En güzeli yokuş aşağı inerken ön freni sıkıp,takla atmak gerek olsa gerek.
Geçen sene çok sevdiğim bir arkadaşa bisiklet yapmıştım.Hani bisikleti yaptıktan sonra da binersiniz, bakarsınız.Acaba bir eksiği varmı?diye.Bende öyle yapıyorum,arkadaşta yakından tanıdığım biri;ona özel bisiklet oldu yani.
Neyse bisikleti yaptık,tecrübesine çıktık.Bisiklet mükemmel vitesler şakır şakır geçiyor,tekerleklerin akort ayarı mükemmel...her şeyi harika olmuştu.
Arkadaşıma bisikleti teslim ettim.Ama kendisini de uyardım,"bak kardeşim düzgün kullan,bisikleti yapmaktan çok,hesabını nasıl hesaplarım,diye çok uğraştım".
Arkadaş bisikleti benden teslim aldı,aradan bir saat geçti,baktım ön cant yamulmuş.Ne oldu?
-yokuş aşağı inerken ön frene bastım?
Gülermisin,ağlarmısın.Neyseki kendisinde yaralanma...gibi durumlar yoktu.
Şaka bir yana tavsiye;yokuş aşağı inerken her iki freninizi kullanın.
Hm Hayırlısı Iyıkı arkadasına bısı olmamıs kardesım
Ne kadar safmışım diye içimden geçirdiğim bir anım geliyor bu düşmeler konu olunca ilkokuldaydım sanırım arkadaşlar sokakta maç yapıyor bende bisiklete biniyorum karşıdan gelirken topta auta çıkmış olucakki bana doğru geliyor ''Topunuzu eziceeeeeem'' diyerek topun üzerinden bi geçme denemem olmuştu nasıl sadistçe bir düşünceyse sanki altında paletli tank var tabi fotbol topu beni ve demir yığınını yere serdi
o gün bugündür yolda poşet görsem üzerinden geçmem
O cok kotu olmus ya ben de dıkkat edıyorum oyle seylere

kotu seylerlerle karsılasmamak ıcın dıkkatlı olmak lazım...