Scudo Sports

Bisiklet'ten anlayan Yardım?

Erencan

Üye
Tepki
0
Bisikletimin Mekanik disk frenine makine yağı sürdüm keşke surmeseydim gicirt diye ses geliyor fren tutmuyor suyla yikadim gecmedi ne yapmaliyim ?

Scudo
mekanik disk firen sisteminde yanlış bilmiyorsam diski sıkıştıranlar gene papuç oluyor. dizki güzelce temizleyip içindeki papuçları değiştirmen gerekiyor. yani mantıken öyle olması lazım. belki bilenler farklı bişeler söyleyebilir

• Beğen
Tepkiler: Erencan
Rotor ve balataları değiştirin.

• Beğen
Mekanik disklerde de balata oluyor ve yag degdiyse degismesi gerekiyor. Disklerin degismesine gerek yok. Balatalari degistirmeden önce diskleri ve frensistemini üzerinde hic yag kalmamak sartiyla temizlemen gerekiyor.

Sormak istedigim soru ise mekanik frenleri neden yagladin? Mekanik degil hic bir fren sistemi yaglanmaz.

@Erencan

bir adet würth balata temizleyici sprey ve iki adet mekanik disk fren balatası alın. eski balatalarınızı söküp çöpe atın. disklerinizi iyice spreyle temizledikten sonra yeni balatalarınızı takın. son olarak hiç bir fren setine kesinlikle ve kesinlikle yağ değdirmeyin.

Aynı konudan iki tane açmışsınız :O

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Benim başıma geldiğinde yağ temizleme spreyi, bulaşık deterjanı, tazyikli su vs. denedim.
Balatanın bunlarla temizlenmesi mümkün olmadı.
Rotorları temizlemeyi başardık ama bu iş bana yeni balata setine malolmuştu.
Bu arada yeni balataların eskileri gibi tutması için de belirli bir süre geçmesi gerekmişti :confused:

• Beğen
Çok teşekkür ederim cevaplar için frene artık gerek kalmadı kaza yaptım komple tekerlek değişcek :( Arkadaşlar frene keşke yağ dökmeseydim tutmadı virajı alamadım frende sıkıntınız varya hiç çekinmeyin veya bisiklete bile binmeyin Allah korudu bana bişey olmadı :( Teşekkürler...

fren diski kalsin neden bastan disk alasiniz ki? yeni jant'a takarsiniz eski diskleri, mekanik v'frenin disk hali gibi birsey, balatalari degistirin yeter

Geri