Scudo Sports

Bisiklette kışlık giyim

@BerkEvren Bu ayakkabi kislik degil. Yol bisikleti ayakkabisi ve uzun suruslerde ayagi havalandirmak icin yapilmis gibi duruyor. Kisin giymek icin baska ayakkabin yoksa kilif kullanmak disinda bir cozum ben bilmiyorum.

Scudo
@BerkEvren
@BerkEvren
Aynısının siyahını kullanıyorum. O kadar kolay mı su giriyormuş buna, diye merak edip ayağıma geçirdim ve sonra da ayağımı musluğun altına tuttum. Su bende yanlardaki ve öndeki hava kanallarından girdi. Üst kısımda bir ıslanma olmadı. Bir de belirteyim bu ayakkabının üzerine B'twin Essential kılıf takılı iken bir dereden geçtim. Tabi öyle dizime kadar bir sudan bahsetmiyorum ancak bileğimden aşağıda da olsa ayakkabı tamamen suya girdi ve ayakkabı su almadı.

Kışın bisiklet sürerken teri dışarı güzel atan vücudu kuru tutan içlik ve kaliteli bisiklet taytı önerir misiniz ?

İçlikleri kesinlikle Decathlon'dan tavsiye ederim. Bugün T-Sport isimli bir mağazaya girdim, önümde duran içlik fiyatları 80 liraydı alt üst 160 TL. Decathlon'dan alt içlik olarak içi polarlı kışlık koşu taytı aldım 30 liraya, 500 içlik de 60 liraydı üzerine de 300 uzun kollu siyah formayı giyiyorum bir de mont ya da rüzgarlık giyiyorum ve sıcak basıyor artık. 500-600 lira çok ciddi rakamlar. Amatör olarak o paraya kaskından tut da spd ayakkabısına kadar set alırım.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
yorumların hepsini okumadım ama bazı arkadaşlar yün içlik kullandığını söylemiş yün,penye tarzı kıyafetler bisiklet sürümüne uygun değildir hatta hiçbir aktif spor için uygun değildir.Yün içlikler otobüs,araba gibi taşıtlarla gidip gelen,terleyecek iş yapmayan insanlar için uygundur.Teri dışarı atmaz üzerinde tutarlar.Bisiklet sürerken giydiğiniz kıyafet teri dışarı atmayıp üzerinde tutan bir türden ise üşüyüp titremenize sebep olur.Bisiklet sürerken sporcu termal içliği diye tabir edilen çoğunluğu viskon-polyester malzemeden üretilen malzemeleri kullanmanız sizin yararınıza olur.yine bisiklet sürerken kalın giyinmenize de gerek yok, 2 veya 3 kat yeterli olur.ilk kat yani en alta termal içlik onun üstüne rüzgar geçirmeyen bir bisiklet montu-ceketi yeterlidir.yok ben çok üşüyorum diyen varsa da termal içlik,üstüne polar kıyafet,onun üstüne de bisiklet ceketi-montu giyebilirsiniz.Ama unutmayın ki giydiğiniz tüm kıyafetler aynı özellikte olmalı yani hepsi de teri dışarı atabilmeli, termal içlik giyip üstüne yün kazak giyip üstüne de bisiklet montu giyerseniz yine bir anlamı kalmaz ter orta katmanda birikir kalır

• Beğen
Tepkiler: Eibec ve cngz
@Neil deGrasse Tyson
Merak ettiğim şu saf yün %100 yün içlik giyerek denedinizmi hiç? Pamuk demiyorum yün içlik

@hollyland62 denemedim ama daha önce kullanan kişilerden aldığım bilgiler doğrultusunda mesajımı yazdım,eğer "yün içlik teri dışarı atıyor, bisiklette kullanın herkese tavsiye ederim" demek için bu mesajı yazdıysanız şöyle söyleyeyim(yine kullanan kişilerden duyduğum,kendi tecrübem değil) yün içliğin teri tutma kapasitesi pamuklu kıyafetlere göre daha fazladır yani ilk terlemeye başladığınızda teri emer bunu hissetmezsiniz ama yeteri kadar terledikten sonra yün daha fazlasını ememez ve terlediğinizi hissetmeye başlarsınız.Şunuda eklemek istiyorum yün sporcu kıyafetleri için uygun bir malzeme olsaydı, sporcu formaları,içlikleri vs. polyester malzemeden değil yünden yapılırdı :) tabi bunlar benim düşüncem ben kullandığım ürünlerden memunum ve olması gerektiği gibi giyindiğimi düşünüyorum,eğer sizde yün kıyafetlerden memnunsanız ve bu şekilde rahat ediyorsanız ona birşey diyemem :)

@Neil deGrasse Tyson

Yün, sporcu kıyafeti için uygun bir malzemedir. Bisiklet giyimindeki en iyi markaların polyester içikleri olduğu gibi yün içlikleri de vardır. Sentetik malzemeler yaygınlaşmadan önce sporcu kıyefetlerinin büyük çoğunluğu, mesela futbolcu formaları, yünden yapılırdı.

Üstat inanın bana endüstrinin kaktırmasından başka bişey olduğuna inanmıyorum petrol türevi malzemelerin cilt kanseri türevleri patlamış durumda ben hala cilde temas eden ilk katmanın ne olursa olsun doğal malzeme olması taraftarıyım 2. 3. Katman bekki petrol türevi olabilir tabiki herkesin tercihi kendine bende ilk soruşturduğumda arkadaşlarımın çoğunluğu yün ile ilgili aynen yukarda arkadaşın belirttiği teri emmez su gibi olursun olmaz gibi fix tabirleri kullandılar ana deneyince bu ne büyük haksızlık dedim kendi kendime onun için buraya yazdım içlik hasyün %100 yün olanı kullanıp üstüne decathlon 100 mont giyiyorum 1-2 saat arası 0-10 derece aralığında sürüyürom ilk 1 saat kadarda bu şekilde dönüşte iniş kısmında yine decathlonun beyaz ultra light rüzgarlığını giyiyorum eve vaedığımda ter varmı evet var cımcıkıkmı hayır tenim kurumu evet kuruya yakın cımcılık su değil kaldıki olsa ne olacakki rüzgar yemedikten sonra sukıntı yok şimdi daha soğukşar için mid layer arıyorum geniş kesim yün içliğin üzerine bakalım doğal içerikli nasıl bir malzeme bulabilirim daha bulamadım alta sadece yün içlik ve üstüne adidas pamuk eşofman alt taraf hiç üşümüyor zaten birtek sorunum ayakkabı kaldı orta sert taban pedal darbesini emecek outdoor ayakkabı buldummu tadından yenmez forumda teva taban denmiş onu araştıtıyorum kilitli pedal istemiyorum yarışçı depilim varsa ravsiyeler iyi olur tşk..

• Beğen
Tepkiler: altinok
Benim çözümüm şu şekilde;
1 en altta pedli kısa tayt. Tabi uzun kışlık olsa daha iyi olurdu ama elimde olan o. Her şeye zırt bırt para vermeyi sevmiyorum.
2. Tayt üstüne bir tane termal içlik. Decathlonda 15 tl ye mi ne almıştım.
3. Tayt üstüne polar bir pantolon. Bu da oldukca dar. Hani yapışmıyor ama bacakla arasında pek bir boşluk kalmıyor.

Üst kısım da şu şekilde.

1. En altta termal içlik,
2. İçliğin üstünde uzun kollu forma,
3. Gene dcatholdan aldığım polar ceket. Bu ceketi her şeyle giyiyorum gerçi ama bisiklette de gayet verim alıyorum. Özellikle aldığım bir bisiklet ceketi yok. Bence çok da gerekli değil. Çantamda bir adet yağmurluğu hazır bulunduruyorum onu da a101 den 25 tl ye almıştım.

Elde de eldiven ve yüzümde de maske var. Kıyafet işinde çok fazla kafa yormamayı öğrendim. Hava ne kadar soğuk olursa olsun 15 dk. sonra terliyorsunuz. Terinizi vücuttan atacak bir şeyler giydikten sonra problem olmuyor. Rüzgarı da kestiniz mi tamamdır. İlla üründe bisiklet için yazması şart değil. Alternatifleri de düşünebilirsiniz. Mesela koşucuların giydiği termal taytlar çok daha ucuz olabiliyor. Halbuki özellikli aynı ürünler bunlar. Ancak henüz ayakkabı konusunu çözemedim. Ona da ayakkabının dışına giyilebilen bir kılıf aldım mı konu tamamdır benim için. Çok zorlanırsam market poşeti sararım. Oh mis. :)

Bu arada arkadaşlar bilmenizi isterim ki ben de önce epey kafayı takmıştım kıyafet işine. Ancak son bulduğum çözümler beni gayet tatmin etti. Neticede profesyonel sporcular değiliz çoğumuz. O yüzden işi üst seviyede yapmıyorsanız ve bu işlee yatıracak çok paranız yoksa size dayatılan bir çok şeyden uzak durun.

images.jpg
Teninizin üstünde bu olsun.
Hava sıcaklığı,rüzgar ve yağışa göre üst katmanlar değişebilir.

@Bozkırlı
Şunu da unutmayalım bisiklet için üretilen ürünlerin üzerinde kullanım kılavuzunda dereceler yazıyor. O derecelerde uygun ürünler kullanılırsa daha konforlu oluyor..Ama Sizin de dediğiniz gibi fiyatı dudak uçuklatıyor..

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
-20 derecede kılıf mılıf sizi kurtarmaz dostlar... Kışın bot ve gerektiğinde kalın çorap üzeri mesh çorabı, baharda ve yazın kilitli pedal tercihim.

HayatatribündenbakanlaR

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Merinos içlikler formalar yaz kış kullanılır. Hatta eski formalar yazlıklar dahil saf yün ve yün karışımı olarak üretiliyormuş. Günümüzde oldukça kaliteli ve dolayısıyla pahalı yazlık takım elbiseler dahil coolwool tabir edilen ve serin tutmaya yarayan yün ipliklerden dokunan kumaşlardan üretiliyor. Yünden korkmayın ;)

Hatta pek meşhur Ugg botlar yaz kış giyiliyor

@fasem castelli ve sportful un bu ürünlerini forumda kargo ile yollayan Sadık adında bir arkadaş var.Özel den telefonunu iletiyorum.

Outdoor_8763697.jpg
Soğuklar için Columbia'nın balaklavasını öneririm. Piyasanın biraz üstünde fiyat olarak ama kesinlikle hakkını veriyor. Omni-Head dedikleri küçük metal pullarla kaplı iç tarafı. Hızlı kuruyan ve nefes alan yapıda.
İsteyene içliğide var bu arada. Balaklava 75-90 Tl arasında, içlikleri 230-260 Tl arasında bulunabilir.
(link)

Omni-Head denen teknolojiyi de şurada anlatmışlar;

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
#BerkEvren Hocam ben bu ürünü aldım. Uzun sürede geliyor ancak kışa girince aldığım için kullanabiliyorum hala. -20 de kullandım. Tek başına harika iş çıkardı. Nefes almak kolay, gözlüğe abartı hava gelmiyor. (Ben kapalı süngerli gözlük kullanıyorum) Çok memnunun ve fiyatıda çok uygun.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri