Scudo Sports

Bisikletten indikten sonra başta zonklama

hasanwhite26

Daimi Üye
Tepki
80
İsim
hasan
Bisiklet
Bianchi
1,5 2 aydır bisklet kullanmıyodum bugün yeni bir bisiklet aldım gerirken sıkıtı yoktu eve girdiğimmden itibaren başım ve sol göz çukurunda zonklama vardı sebebi başımın ve alnımın açık olmasımıdır

Scudo
Su kaybediyorsun, yoruluyorsun, kendini kasıyorsun.

Bas agrisi, ense ve sirt agrisi cok normal seyler.

Susamadan su ic, ruzgar kesen boyunluk va kullan, bisiklet surdukten sonra kendini kontrol et, kulagin, sirtin, belin vs soguk mu? Kendin terlersin ama vucudun bir kismi soguk kalabilir buna da dikkat etmek lazim.

En nihayetinde cok yorulup kasilirsan bu tur agrilar gene olacaktir. Zorlamadan gelisemezsin, bisiklete alistikca daha az kasilacagindan agrilar azalir ama tempo yapip zorlandigin surece agrilar hep olacak ondan pek kacis yok gibi...

@hasanwhite26

Geçmiş olsun Öncelikle tansıyonunuzu kontrol edin efor, sonrası herzaman kalp atım hızı artar tansiyon yükselir. Baş ağrılarında belli bir yaştan hele efor sonrası ilk akla gelen tansinyon yükselmesidir.Tabi migren yada rüzgar ile üşütme ve saire de olur ayrıntılı bakmak lazım. Geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: hasanwhite26
Baş agrısı su kaybından dolayı oluyor susamadan sürekli su içmen gerekli. Fakat su miktarı az az olmalı. Bi kerede cok su içersen vucut tüketemicenden cok idrarın gelir fakat sürekli az az içersen hiç wc ihtiyacın olmaz bisiklet üzerindeki süre boyunca bunu terle atarsın sürekli. Baş agrılarından da kurtulursun fakat dedigin gibi soguk havalarda alnından vuran rüzgarda bas agrısı yapar.

• Beğen
Abi neden buraya yazıyorsunuz anlamıyorum ki? Doktor'a gitsenize... Belki ciddi bir sağlık sıkıntınız var, erken müdahale önemli hale gelebilir...

• Beğen
@hasanwhite26

Eskiler ense kökü derler sen belki bilemezsin yaşın genç. İşte o ense kökünden rüzgarı aldınmı başında, beyninde, gözünde her yerin zonklar. Aman ha dikkat kafadan alınan soğuk hiçbirşeye benzemez. Çünkü vucudun en çok sıcağa ihtiyaç duyduğu yer kafadır. Hepinizin malumu orada beyin saklanmakta ve tüm vucudun işlemcisi orada tabiri caiz ise. Bu işlemci bilgisayardaki gibi değil yalnız bunun soğutulması değil ısıtılması gerekiyor :) Aman ha dikkat !....

@uguryilmaz144

Aynen doğru diyorsun da, bazen de insan kendinin doktoru olmalıdır. Biz o rahatsızlık meydana gelmeden önceki önlemlerden bahsediyoruz. Olduktan sonra tabiki deva tabiptedir. Lakin sizcede malumdur ki günümüzde tabiplere de pek güven olmuyor. Birisi çıkıyor yumurta ye diyor, ötekisi çıkıyor evine sokma diyor. Birisi et, kuyruk yağı bunları masandan eksik etme diyor ( Canan Karatay kendisini takip ederim :) ) , bir diğeri et yeme diyor. Yani kendinin doktoru olacaksın bu devirde onu bilir onu söylerim...

@ÇaNakkaLeRuHu bide şapka takıp bindim bisiklete sıkıntı olmadı ağrı sızı yok büyük ihtimal çok rüzgar yediğim için olmuştu ağrı
bu arada sağolun bilgileriniz için.

@hasanwhite26
Aynen kask kullanıp altına rüzgar geçirmeyen bere giymen daha mantıklı tabi. Sen bana bakma ben kask kullanamıyorum. Çok rahatsız ediyor.

@ÇaNakkaLeRuHu
abi bende bsikleti yeni aldım oyüzden aksesuar kaskı flan almadım yoksa dediğim gibi rüzgar geçirmez maske (hırsız maskesi den ) alıcam kaskın altına takamk için :D

@hasanwhite26

Hırsız maskesi tabirini pek beğenmiyorum sanki meslek olmuş gibi :) herneyse ben yeni yaptığım kombin'i göstereyim sana fikir olsun. Alttaki ikisi oldumu kar yağsın vız gelir tırıs gider :)
23-CAPERLAN ŞAPKA ENSELİKLİ.PNG
22-WEDZE KAR MASKESİ.PNG

• Beğen
Bende bundan var biraz daha şekil boyuna kadar koruyo ateş ve rüzgar geçirmez

Dosyalar

• yangin_baslik01.jpg
    yangin_baslik01.jpg
    28,7 KB · Okunma: 32
Geri