Scudo Sports

Bisikletteki dede torun can verdi

dreamboys69

Daimi Üye
Tepki
483
Bisikletteki dede torun can verdi
11/12/2008

image

Adana'da bisikletle yolculuk yapan dede ile torunu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde Cem B. Yönetimindeki 01 FB 392 plakalı otomobil, torunu ile birlikte bisikletle ilerleyen Süleyman Sağlam'ın (56) kullandığı bisiklete çarptı.

Kazada aracın altında metrelerce sürüklenen Süleyman Sağlam olay yerinde, bisikletin arkasında bulunan torunu 9 Neslihan İnan ise yaralı olarak kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Kaza sonrası otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi.

Scudo
@dreamboys69

Otomobil sürücüsünün ertesi gün serbest bırakıldığını ve büyük ihtimalle ufak bir para cezasıyla ya da hiç ceza almadan bu işten sıyrılacağını tahmin etmek için sanırım kahin olmaya gerek yok. Dilerim yanılıyorumdur.

Birde Şu Yönden Düşünmek Lazım...Belkide Dede Ve Torun Birden Yola Atladı Yada Başka Bir Trafik Kuralına Uymadı Arabada Fren Mesafesi Olmadığı İçin Dede Ve Toruna Çarpmış Olabilir...Neden Herkes Vefat Edenin Haklı Olduğunu Düşünür Anlamam...Ama Yinede Çok Zor Birşeydir Bu Yakınları İçin...Allah Rahmet Eylesin Diyorum...:(

Allah rahmet eylesin.Üzücü bir olay düşünmesi bile kötü.Hepimize kazasız belasız pedallar..

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
@Ogez

Güzel bir yaklaşım...
Yalnız bir de şöyle bakalım olaya: Hepimiz ana yollarda, hatta şehirler arası yollarda bisiklet kullanan kişileriz. Kaçımız arabanın önüne atlıyoruz? Yoksa arabalar mı bizim önümüze atlıyor, kaldırıma sıkıştırıyor, emniyet şeridine hatta onun da sağına gitmeye zorluyor...

Bu açıdan bakınca torunuyla, yaklaşık 10km hızla (dede, torun yüküyle beraber daha fazla yapamaz sanırım) arabanın önüne atlaması biraz zor gözüküyor. Bu kadar yavaş giden bisikleti gören arabanın (herhalde 80-100km gidiyordur) onları fark edemeyip duramaması daha makul gibi...

Siz Büyüğümsünüz Eminim Haklı Olan Saygı Duyduğum Siz Büyüklerimsinizdir Fakat Benim Söylediğimde Bir Yaklaşım Tarzı...Herşey Olabilir İkisinide Kullanan İnsan Sonuçta...Ben Sürücü Haklı Diye Birşey de Demedim Bu Arada,Şöylede Olmuş Olabilir Dedim.Hatırlamakta Fayda Var...İyi Günler:)

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
Arkadaşlar daha bu sabah bi kamyon tarafından sıkıştırıldım okula giderken, kaldırıma sıkıştırdı resmen, ben değil de sıradan bi bisiklet sürücü olsa kamyonun altına girmişti,

Şimdi gel de şu memlekette bisikleti yaygınlaştımaya çalış ! insanları bisikletin bir uşaım aracı olduğuna inandır ! Hadi bakalım.

• Beğen
Tepkiler: fatih_brs ve Ogez
bende bir bisiklet sürücüsüyüm ve aynı zamanda çalıştığım iş yerinde şoförlük yapıyorum inanın bisiklet kullanıcılarındada çok hata var araç kullanan kişilerden daha az hataları olduğuna eminim

• Beğen
Tepkiler: Ogez
ilk önce ölenlere allahtan rahmet geride kalan ailelerinede sabırlar diliyorum.
Türkiyede bisiklet kulanmak çok zor. Nedenmi.
1, Güvenli sürüş için bisiklet yolarının olmayışı
2. Hiç bir sürücü kursu tarafından Bisikletin trafik kanununda motorsuz bir kara taşıtı oldugunu ehliyet alanlara söylemeyişi veya trafik kitaplarında buna yer berilmemesi bunu polislerimiz bile bilmiyor.( Kaç tane araç sürücüsü bile bilirki ? ) parmakla gösterilecek kadar.
Peki Türkiye ' de bunları saglaya bilmemiziçin ne yapmamız lazım arkadaşlar toplu halde hareket etmek lazım bisiklet için ugraş veren sivil toplum örgütlerine derneklerine destek vermek lazım he böyle bir destek dedigim zaman yanlış anlaşılmasın para destegi degil manevi destekte paradan daha önemlidir. Benim şahsi fikrim arkadaşlar lütfen artık türkiyede bisiklete rahat rahat binmek bisiklet sürüş tekniklerini ve trafikte bisikletle neler yapmaları nasıl kulanmalarını ögretmek ve ögrenmek için sivil toplum örgütlerine destek vermek ve onları tetiklememiz lazım.
sevgilerimle
Bisikletliler derneği
yönetim kurulu üyesi
Ümit ilkay LEVENT

Gerçekten vahim bir olay Allah rahmet eylesin..Güvenli ,kazasız sürüşler dilerim herkese...

Geçen gün bizim işyerinin çaycısına çarptı dolmuş oda hayatını kaybetti ne yazıkki çok sevdiğim bir insandı lastik izi hala yerde duruyor sürücüyü tutkladılar beş dakika içeride tutup saldılar.

Türkiyede çok nadiren böyle suçlarda insanlar hapse atılıyor ... Tv'de görmüştüm küçük bir ıza araba çarpıyor ve görgü tanıklarının ifadelerine rağmen kız suçlu bulunuyor ve adam salınıyor... Ben adama çarpayım adam suçlu olsun ne ala...

Geri