Scudo Sports

Bisiklette düşmelere karşı teknik önlemler

Teker teker gelin sonuçta bir bisiklet var atlanılacak
Çelik kadro en az 20 kg

Öyle dediğin gibide önce arka teker suya düşer filan hikaye
bisikleti tutarsan onun ağırlığıyla beraber kafa üstü çakılıyosun demedi deme
:D
O yüzden havadayken bisikleti bırakmalısın dedim. :)

Scudo
arkadaşlar uçmanın hepsi aynıdır. püf nokta konmasını bilmekte. hem bende öle yarı yolda bırakmak yok madem beraber uçucaz o zaman beraber batarız:)

@ugurcan ugur

10 yılda bir başıma geliyor
çok şükür çok büyük bir yaralanma yaşamadım.
en son 2000 de böyle bi kaza yapmıştım ama soltarafım tamamen soyulmuştu.
Bense aldırış bile etmeden denize girdim yüzdüm gezdim ertesi gün doktora gittim
Yapacağını yapmışsın deniz temizlemiş yaralarını demişti :D
(2000 yılında karaburun da tertemizdi)
Enson 4 hafta önce Çınarcıkta düştüm oda allahtan kask vardı kafayı çizdirmedim. Bir kaç da önemsiz soyulmalar 10 günde tamamen iyileşti. :)
Bisiklettede bişi çıkmadı ama iphone 3GS im parçalandı :p

@TurgutRiis

gideriz hayatım tabi ki... sen nereye ben oraya dalış kıyafetlerine de gerek yok bence sen yanımdayken nasıl olsa bana bir şeycik olmaz:winkenlux hatta önce yoğurtçu parkında deneyelim sonra çeşme de ordan da yalovaya gideriz Birol abi bizi ağırlar herhalde :)

@A.Samet Topcuoglu

Rahatlık bana batıyo ...

İşim de bile öyle Ne zaman işler rayına oturur ben sıkılırım batar bana rahatlık illa iş olsun birşeyler yapayım
durup dururkende sistmeler karıştırılıp bozulmayacağına göre ben başka iş ararım artık :D

Çok şükür bu iş yerinde işler çok yoğun ve sürekli yenilikler yapmak icap ediyor da bende yaklaşık 3 senedir burada kalabildim. :D

@tuğba durmuş

Tabikii bekliyorum gelmeden 1 gün önce arayın da bende hazırlıkları yapayım bakarsın birde rampa ayarlarım sizin hatırınıza
daha yüksekten uçarız denizin dibine :D

Bir kaç sene önce İzmir Güzelyalı'da otomobil park yerlerinin ortasından hızla geçerken birden önüme çıkan başka bir bisikletle çarpıştım havada rahat bir 3- 4 metre süzüldükten sonra yerde de bir o kadar yuvarlandım sonra kalkıp yoluma çıkan bisikletin sürücüsüne kızdım ne bana ne de bisikletime bir şey olmadı, her halde hentbol oynarken öğrendiğim düşme tekniklerini bilmenin faydası olmuştur diye düşünüyorum...

Bir kaç sene önce İzmir Güzelyalı'da otomobil park yerlerinin ortasından hızla geçerken birden önüme çıkan başka bir bisikletle çarpıştım havada rahat bir 3- 4 metre süzüldükten sonra yerde de bir o kadar yuvarlandım sonra kalkıp yoluma çıkan bisikletin sürücüsüne kızdım ne bana ne de bisikletime bir şey olmadı, her halde hentbol oynarken öğrendiğim düşme tekniklerini bilmenin faydası olmuştur diye düşünüyorum...

Bak spor yapmıssın baska yerde burda ısıne yaramıs ne guzel :)

ıslak zeminde hızımı ayarlayamayıp yattığım tarafa düştüm. Ben de motor kazalarında gördüğümü yaptım elimi başımın arkasına koyup sırtımın üzerine düştüm. birkaş metre sürüklendim. tek hasar sırt çantamdaki nikon d40x kasası çatlamıştı.

ıslak zeminde hızımı ayarlayamayıp yattığım tarafa düştüm. Ben de motor kazalarında gördüğümü yaptım elimi başımın arkasına koyup sırtımın üzerine düştüm. birkaş metre sürüklendim. tek hasar sırt çantamdaki nikon d40x kasası çatlamıştı. ,
ucuz atlatmıssın kardesım gecmıs olsun

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yavuz
bide biri cıktıgı zaman carpmayım kırıyoruz direksiyonu o kişide oraya kaçıyo . gel de çarpma arkadas :)

sametcim :D zafer meydanında gidiyorum baya hızlıydım . uzaktan baktıgmda yeşil yanıyordu tam 20 metre kala kırmızıya döndü yyayalar atladı hemen tabi ki yola. bi güzel daldım aralarına bi kaç tanesini kurtardım derken en son kişiye taş gibi bi hatuna tosladım. :D bisikletin arka 90 derece kalktı. kız ve ben yerdeyiz... yere düşen cok guzel bi kız olunca herkes ona yardıma gitti kimse benle ilgilenmedi

sametcim zafer meydanında gidiyorum baya hızlıydım . uzaktan baktıgmda yeşil yanıyordu tam 20 metre kala kırmızıya döndü yyayalar atladı hemen tabi ki yola. bi güzel daldım aralarına bi kaç tanesini kurtardım derken en son kişiye ( taş gibi bi hatuna tosladım. bisikletin arka 90 derece kalktı. kız ve ben yerdeyiz... yere düşen cok guzel bi kız olunca herkes ona yardıma gitti kimse benle ilgilenmedi :'(

Yazık sana ben olsam yardım ederdım :):) neyse hayırlısı

O dedıgın konuda da dogru soyluyorsun onun ıcın bende ses cıkarmıyorum arkalarından gıderken ses cıkarınca adam ne tarafa gıdersen oraya gelıyor :)

kafa üstü çakılmada bi düşme tekniğidir. zor ve riskli :))

@birolcakir

Aynısı bana oldu fakat hızım daha da yüksekti. Bende virajı genişten alıp yapabildiğim kadar frenleme yaptım ama çalıların arasına girdim

İyiki çalılar vardı sağımda
Bisiklette çizik yok
Boynumun sağ tarafı çizik içinde idi.
Yüksek Hız!

judo yapın :D düşüş teknikleri işinize yarar :D

Bisiklet gidonu denk gelirde bir ferforjeye sıkışır, hızla bisiklet sizin üzerinizde dönerse de yapacak pek bir şey yok. 2-3 dk hareketsiz yatış, o zamanlar (1993) kasksız kullanım sonucu kafada 8 adet birbirinden şahane dikiş; kafanın arka hafif sağ tarafında :S ...
Alınan ders; ferforje görünce uzaklaşın kardeşim :D ,
Avantaj: Saçlarınızı 5 numara ve kısa kestirdiğinizde gelen sorulara; hayalgücünüze uygun cevaplar verip, kendinizi o yaşta kahraman yapmak :p
Herkese iyi pedallar, kazasız, belasız :D

Geri