 km hızı gördüm o anda bile olay tamamen sizin kontrolünüzden çıkıyor. Bir yanda rüzgar bir yanda bozuk yollar ilaveten motorlu araçlar varken yüksek hız yapmak bana göre delilik. 40'tan fazlası bana göre sadece bisiklete özel bir parkurda olmalı diye düşünüyorum. Yola çıkmadan evvel bisikletin sağını solunu kontrol edip, mümkün olduğunca tam donanımlı bir şekilde yolda limitleri zorlamadan gitmek en sağlıklısı.

ALLAH kazalardan korusun herkesi benide fazla süratli bir araba 50 metre kadar sürükledi ertesi gün yine bisikletimle kaza yerine gittim beni sürükleyen arabanın yerdeki lastik izleri hala duruyordu gitmesem belkide bisikletten soğurdum sende aklına gelenlerden korkma sadece dikkatli olmaya çalış her şeyin bir kaza riski vardır yalnız abartıp kendini fazla kuruntuya kaptırma iyi pedallar:)

@Deniz ÇINAR

Deniz bey her insanda böyle şeyler olabilir.Bu tip şeylere tanı koyabilmek için belli kriterler vardır.Ne kadar süredir devam ettiği,ne sıklıkla olduğu gibi..Eğer bu belli ölçütlerin üstünde olursa ancak herhangi bir tanı koyulabilir.Ayrıca aynı ruhsal durum çeşitli rahatsızlıklarda da görülebilir.Dediğiniz intihar eğilimlerde balkondan atma hissi olabileceği gibi bu obsesif-kompulsif rahatsızlığı olan kişilerde de olabilir.Normal insanda bu tip şeyler olur ama kısa süreli ,arada sırada görülür ve normaldir.Ama gerçekten kişiyi sosyal hayattan uzaklaştıracak,bazı şeyleri yapmasına engel olacaksa uzman yardımı gerekebilir.Arkadaş anladığım kadarıyla videodan çok etkilenmiş ve korku oluşmuş,korkunun fobiye dönüşmemesi için ,önceden de dediğim gibi sık sık bisiklet sürmesi ve o düşünceler aklına geldiğinde,düşüncelere değil bisiklet sürmeye odaklanması gerekiyor.Benim şahşi fikrim budur,saygılarımla :)

@imerkhevi

Teşekkürler yorumunuz için dediğiniz gibi oldu tavsiyenize uyacağım

moral bozma hocam ya, o korktugun yokuşu yavaaşça in, snra bir kez daha az hızlı in, alışırsın tekrar.

ben ilk turumun sonlarına dogru yolda gtmem gereken bi yer vardı, o an ki heyecanımı korkumu anlatamam:D..şimdi o yol dahil, bi sürü yere tek basıma korkmadan gdeblyorum

, korkmadgn, gözüne en kolay gelen yerden tekrar başla surmeye, unutursun korkunu.

kesinlikle bir pskiyatriye danışın, bizki kazalar atlatıp arabaların altında kalıp hala e5 te bir hiç uğruna pedal basıyoruz ancak bu banada pek normal gelmedi. boşa sıkmıyorum yanlış anlamayın annem ile babam doktorlar belirli bir birikim ile konuşuyorum, korkunun üzerine gitmek belli bir terapi yöntemidir ancak bu konuda biraz risk var netice 60 ile giderken gitmek isteyeceğiniz yer korkunuz üzeri olmamalı konsantrasyonunuzu yola vermelisiniz, dediğim gibi en yakın devlet hastanesine gidin bir konuşun böyleyken böyle deyin bir tavsiyesi olacaktır.

Geri