Scudo Sports

Bisiklette hedef 'Kopenhag' sistemi

@shooter06

Hayir, bir iki kere mesajiniz alindi isleme konuldu tarzinda mesaj geldi. Uygulamasini kullaniyorum ben. Birkac kere de mesaji gondermeye calistigim halde bir hata falan verdi. Daha da donus olmadi hic. Hatta acaba banlandim mi diye gulmustum biraz.
Neyse konu kopenhag'di, cok ayri yere gelmisiz. Kisacasi cekinilecek birsey yok. Yapmamiz gerekir.

Scudo
@kadir karakaya

Hayir, bir iki kere mesajiniz alindi isleme konuldu tarzinda mesaj geldi. Uygulamasini kullaniyorum ben. Birkac kere mesaji gondermeye calistigim halde bir hata falan verdi. Daha da donus olmadi hic. Hatta acaba banlandim mi diye guldmustum biraz.
Neyse konu kopenhag'di, cok ayri yere gelmisiz.
Kopenhag, yeni düzen, kanunlar, toplumsal yaşam, ülke karayolları sorunları, kural ihlalleri vs hepsi birbiriyle ilintili hocam, ayrı düşünemeyiz.:)Ama ortak nokta,nasıl kanunları doğru kullanırız, kullandırırız. Sonrasında Kopenhag zaten gelir.:harika:

Şu haberi okuyunca bir gram bile umitlenmedim. Cunku benzer haberler her yil cikiyor. 2000 bilmem kacta bir haber vardi, istanbula şu kadar bisiklet yolu yapacagiz, buraya bisiklet yolu yapacagiz, hatta 800 km bisiklet yolu yapacagiz demislerdi. Ne oldu, 10-15 km yapabildiler o sene. Sonra da yapmadilar zaten.
Cunku plan yok, kafa yoran da yok. Bisikletin yayginlasmasini gercekten isteyen de yok. Benzin satmak, arac satmak varken neden bisiklet kullanmamiz icin gonullu olsunlar ki :kötü:

Hicbir planlari yok, ne yapilabilecegi konusunda en ufak bir fikirleri dahi yok.
Oncelikle bunu okullarda sistemli hale getirmek, ogrencilerin okula bisikletle gitmesini saglamak olabilir. Hatta bir "bisikletli sinif" projesi bile olabilir.
Bisiklet ve ekipmanlarinda vergi indirimine kesinlikle gidilebilir.
İse/okula bisikletle gidene vergi indirimi yapilabilir, yillik bir odenek yapilabilir.
Su an İstanbul'daki bisiklet yollarinin hicbiri ulasim amacli degil arkadaslar. Sadece gezinti amacli, sahil yoluna yapilmis bisiklet yollari var. Yapsaniza zincirlikuyudan beylikduzune kadar uzanan, kavsaklarin uzerinden gecen "guvenli" bir bisiklet yolu? Araclarin girmesinin mumkun olmadigi bir bisiklet yolu.
Bir oturusta benim bile bunlar aklima gelmisken, bu sehir planlamacilari neyin okulunu okuyor, neye kafa patlatiyorlar anlayamiyorum.

Yani bakanliktan bir adam gelse şu foruma dese ki arkadaslar fikirlerinize ihtiyacimiz var, sizce ne yapalim. Muazzam fikirler cikar yahu...

Arkadaş böyle atıp tutan bürokrat,siyasi kim varsa apız dolusu sövmek geliyo içimden hep ama işte yapamıyorsun. Onlar böyle böyle aklımızla dalga geçiyorlar ama biz onlara hesap dahi soramıyoruz.
Elazığ’da yaşıyorum, şehirde yalandan bisiklet yolu yapmaya kalktılar eline yüzüne bulaştırdı belediye. Minibüs şoförü faktörünü bertaraf edemediler. Güvenli, trafikten ayrılmış işimize gelip gidebileceğimiz bir yol yapamadılar. Öyle yol kenarına çizilen mavi yolla kaldı. Adamda vizyon yok arkadaş bir kere. Ana yolun yanında trafikten ayrılmamış otobüslerin durağa girmesi çıkması gereken minibüslerin yolcu almak için yarıştığı yolun sağ kaldırımına yakın olan tarafına uyduruk mavi birşeyler çizdiler, daha bitmeden ayaklanmış adamlar.
Sen de gel Danimarka falan de. He babam he gülüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
@goldengear
Malesef trafik kanunu trafik ihlalinin tespitini trafik zabitasinin (yani polisinin) yapmasını zorunlu kılıyor. Bizim çektiğimiz foto ve videolar ceaya dayanak olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
@Şerif Feridun Yani distan satafatli icten bombos bir uygulama. Bari o kadar fotograf yollayip yer tayin ediyoruz bir tane trafik zabiti bir zahmet kaldirsin o gobegini gelsin baksin arac hala orada mi. Oradaysa kesersin cezasini.

@kadir karakaya kesinlikle öyle fakat sahil güvenlik kanununda olduğu gibi bir değisiklik yapılsa bu ülkede trafik sağlam düzelir.

@Şerif Feridun O kanunu ve neyin değiştiğini bilmiyorum. Belki sırf bizi düşündüklerinden trafikte daha fazla kitap okumamızı istediklerinden:okyrm: sorunu çözmüyorlardır. :D Bu arada ilk boş zamanımı o kanunu ve değişiklikleri araştırıp okumaya ayıracağım.

sg kanununda foto ve video ile başkası tarafindan yapılan tespit delil kabul edilip cezai işlem yapılabiliyor. Trafik kanununda da böyle bir değişiklik yapılsa ve vatandaşın tespit ettiği durumlar için cezai islem tesis edilse memlekette çok sey değişir diyorum.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@Şerif Feridun
Anlamadığım nokta, sizin attığınız trafik kurallarına aykırı bir durumun fotoğrafına neden ceza işlemi uygulanmıyor! İyide bu uygulamayı başlatan devlet değil mi, bizim fotoların bir önemi yoksa, niye zamanında çıkıp vatandaş kendi kendini denetleyecek denildi? Adama demezler mi devlet bizimle **** mi geçiyor diye. :) Sen attığın bir fotoyla karşı adama ceza yazamazsın, tamam. Cezayı yazacak olan yetkili merci.Sen sadece onlara yardımcı oluyorsun. Nasıl mı, engelli parkına parkketimiş arabanın fotosunu atıyorsun. Ortada bir engelli park yeri var, orada engelsiz bir vatandaşı arabası var. Dahada bir kanıt sunmaya gerek var mı ceza için değil mi? :) Bırakın bisiklet kültürünü, bisiklet kanunlarını adamlar daha ellerindeki kanun verimli çalışmıyor...

@shooter06 kanun açıkça idari ceza icin trafik ihlalinin tespitinin yetkili yrafik zabitasi yapar dediği için çekilen foto ve videolar sadece ihbar kabul ediliyor. Kanun böyle yapacak tek şey kanunun degismesi

@Şerif Feridun
Tamam, ihbar üzerinden ilgili personel cezayı yazsın.Sonuçta, dayı adamın biri yanlış parkketmiş, plaka şu, ona ceza yaz, demiyoruz.Kanıt gösteriyoruz. İşte traji komik durumda burada, bir şeylerin duyurusu,sanki bilimsel bir keşif yapılmış gibi yapıyorlar ama işin yürümeyeceği ya kendileri bilmiyor ya da işlerine gelmiyor. :)

senin benim tespitim idari para cezasına dayanak olmuyor. diyelim ki yanlış park durumunu ihbar ettiniz polis ihbara geldi ama adam arabayı çekmiş bu durumda cezai işlem uygulanamıyor. yani fiili durumu bizzat yetkilendirilmiş trafik zabıtasının tespiti gerekiyor. maalesef kanun böyle.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
tamam hepsi güzel de bisiklet yolu olmayınca bisiklet sürülmüyor mu ki ? ben zaten yoldan çıkmak için bisiklete biniyorum . yolun size ne yapacacağınızı söylemesine izin vermeyin:)

ben daha yaya olarak, yükseltilmiş yaya geçidinden rahat rahat karşıya geçemiyorum ki, bisikletimle trafikte rahat edeyim..
ayrıca araç sürücüleri daha kendi aralarında anlaşamıyor, hepsi birbirine dalacak gibi araç kullanıyor küfürler havada uçuşuyor kopenhag sistemi neymiş :hihi:

Geri