Scudo Sports

Bisiklette kışlık giyim

@altinok Ancak sentetik olarak üretilmiş polimer esaslı giysiler üstünde sentez yapılarak, mühendislikle üründe gelişme sağlanabiliyor. Yani adam öyle bir molekül sentezleyip, bunu mikro-boyutta öyle bir örüyor ki bu malzeme ne su tutuyor ne de terletiyor. Doğal malzemelerde bu mümkün değil pek. Pamuk zaten açıklanmış. Yün karışımlı ürünler de mevcut fakat onda da doğal olması sebebiyle benzer sorunlar var, yünün batması gibi problemler de mevcut.

Nike, Adidas gibi markaların da spor ürünleri hep geliştirilmiş mühendislik polimeridir.

Scudo
@darkdream
Harika bilgilendirme piyasa bu devasa şirketlerin elinde nike adidas vs.. ve ürünler çocuk çorabıda dahil müthiş bir kayış petrol türevlerine bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum bildiğim kendim bile şahit oluyorum bazen resmen vücudum karıncalanıyor bu ürünler bir süre üzerimde kaldığında vazgeçebiliyormuyum hayır niye pamukluler su gini oluyo resmen napcaz bilmiyorum doğrusu

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@hollyland62 alacağınız üründe polyamide oranı yüksek olursa suyu atar ve size soğuğu fazla hissettirmez . En önemli noktalardan birisi budur. Pahalı ürünler polyamide oranı yüksek ürünlerdir zaten.
Geri kalan polyester vs bunlar pamuk tan daha az usutur ama teri dışarı atamaz sadece birazcık daha iyidir. Rüzgar a dikkat etmek gerek, yün 10 numara urundur ancak aktif sporcu için değil maalesef. Dağda nöbet tutan asker veya sıcak durmak isteyen biri için iyidir.

Dünyada üretilen pamuğun %90 i gdo lu pamuk zaten doğal pamuk neredeyse yok olmuş durumda..

• Beğen
Tepkiler: hollyland62
Arkadaşlar bana rüzgarı kesen alt eşofman tarzı birşey tavsiye edebilirmisiniz içlik üstüne giyeceğim nasıl birşey olabilir hava alan rüzgarı kesen

Bizde bekliyoruz onlari cuma istanbula gidince bakcam bir seyler hayirlisiyla @hollyland62

Rüzgarı kesen üst decathlondan kalenji rüzgarlık 50 tl quecha windwarm 100 aldım ikisi içinde rüzgar geçirmezliği iyi diyor garip olan windwarm rüzgarı bisiklet üstünde geçiriyor kesinlikle kalenji rüzgar geçirmezlikte daha iyi ama onunda altına 3-4 kat giymek lazım soğuktan korunmak için oda zor iş gerçekten kaliteli bir rüzgar geçirmez iç poları iyi sıcak tutacak hava alabilecek marka model yazabilirseniz sevinirim 500 tl.ye kadar olabilir anladımki bu 100 200 tl.liklerden bir cacık olmuyor napalım bu ayda buna çalışırız hasta olmaktan iyidir yada istediğim özellikte ürün hayalmi bol bol kat mı giymek lazım teşekkürler

Kışlık giyim konusu açılmışken fikri olan vardır diye sormak istedim, hayvansal ürün (kuş tüyü v.s.) yerine bu tarz ürünlerin yerine sentetik materyal kullanılan, gore-tex membranlı ve koltuk altı havalandırması olan trekking faaliyetlerinde kullanılabilecek mont tavsiyesi verebilecek var mıdır?

exuma-erkek-bisiklet-montu-271116-turkuaz-1656-1200x1200.jpg
(link)

Mağazalarında çok daha fazla seçenek var nedense sitede bazı ürünler var.
Kar - Yağmur - rüzgar her koşul için bisiklet yelek ve montları var

Bugun mont olarak decathlondan 900modelini aldim 220tlye. Cunku kullanan arkadaslar termal iclikle bile kullaniyorlar. Ayrica 520uzun tayt aldim 99tl ye sizce fiyat nasil

Mobilden gönderildi

Şurayı da bir inceleyin derim. Bisiklet için planlanmış olmasalar da rüzgar ve su geçirmez, ısı yalıtımlı bol çeşit var. Hem polar hem de rüzgar geçirmeyen nispeten uygun fiyatlı modeller de var.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
En alt ta ikinci bir ten görevi gören polypropylene , polyamide ve elasten karışımı bir atlet mutlaka olmalı.

unnamed.jpg
Bu ve benzeri.

Mrb. Arkadaşlar içlik olarak hasyün marka %100 yün ve %75 yün %25 akrilik karışımlı içlik aldım her ikisinide 1 saat sürüşle denedim sonuç harika su içinde bırakma kesinlikle olmadı koltuk altlarında bir miktar ter oldu hepsi oydu sıcaklık ise mis gibi sıcak tutuyor 10 derece sıcaklık dışarısı anşadımki endüstrünin yalanlarına bakmayıp mümkün olduğunca doğal malzemelere yönelmek lazım hala rüzgar kesen mont arayışı içindeyim birde onu halledebilirsem sıkıtı kalmayacak varmıdır tavsiye

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve altinok
Yağmur da giymek için su geçirmez eldiven ve ayakkabı kılıfı tavsiyesi olan var mı , teşekkürler.

Şu ürünleri sipariş geçtim fiyatları çok uygun geldi, ne zamandır da rüzgarlık/yağmurluk tarzı bir ürün bakıyordum denk geldi.Yorumları fena değil ama aranızda kullananlar varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
(link)

Bir de formanın yetmediği zamanlarda şu ürünü formanın üzerine giymek için düşündüm
(link)

@honeybadger 210 tl ye castelli alırdınız bence gereksiz pahalı o

@Ceyhun Özkan formanın üstüne polar giyersen ilk rüzgardan sonra terin soğuk yer hasta olursun, çok net

@hasanalparslang Kış sezonunda olduğumuz için çok aşırı terlemiyorum şahsen, ama uzun rampalarda kadanstan düşmemek için insan elbette terlemeye başlıyor.İnişte dediğiniz gibi sıkıntı olabilir.Mesela molalarda vücudun ısısını kaybetmemek için giyilebilir belki de.

Arkadaşlar çok şükür şimdilik kışlık giyim işini çözdüm altta yün içlik üstüne decathlon 100 ceket inişlerde decathlon ultralight rüzgarlık 10 derece civarını kurtarıyor şimdi birde yün içlik ce mont arasına bir katman daha atmak istiyorum daha soğuklar için geniş kesim birşey bakıyorum şu vücudu sıkan türlerden değil varmıdır bir tafsiyeniz? Birde kışlık giyim sayesinde yün içlik gibi doğal mükemmel bir malzemeyi keşfettim şimdi bir merak sardı yazın teri az tutan doğal nasıl bir malzeme kullanabilirim fikri olan varmı acaba pamuklular su gibi oluyor peki başka ne olabilir tşk..

Ben de kışlık sürüşte ayaklar nasıl olmalı diye merak ediyorum. Şehir/Tur bisikletim var, normal pedallı. Spor ayakkabılarım yazlık, tüm rüzgar içine girer kışın kullanırsam. Botlarımın da bilekleri uzun, uzun sürüşlerde rahatsız eder. Hem çorabı terden ıslatmayacak hem de soğuktan koruyacak çözüm nedir? Ayakkabı ve çorap için nasıl bir kombo yapılmalı?

Sonradan ekleme: Forumda böyle bir başlık buldum arayınca
Uzun yol için kışlık ayakkabı seçimi

Normal nefes alan spor ayakkabılarımın içine sıcak tutan ve ter atan çorap, dışına da rüzgar ve su geçirmeyen kılıf fikri mantıklı geldi. Kılıf için önerisi olan? (spd kullanmıyorum)

@luneris Botla kullanın? Performans yapmayacaksanız sıkıntı olmaz gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Geri