Scudo Sports

Bisiklette hafiflik, lastiklerde sürtünme direnci, aerodinamik ve performansa etkisi

Scudo
@Erman Kurban

Orada Gördüğümüz Disc Yekbare Janttır Kapak Değildir Carbondan yekbare birşekilde yapılır ve fren papuç bölgesi alüminium maddesi içerir Bisikletin aero dinamik yapısına katkıda bulunur ve direk rüzgarda arka jant ile hava sürtünmesi sıfırlanır. Bu yapı elbetteki rüzgarın yandan gelmesi halinde sürücüyü olumsuz etkiler bu nedenle rüzgarın minimum oldugu yerlerde koşulur yarışları yada olimpiyatlarda yalnız arka yada 2 teker bir dende disk kullanılabiliyor....

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Bunlar forumda aranıp da hiç bulmıyacağınız hazineler..Bu tip bilgiler bence sabit kalsa iyi olur diye düşünüyorum.Ara sıra forumda bu tip sorularla karşılaşıyorum.Cevap veriyoruz ama yüzeysel..Bu bilgilere sahip olunması şart..

Emeğinize sağlık.İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Hortlattım, çünkü gün yüzüne çıkarılması gerekecek kadar kıymetli bir konu ;)

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Güzel konu.6 yıllık hort'a değer.Konu özeti: Pro değilseniz, saniyeler çok da önemli değilse, ağırlık çok da önemli değil.1 kg hafif bisikleti olan ve jant setleri aynı olan ikisi de 70kg'lik bisikletçi arasındaki fark eğim'de 1.42 saniye denmiş.Kısacası düz'de aerodinami, tırmanış'ta ağırlık önemli.Pro değilseniz çok da takılmamak gerek.

Evet artık sadece sürüşün keyfine kaptırıyorum kendimi. Altıma madone nin 9.9 unu verseler illa beni geçecek kendi yaş kategorimde ve üstünde bir yığın insan var. O nedenle üçün beşin hesabını yapmıyorum. Yarış koşmayacaksanız yapmanında gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle konu benim klasmanımın dışında. Harcadığım paranın karşılığını şöyle içesine yaşayacağım bir olay olmaktan benim için çıktı. Milisaniyelerin tatmini için o kadar para akıtamam doğrusu. hem turdefrans dışında kimsenin madalya verdiğide yok.

Geri