Scudo Sports

Bisiklette ne giymeliyim? Yanıma ne almalıyım? Kıyafet ve aksesuar rehberi

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.716
İsim
Serhat C
Öncelikle hangi bisiklet türünü almak istediğinize karar vermeniz gerekiyor.
Bisiklet türlerine ve nerede kullanıldıklarına kısaca bakıyoruz.
Daha sonra kadro boyunuza karar veriyoruz.

Bisikletinize karar verip satın aldıktan sonra sürmeye başlıyorsunuz fakat yollarda tedirginlik yaşıyorsunuz.
Burada yollara ve çevrenize daha hızlı adapte olup aynı zamanda güvende kalmanızı sağlayacak ipuçlarını konuşuyoruz.
Özellikle işlek yollarda sürüyorsanız gerçekten faydalı bilgilere ulaşacaksınız.

Artık mesafeleri artırmaya başlayıp yeni yollara girmeye başladınız ve lastikleriniz de patlamaya başladı.
Panik yok; değiştirmek kolay. Burada adım adım kısaca anlatıyoruz.

Artık yağmurda çamurda da sürmeye başladınız ve zinciriniz kirlenip yağsız kalmaya ve ses çıkarmaya başladı.
Burada zincirinizi hızlıca nasıl temizleyip nasıl doğru yağlayacağınızı gösteriyoruz ve bunun yanı sıra bisiklet yıkamanın da birkaç püf noktasına değiniyoruz.

Bisikletinize alıştınız fakat hem konforunuzu artırıp hem de bisikletinize ve kendinize yatırım yapıp bu işi ciddiye aldığınızı göstermek istiyorsunuz. Bu noktada konu kıyafet seçimi ve aksesuara geliyor.
Burada kıyafetlerinizi yurtiçinde ve yurtdışında nerelerden alabileceğinizi, nelere dikkat etmeniz gerektiğini irdelemekle beraber bisiklette hangi aksesuarların gerekli olduğunu, yanınızda neler taşımanız gerektiğini konuşuyoruz.
Bunlar 4 yılda ve 50.000 kilometre civarı tecrübelere dayanan önermelerdir fakat bunlar kesinlikle %100 doğrudur iddiasında bulunmamaktadır; sadece tavsiye niteliğindedir.
Bu konularla ilgili sorularınız olduğunda buradan da sorabilirsiniz ya da forumda bulunan ve daha önce üzerine konuşulmuş daha detaylı konuları da arama kısmından bulabilirsiniz; iyi seyirler.

Scudo
Son videoyu izlememiştim onuda izledik. Eline koluna sağlık. Hepsini bir arada toplamışsın ,videoların kısa ve öz. Merzifon tarafına yolun düşecek olursa önceden haber et iki lafın belini kırarız. Samsuna gelecek olursam mesaj atarım müsait olursan laflarız. :harika:

Merhaba ben yeni yeni mtb bisikletim ile nispeten uzak olan yollar yapmaya başladım. (20km civarında) Ara ara toprak yollarada giriyorum. Decathlondan dağ bisikleti kıyafeti mi yoksa yol bisikleti kıyafeti mi almalıyım. Şimdiden teşekkürler.
Bisikletim Bianchi Speed 6000

Merhaba ben yeni yeni mtb bisikletim ile nispeten uzak olan yollar yapmaya başladım. (20km civarında) Ara ara toprak yollarada giriyorum. Decathlondan dağ bisikleti kıyafeti mi yoksa yol bisikleti kıyafeti mi almalıyım. Şimdiden teşekkürler.
Bisikletim Bianchi Speed 6000
Yaz için bir şort, üzerine de nispeten ince, terletmeyecek bir şey giyer çıkarsınız. Şort giyemem derseniz paçası dar (aynakola çok paça kaptırmış birinin tavsiyesidir) bir eşofman iyi olur.
Özellikle kış için kot pantolon (yine dar paçalı) çok iyi oluyor. Biraz rahatsız oluyor sadece. 😅
Dipçe: Konu sahibin söz ettiği gibi tavsiye sadece.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Mtb için olan kıyafetleri mi almalıyım yoksa yol bisikleti için olan kıyafetleri mi?

Mtb için olan kıyafetleri mi almalıyım yoksa yol bisikleti için olan kıyafetleri mi?
Yaz aylarında mtb kıyafetleri çok sıkabilir gibi ama toprak yollara filanda girdiğin için bence kesinlikle mtb kıyafetleri tercih etmelisin

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yaz aylarında mtb kıyafetleri çok sıkabilir gibi ama toprak yollara filanda girdiğin için bence kesinlikle mtb kıyafetleri tercih etmelisin
Giriş için decathlonda bulunan 50tl olan yol bisikleti taytı ve 70tl olan yol bisikleti forması almayı düşünüyorum

Geri