sorum açık =)
dağ bisikletlerinde hız yapmak için ne önemli bazıları aynakol diyor , bazıları bisiklet hafif olsun yeter geri kalanlar bi işe yaramz diyor vs.
sizin görüşleriniz nedir ?
yeni bisiklet alacağım için soruyorum...
hafiflik hız için çok önemli
dış lastiklerde ;ah şu yaz bi gelse az dişli bi lastik alıcam bisiklet resmen uçmak istiyo kendi bisikletimde hiç denemedim ark. bisikletinde denemiştim süper bir duyguydu ama şu sıralar esk de imkansız gibi bir şey
bence en onemlı faktor bısıklete guven (yuksek hızlar ıcın)
sonrasından konu 2ye ayrılıyor duz yolda hız ve yokusta hız
duz yol ıcın hafıflık, lastıkler, lastık basıncları, kas yapısı, rüzgar gıbı faktorler etkılıdır
yokusta oncelıkle yolun uzunlugu sonra egımı, ruzgar, yıne kondısyon ve lastıkler onemlı ancak burda bana gore agır bısıkletler sankı daha hızlı. agır derken 19-20 kg demıyorum tabı. bunu suna dayanarak soyluyorum. 2 seferdır burdakı scott kullanan bi abımle ant.a cıktıgımızda hafıf egımlı yolda 2mızde bıraktıgımızda ben barız bi şekılde one gecıyorum. <işin bır de bılımsel yonu var tabı > ha bu arada sanırım yeterlı yol varsa 20 kg lık bısıkletlerın daha yuksek hızlara cıkabılecegı cıkıyor bu arada..
...diye dusunuyorum
off kompozısyon yazdım resmen
bence öncelikle buna uygun bi bisiklet,spd pedal,lock out lu maşa,hafiflik,doğru lastik(ince vs),antrenman,doğru zamanda vites arttırmak yani bu işe uygun parçalarla donatılmış bi bisiklet ve doğru kullanım.
Hız için şart değil ama, yüksek hızlarda bisikletin kontrolünü sağlamak hiçte kolay olmadığı için çok gerekli bir parça...
Ayrıca bisikleti yüksek hızlara çıkarabilmek içinde katkısı büyük çünkü pedal Aerodynamic ine pozitif yönde katkısı çok büyük.
benim neden bilmiyorum pedala pazla yüklendiğimde ayağım boşa kayıveriyor tabi çok çok arada oluyor ama yinede insanı çok tırsıtıyor yağmur fln bir spd almam gerek biliyorum ama çeşit çok para yok ucuz ama iyi (artık ne kadar olabilirse ) pedal + spd önerir misin
ben de scott alcam scale serisi bana en uygunu scale 80 , 70 , 60 arasında pek bi kg farkı yok en fazla 300 gr oynuyo 2007 modelleri içinde hangisi daha çok hız yapar ?
scott kadroları pek tanımıyorum ama yuksek hız ıcın pek farkedecegını sanmıyorum
almayı dusunuyorsanız kadrolar kısmına konu acabılırsınız orda mutlaka bırılerı yardımcı olacaktır
Sağlam bir vücut(Spd pedal şart) ve bütün sürtünen yüzeylerin(hava sürtünmesi,tekerin yerle sürtünmesi,zincirin dişlilere sürtünmesi,göbek rulmanları..v.b.) sürtünme katsayısını azaltmak başka bir şey yok...