Scudo Sports

Bisiklette düşmelere karşı teknik önlemler

bisikletle geçirdiğim en ciddi kazalardan birisi: turdayız 15-20 kişi tek sıra gidiyoruz. yolun sağındayız. yanımıza belediye otobüsü yanaştı. bu arada 20-25 le gidioruz, otobüs napıyo diye bakmamla önümdeki arkadaşa çarpmam bir oldu. meğer frenlere asılmış oda bende son anda farkedip ön frene(!) asılınca arka havada ben yerdeyim :) şükür hiç birşey olmadı... kaza geçiren arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. bisikletin cilveleri bunlar :)

tabi bi sakatlık olmamasının en önemli nedeni düşme tekniklerinden haberim olması :) gidonun üstünden atladım yani :)

Scudo
düşmek işi tecrubedir ne kadar düşerseniz o kadar iyi düşersiniz az zarar alırsınız..
burda yazılanların hiç biri aklınıza gelmez o anlarda.. adralin ne yaptırırsa onu yaparsınız.

Güzel derleme, teşekkürler :)

Mtb bisikletim ile bir fındık bahçesinde 30 cm genişliğinde, tahmini %25 eğimli bir patikada ilerliyordum.Patika bir dağın eteklerinde yer alıyordu.Sol tarafım rampa sağ tarafım ise şarampol.İnişin ardından rampayı tırmanırken ön lastiğimin olduğu toprağın kayması sonucu bisikletin üzerinden uçtum.Fakat bisiklet beni bırakmak istemiyordu. Onunla birlikte şarampolden yuvarlanarak indik.Dudağımı gidona çarptım, bacağımı aynakol halletti sağolsun :) sırtımda 10 cmlik derin bir çizik ile atlattım :D
Allah kimseye kaza bela vermesin :)

Allaha şükür şuana kadar 50000 km yol yaptım 1 sefer düştüm oda karda

@Fatih Toraman

Çok geçmiş olsun hocam fındık bahçesi diyince ilgimi çekti =) bizim de var fındık bahçeleri ama hiç arasında bisiklet sürmeye kalkışmamıştım iyi fikir =)

agustos ayında yana dogru dusmustum sağ dirsegım acık sekılde ve dırsek kırıldı kesınlıkle duserken dırseklerınızı tam acmayın vucudunuza dogru butunlesık olması baya bı azaltır sıddetı...

@A.Samet Topcuoglu

Bu şekilde bir kaza atlattım ve hızlı olmama rağmen çok şükür gidon üstünden atlayıp o hızla bir süre koştum. Gerçekten de öne doğru düşmeler çok tehlikeli. Bir keresinde de atlayamadım ve kafamı zar zor kurtardım ama kolum bu düşüşten nasibi almıştı... Gerçekten düşüşlerde olabildiğince ani hareket etmek gerek her şey saniyeler içinde oluyor.

Katlanır bisikletle düşen var mı acaba, diğer bisikletler kadar dayanıklı değildir her halde sorun olur mu sizce?

Hocam katlanır olsa da o da aynı madde den yapılmıyor mu neden dayanıklı olmasın? Sonuçta yapılan eylem aynı Düşmek :) Katlanırda düşünce farklı yolda düşünce farklı olmayacak:D

@D.Mustafa Mekanizmaları, yapısı gereği katlanır yerleri normal bisiklet kadar dayanıklı olur mu bilemedim...:)

Yani sert düşüşler de tabi diğerlerine göre farklılıklar olabilir ama katlanırlar sadece şehir içinde düşün hızlarda kullanılacağı için düşme de o ölçüde az şiddetle olacaktır. Bi yol gibi hızla düşüp sürüklenme yada dh gibi yüksekten yada yamaçtan düşme taşa vurma gibi durumlar olmaz. :)

@Harun Sayı
Gecmis olsun
Hergun kaza olmasin diye dua ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Yana doğru düşerken sakın ha düşmemek için ayağınızı yere koymaya kalkmayın. Kendinizi en az zarar görecek şekilde yere bırakmaya çalışın. Yoksa benim gibi ayak bileğinizi kırar 2 ay eve mahkum olabilirsiniz mazallah

tam tamına 4 yıldır düşmüyordum geçen hafta mazgala girip düştüm ince teker olduğunu hesap edemdim mazgalada çözüm bulunmalı bence
düşmemim sonucu 1 haftadır geçmeyen kolda ve bacakta yaralar,telefonun ekranını kırmak

1 ay once hayatimin ilk bisikletini aldim haliyle bu yasima kadar hic bisikletten dusmemistim duzenli olarak sabahlari bisiklete binmeye baslamistik daha sokak icinde yola saniyeler once cikmistik icimden bises kulakligini cikar cantaya koy diye durttu beni bende artis tabi sol elim elcikte sag elimde kulaklik biyandan cantanin fermuarini acmaya calisirken gozumde fermuarda bi an gozumu oynattimki cukura giriyorum nasil oldu anlamdim sag elimi bile elcige atamadan gidon saga aniden döndü hatirlamiyorum ama o arada on frenede yapismis olabilirim bildiginiz takla attim ben yerde bisiklet sirtimda elim elcikte kendimemi kizayim cukurami kizayim kalktim baktim yara bere hic bir iz yok o anda anlamadim ama 10 gundur kolumu oynatamiyorum gidonun ani dinusunde ve takla atarken hala elcigi tutuyor olmamdan dolayi kolumun icinde bir yerleri yirtildi sanirim kolumun buyuk kismi morluk icinde duzelmedi gitti sabah turlarida yalan oldu gercekten dusmeninde bir teknigi vardir elbet ama bunu nasil kapicaz bilemedim ilk bisikletten dususum boyle olmus oldu bu arada bisiklette hic bir hasar yok cunku ustume dusmustu kalktigim gibi ona baktim bisey oldumu diye aklim gitmisti

Geri