Scudo Sports

Bisiklette kask vs vs

Tepki
7
arkadaşlar salcano astro 240 srv aldım pazartesi günü trafik çıktım baktımki olmayacak bu böyle çok tehlike var . ne gibi şeyler almam gerekiyor aynaya ihtiyaç var mıdır ( kask aynası ) şuanda kask ve kilometre almak istiyorum ?

Scudo
Şehir içinde kullanacaksanız

Kask, eldiven ve Ayna alın derim.

sigma bc 1009 kablolu ve sedonanın standart kaskları var,toplamda yaklaşık 120 tl tutar..

prowell f44 kask (50 tl civarı) öneririm, km saati olarak sigma 1009 veya benim kullandığım vdo a8 (vdo bu konuda çok iyi bir markadır,içiniz rahat olsun hatta google görsellere vdo yazın ne demek istediğimi anlarsınız ;))

Zefal Spin'e de bir bakın. Kullandığım ve önerdiğim bir aynadır :)

Prowell f bilmem kaç kullanıyordum, bi video izledikten sonra ilk işim kaskı satıp başka kask almak oldu.
Ben tavsiye etmem. Bu başlıkta Derya abinin yorumunu referans alın lütfen. > https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99239

Kask dışında, eldiven ve gözünüze toz kaçmaması için gözlük ezlem. Ayrıca ışık da önemli. Gece çıkmam diyorsanız bilmem ama, çok kaliteli olmasa da en azından diğer taşıtları varlığınızdan haberdar etmek için gerekli bir aksesuar.

Ben de Zefal Spy ayna kullandım. Sonra baktım en garantisi kafayı çevirip bakmak, aynayı söktüm. Kullanışlı ama bi yere kadar. Tabi tercih meselesi.

2 aydır kullanıyorum bisikletimi ne kask var ne eldiven ne de gözlük:D km saati olarak da telefonumun GPS ini kullanıyorum. Ama yazın E-5 e çıkacağım için en azından bir kask ve gözlük şart olacak gibi

Kask için harcanan paradan çekinmeyin... Forumda aramaya Kaza yazıp aratın... Ne demek istediğimi anlarsınız... İkinci olarak gözlük alanızı öneririm. Yollar berbat durumda. Gözünüze giren toz ve güneş görüş mesafenizi ciddi ölçüde azaltıyor. Hatta tehlikeye bile sokabiliyor. Gece sürecekseniz mutlaka fosforlu kıyafetler alın. Mümkünse açık renk şeyler giymeye özen gösterin. Aynı şekilde bisikletinize de reflektörlerle destek yapabilirsiniz. Çanta taşımyacaksanız mutlaka suluk alın.

KM Saati acele bir şey değil. Telefonunuza Endomondo yükleyerek ve daha kapsamlı bir şekilde sadece hız değil, genel olarak sürüş mesafesi, kalori, rota gibi bir çok verilerinizi GPS aracılığı ile takip edebilirsiniz. Eldiven'de bisikletinize göre ihtiyaç olabilecek bir şey. Ben bu konuda bir ihtiyaç hissetmedim şimdiye kadar.

• Beğen
Tepkiler: fast007
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim en yakın zamanda ( bu cumartesi ) güzel bir kask alacağım almışken kilometrede alalım , gözlük olayını ise güneş gözlüğü ile hallederim diye düşünüyorum :D

@Caner DEMİR

güneş gözlüğü olayı idareten olabilir belki ama düşersen vee allah korusun kırılırsa camların gözüne girme ihtmali var... tam güvenlik sağlamadan maksimum bir özveriyle sakin sürmeni tavsiye ederim :)

kask ve eldiven olmadan binmek hele ki şehir içinde çok riskli. gözlük konusunda gündelik kullanılan gözlükler yerine spor yaparken kullanılan gözlüklerden alınmalı. ben gözlüğü önemsemiyordum fakat dün araç içinden atılan sigara paketi çarptığı vakit(gözüm göremediği ve canım acıdığı için malesef plakasını alamadım) sadece toz ve güneş için değil kendini bilmezlerden bir nebze korunmak için 3m tore bronze aldım.

@Caner DEMİR

bisiket gözlükleri polikarbonat camlardan yapıldığı için darbeye karşı daha dayanıklı ve sağlamdır... Gözlüklerle ilgili şöyle bir bilgi var ihtiyacın olabilir ;)

(link)
(link)

kask(geotech) 40TL, eldiven kısa 25 TL, gözlük 3m 45TL. Kızıltoprak delta bisikletten 100 TL ye aldım hepsini. Tabi bu ürünler üst sınıf değil, kredi kartına da taksit yapıyorlar bir de gitmişken fren ayarı, vites ayarı yağlama yapıyorlar sen alışveriş yapıncaya kadar. baştan uyarmakta fayda var içeri girdiğinde aksesuarlar insanı kendinden geçiriyor hakim olamıyorsun kendine :)

iyi bir set bugün bisikletçiye gidicem alabildiklerimi alıcam eldiven falan artık ne varsa

Geri