Scudo Sports

Bisiklette düşmelere karşı teknik önlemler

Bende Judocuyum :) dusme teknıklerı gercekten ıse yarıyor :) zaten Judoya basladıgında ılk 2-3 Hafta sırf Dusme Teknıgı Calıstırıorlar :)

Aynısı bana oldu fakat hızım daha da yüksekti. Bende virajı genişten alıp yapabildiğim kadar frenleme yaptım ama çalıların arasına girdim
Gecmıs olsun kardesım

Scudo
Ben ilk mesajda yazan öne doğru düşme teknikleri kısmına hiç katılmıyorum. 30 km hızla giderken önünüze başka bir bisikletli çıktığında sağda solda da kaçacak biryer çıkmadığında yapılacak pek bir şey kalmıyor. Doğruca frenlere asılıyorsunuz ve arka tekerleğin üzerinizden geçtiğini ve en son gördüğünüz şeyin de beton zemin olduğunu görüyorsunuz. Ardından başınız yere vuruyor ve 5 dk yerinizden kalkamıyorsunuz. (O sırada bolbol yıldız sayıyorsunuz :)) Burada yazdığı gibi gidonun üzerinden falan atlayabilen varsa beri gelsin, tamamen hikaye...

Ben Atladım On Frene Fazla Bas Bakalım Takla Atacak gıbı Oldugunda Gıdonu Bırak Ayaklarının Ustune Inıyorsun Ve Canım Bısıkletın Yere DUsmus Oluyor :)

@Serkan YILDIZ

böyle bir durumu belgradta bayır inerken yaşamıştım.Yalnız tam atlama yapamadığınızda ayağınız bisiklet pedal arasında sıkaşabiliyor.Ben shin quard vardı ciddi darbe almıştım.Olmasa ayağım kırılabilirdi.

doğaçlama düşerim hep :D o anki duruma pozisyona göre anında yazarım senaryoyu , hem yazarım hem oynarım :D yerde sürtünmeyin yeter , yuvarlanın , kasmayın kendinizi , süzülün havada :D offf çok güldüm yine

• Beğen
Tepkiler: A.Samet Topcuoglu
doğaçlama düşerim hep o anki duruma pozisyona göre anında yazarım senaryoyu , hem yazarım hem oynarım yerde sürtünmeyin yeter , yuvarlanın , kasmayın kendinizi , süzülün havada offf çok güldüm yine

Oda bı fıkır :) ama dengelı dusmek daha mantıklı :D

En güzeli yokuş aşağı inerken ön freni sıkıp,takla atmak gerek olsa gerek.

Geçen sene çok sevdiğim bir arkadaşa bisiklet yapmıştım.Hani bisikleti yaptıktan sonra da binersiniz, bakarsınız.Acaba bir eksiği varmı?diye.Bende öyle yapıyorum,arkadaşta yakından tanıdığım biri;ona özel bisiklet oldu yani.
Neyse bisikleti yaptık,tecrübesine çıktık.Bisiklet mükemmel vitesler şakır şakır geçiyor,tekerleklerin akort ayarı mükemmel...her şeyi harika olmuştu.
Arkadaşıma bisikleti teslim ettim.Ama kendisini de uyardım,"bak kardeşim düzgün kullan,bisikleti yapmaktan çok,hesabını nasıl hesaplarım,diye çok uğraştım".
Arkadaş bisikleti benden teslim aldı,aradan bir saat geçti,baktım ön cant yamulmuş.Ne oldu?
-yokuş aşağı inerken ön frene bastım?
Gülermisin,ağlarmısın.Neyseki kendisinde yaralanma...gibi durumlar yoktu.
Şaka bir yana tavsiye;yokuş aşağı inerken her iki freninizi kullanın.

Ne kadar safmışım diye içimden geçirdiğim bir anım geliyor bu düşmeler konu olunca ilkokuldaydım sanırım arkadaşlar sokakta maç yapıyor bende bisiklete biniyorum karşıdan gelirken topta auta çıkmış olucakki bana doğru geliyor ''Topunuzu eziceeeeeem'' diyerek topun üzerinden bi geçme denemem olmuştu nasıl sadistçe bir düşünceyse sanki altında paletli tank var :D tabi fotbol topu beni ve demir yığınını yere serdi :p

o gün bugündür yolda poşet görsem üzerinden geçmem

• Beğen
En güzeli yokuş aşağı inerken ön freni sıkıp,takla atmak gerek olsa gerek.

Geçen sene çok sevdiğim bir arkadaşa bisiklet yapmıştım.Hani bisikleti yaptıktan sonra da binersiniz, bakarsınız.Acaba bir eksiği varmı?diye.Bende öyle yapıyorum,arkadaşta yakından tanıdığım biri;ona özel bisiklet oldu yani.
Neyse bisikleti yaptık,tecrübesine çıktık.Bisiklet mükemmel vitesler şakır şakır geçiyor,tekerleklerin akort ayarı mükemmel...her şeyi harika olmuştu.
Arkadaşıma bisikleti teslim ettim.Ama kendisini de uyardım,"bak kardeşim düzgün kullan,bisikleti yapmaktan çok,hesabını nasıl hesaplarım,diye çok uğraştım".
Arkadaş bisikleti benden teslim aldı,aradan bir saat geçti,baktım ön cant yamulmuş.Ne oldu?
-yokuş aşağı inerken ön frene bastım?
Gülermisin,ağlarmısın.Neyseki kendisinde yaralanma...gibi durumlar yoktu.
Şaka bir yana tavsiye;yokuş aşağı inerken her iki freninizi kullanın.

Hm Hayırlısı Iyıkı arkadasına bısı olmamıs kardesım

Ne kadar safmışım diye içimden geçirdiğim bir anım geliyor bu düşmeler konu olunca ilkokuldaydım sanırım arkadaşlar sokakta maç yapıyor bende bisiklete biniyorum karşıdan gelirken topta auta çıkmış olucakki bana doğru geliyor ''Topunuzu eziceeeeeem'' diyerek topun üzerinden bi geçme denemem olmuştu nasıl sadistçe bir düşünceyse sanki altında paletli tank var tabi fotbol topu beni ve demir yığınını yere serdi

o gün bugündür yolda poşet görsem üzerinden geçmem

O cok kotu olmus ya ben de dıkkat edıyorum oyle seylere :( kotu seylerlerle karsılasmamak ıcın dıkkatlı olmak lazım...

Az sonra bir bayırdan aşağı inecek yolda yavaşça gidiyordum. Cebim çaldı, her zamanki gibi sağ elimle telefonu açtım ve kulağıma götürdüm.Sol elim gidonda idi. Konuşma ilerledikçe bayırdan inmeye ve hızlanmaya başladım. Refleks olarak sol elim ön tekere giden freni kıstı.Aynı anda bisikletten yukarı ve öne fırladım. Ben uçarken bacaklarım gidona takıldı ve bisikleti de birlikte havalandırdım. Sonra metrelerce yerlerde bisikletimle güreşerek sürüklendim. Artık cebim çaldığında bir kenarda duruyorum...

• Beğen
Az sonra bir bayırdan aşağı inecek yolda yavaşça gidiyordum. Cebim çaldı, her zamanki gibi sağ elimle telefonu açtım ve kulağıma götürdüm.Sol elim gidonda idi. Konuşma ilerledikçe bayırdan inmeye ve hızlanmaya başladım. Refleks olarak sol elim ön tekere giden freni kıstı.Aynı anda bisikletten yukarı ve öne fırladım. Ben uçarken bacaklarım gidona takıldı ve bisikleti de birlikte havalandırdım. Sonra metrelerce yerlerde bisikletimle güreşerek sürüklendim. Artık cebim çaldığında bir kenarda duruyorum...

Normal yolda belkı yanı oda sıkıntılı cukur falan cıksa yapacak bır seyımız olmuyor en ıyısı durup cevap vermek :)

Sen yokus asagı ınerken telefonu acmıssın bu daha kotu :( gecmıs olsun...

@ilkay çağda

walla çamurda ikiside olmuyor bunu öğrendim. dalancan öndekine yada yere yatacan..:) benim ilk acı tecrübem oldu.(eldivenin canı sağolsun).. Küçük bir dh yapalım dedik sanırım biraz büyülttük zıplama hoplama oldu derken çamur tecrübesini yaşadım..:)..genede deydi şimdi ..:D

• Beğen
walla çamurda ikiside olmuyor bunu öğrendim. dalancan öndekine yada yere yatacan.. benim ilk acı tecrübem oldu.(eldivenin canı sağolsun).. Küçük bir dh yapalım dedik sanırım biraz büyülttük zıplama hoplama oldu derken çamur tecrübesini yaşadım....genede deydi şimdi ..

Camur gene yumusak :) ancak kırlenırsın baska bısı olmz yanı betona dussen daha kotu olur :D

o şekilde betona düşsem sanırım daha ağır vaka olurdu.. hala omuzum ağrıyor çamura düşmeme rağmen. gidon barendin bağlandığı yerden eğildi neredeyse çatlayacakmış..:D

• Beğen
o şekilde betona düşsem sanırım daha ağır vaka olurdu.. hala omuzum ağrıyor çamura düşmeme rağmen. gidon barendin bağlandığı yerden eğildi neredeyse çatlayacakmış..

O zaman ne dıyecegız verılmıs sadakan varmıs :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Acar
bi gün exki borlamla geziodum maçkada kayalardan yapılmış bir merdiven var idi 35 40 m uzunluğunda inim dedim indim.sonra daha kolay bbi merdivenden iniodum vve namıdeğer epicon um çatır çıtır kırıldı ve kolumu taşa sürttüm.
sonuç üç kilometre boyunca sırtta taşınan bisiklet.
ve yorgunluk

30 derece eğime sahip bir yokuştan, MtBmle iniş posizyonu almış iniyordum, saatte 60 a filan çıktım, önümde ki dolmuş durakta değil de 50 metre gerisinde durup yolcu indirmesinmi frenlere asıldım saatte 15 e kadar düştüm diye tahmin ediyorum ve inen yolcuğa direk çarptım sola kırma şansım yoktu çünkü araçlar çok hızlı iniyordu, herneyse düşme anında Bisikletimin üzerinden gidonboğazı zaten yere çok yakınlaştı ve gidon üzerinden atladım arka lastik baya havaya kalktı, Bisikletim yan devrildi, ben 3 metre uçtumi adam olduğu yere yığıldı. Bana ve Bisikletime Allah a şükür birşey olmadı ama adamın 2 öncesine kadar ameliyatı olmuş karnından dikişleri yeni alınmış orası biraz sızlamış, adamla yazık garibim çok üzüldüm gerçekten en az bir yarım saat adamla sohbet ettik, birşey olmadığında emin olduğumda antrenmanıma durduğum andan devam ettim. Yaptığım belki aşağı yukarı 250-270 tur vardır ama bu benim ilk ciddi kazamdı. Allah kazalardan belalardan korusun hepimizi.

30 derece eğime sahip bir yokuştan, MtBmle iniş posizyonu almış iniyordum, saatte 60 a filan çıktım, önümde ki dolmuş durakta değil de 50 metre gerisinde durup yolcu indirmesinmi frenlere asıldım saatte 15 e kadar düştüm diye tahmin ediyorum ve inen yolcuğa direk çarptım sola kırma şansım yoktu çünkü araçlar çok hızlı iniyordu, herneyse düşme anında Bisikletimin üzerinden gidonboğazı zaten yere çok yakınlaştı ve gidon üzerinden atladım arka lastik baya havaya kalktı, Bisikletim yan devrildi, ben 3 metre uçtumi adam olduğu yere yığıldı. Bana ve Bisikletime Allah a şükür birşey olmadı ama adamın 2 öncesine kadar ameliyatı olmuş karnından dikişleri yeni alınmış orası biraz sızlamış, adamla yazık garibim çok üzüldüm gerçekten en az bir yarım saat adamla sohbet ettik, birşey olmadığında emin olduğumda antrenmanıma durduğum andan devam ettim. Yaptığım belki aşağı yukarı 250-270 tur vardır ama bu benim ilk ciddi kazamdı. Allah kazalardan belalardan korusun hepimizi.

Gecmıs olsun daha kotu olabılırdı Allah yardımcımız olsun ...

Geri