Scudo Sports

Bisikletten düşen çocuğun başına inşaat demiri saplandı

chuck_schuldiner

Daimi Üye
Tepki
567
Zonguldak'ta, bisikletiyle gezerken 5 metre yükseklikten düşen 7 yaşındaki Fırat Başaran'ın ağzından giren demir başından çıktı. Küçük çocuk başına saplanan demirle hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 16.30 sıralarında, Yeşil Mahalle Esentepe Sokak’ta meydana geldi. Evinin önünde bisiklete binen Fırat Başaran dengesini kaybederek, yaklaşık 5 metre yükseklikten düştü. Düştüğü yerde bulunan inşaat demirlerinden bir tanesi Fırat Başaran’ın ağzından girip başından çıktı. Acı içinde bağıran çocuğun yardımına çevredeki vatandaşlar ve yakınları koştu. Haber verilmesiyle kısa sürede gelen sağlık ekipleri, inşaat demirini çıkaramayınca itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri, demirin bir bölümünü kesti. Çocuk başına saplanan inşaat demiriyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. AFAD ekibi hastanede demirin bir bölümünü daha kesti.

Yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edilen Fırat Başaran ameliyata alındı. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Bekir Hakan Bakkal, çocuğa acil müdahale ettiklerini, tüm hekimler olarak seferber olduklarını belirterek, çocuğu ameliyata aldıklarını söyledi.

DHA

resimid_5753837.jpg

Scudo
Gecmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Bunlar hep yaz tatilinden :( Allah şifalar versin.
Benim oğlan da geçen hafta bisikletten düştü mesela. Neredeyse tüm haftayı hastanede geçirdik.

@Mehmet Metin Levent teşekkür ederim. Çocuklar çabuk toparlanıyor.
Dikişler alındı, asfalt yanıklarının kabukları düştü, pembe lekelerle geziyoruz şimdi :cool:

geçmiş olsun durumu nasıl şimdi

@Özcan.
Çok geçiş olsun. Çocuklara dayanamam Allah hepsine sağlık esenlik versin.

şimdi okudum haberi amaliyat ile çıkarılmış demir ama hayati tehlike devam edyormuş. allah acil şifalar versin

Gerçekten çok dehşet verici bir kaza, Allah annesine babasına sabır versin. Hayati tehlikeyi atlatsa bile bir takım fonksiyonlarını yitireceği ortada, mutlaka bazı duyu ve kabiliyetleri zarar görmüştür.
Ne diye çoluk çocuğun düşeceği alanlara önlem almazlar anlamıyorum. Resmi de kaldırırsanız iyi olur, hoş görünmüyor :(

Sorumsuz insanlar,başka da bir şey değil..Büyüklerin akılsızlıklarının cezasını,çocuklar ödüyor..Hepsi bu..

Suçlu, ana babası.
7 yaşındaki çocuğu saldım çayıra yaparsan olacağı bu.

Çocuk sahibi olabilmek herkesin hakkı olmamalı. Gerekli şartları taşımayanlar gerekirse kısırlaştırılmalı.

@Özcan.
Geçmiş olsun abi. Çocukların başında durmak şart yoksa çok acı sonuçları oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bu akşam haberlerde gösterdi, röntgen görüntüsü gösterdi cidden çok feci olmuş. 8 doktor ile 5 saat süren bir ameliyat yapmışlar. Durumu ciddiyetini koruyormuş, Allah ailesine sabır versin.

Ne oluyorsa gene fakir fukaranın çocuklarına oluyor.

Köyünden memleketinden kalkıp gelmek zorunda kalıyor bu çaresiz insanlar; hiçbir altyapısı olmayan gecekondu mahallelerinde hayat mücadelesi veriyorlar. İşte, el kadar çocuk da böyle ölümün pençesinden kıl payı kurtuluyor. Allah acil şifalar versin.

@Rocketman
Hocam çok acımasızca gelecek belki ama, yahu fakir adam da çocuk yaparken 1 değil 1 milyon defa düşünsün yahu. Madem fakirsin, daha kendi karnını doyuramıyorsun, çocuk senin neyine be adam?
Fakir insanlar hep daha fazla çocuk yapıyor.
Niye? Olayın cehaletle ya da doğum kontrolü bilmemekle bir ilgisi yok bence, tamamen umursamazlıkla ilgili. Ya Allah rızkını verir işte, her çocuk kısmetiyle doğar falan.
Niye yani gerçekten anlamıyorum bunu. Bu çocukların normal bir hayata sahip olmalarının malesef imkanı yok.

@berberci

Çok basit veya çok karmaşık bir sebebi olabilir:

1) Karmaşık sebep ihtimali:

Şu post'umda "dışsallık" kavramını açıklamıştım. Kısaca göz atarsınız.

Etrafa umursamazca çöp atanları ne yapmalı >:(

Yoksul birisi için çocuk sahibi olmanın getirisi, olmamaktan daha büyük. Ebeveynin çocuğa sağlayabildiği imkânlar sınırlı. Bu nedenle, çocuğu aslında toplumun geri kalanı finanse ediyor (mesela bu yavrucak, 8 doktorun katıldığı bir ameliyat geçirmiş. Vergi mükellefleri açısından dev bir maliyet. Ebeveynin cebinden ise tek kuruş çıkmadı). Tabii, toplum olmak biraz böyle bir şey; parası olan, parası olmayanı finanse edecek ki daha sonra birbirleri için başka şeyler yaparak ödeşsinler. Ama çocuk söz konusu olduğunda, menfaati neredeyse tamamen ailenin elde ettiği, maliyeti ise neredeyse tamamen toplumun kalanının üstlendiği bir yapı var. Eğer yoksulsan, çocuk sahibi olmak çok kârlı.

Orta sınıfa doğru yükseldikçe, çocuk sahibi olmanın maliyeti giderek artıyor. Getirisi ise azalıyor. Bugün dünyada en az çocuk doğurma ortalaması orta sınıf mensuplarında.

Orta sınıftan çıkıp varlıklı kesime yükseldikçe, çocuk sahibi olmanın maliyet-fayda grafiği tekrar değişiyor.

2) Basit sebep ihtimali:

Eğitimsiz oldukları için bilmiyorlar. Ötesini berisini düşünmeden çocuk yapıyorlar. Bilselerdi belki yapmazlardı.

Bir de işin dürtü tarafı var, şurada açıklamıştım:

Dolar v5.85

Geri