60-70 km 'nin biz amatörler için çok tehlikeli bir hız olduğunu düşünüyorum
yapmanızı da tavsiye etmiyorum
bu hızlar profesyonellerin işi bence aman diyeyim......
Uğur Bey'in dediği 60-70km; saatlik hız değil, mesafe anladığım kadarıyla. 45km/h ise yol bisikleti ile biraz antreman yapan herkesin ulaşabileceği bir hız, kondisyon o hızı 3 saniyeden uzun süre korumak için gerekiyor.
Sanırım yanlış anlaşılma olmuş. Uğur beyin yazdığı 60/70 km, hız değil uzunluk birimi. Yani 45 km/h hızla 60-70 km boyunca gidebildiğini söylemiş gibi geldi bana. Boşuna yüklenmiş olabilirsiniz. Ya da ben boşuna savunmuş da olabilirim tabi.
Hocam 45'e çıkmak sorun değil sıkıntısız 60 70'e çıkarabiliyorum diyor arkadaş. Burda yaptığı hızı kastettiğini düşünüyorum ki yol bazındada olsa 120 kiloluk birinden o kondisyonu bekleyemem. Ne amaçla böyle söylediğini de bilmiyorum hakkını yemeyeyim ama söyledikleri bağdaşmıyor.
60-70 KM/s demedim dikkatinizi çekerim. 60-70 KM mesafe alıyorum demek istedim. Hız gibi algılanmış. Yoksa bu kadar abartıya ben de inanmam.
Ayrıca 45 KM/s sabit hız ile 60-70 KM de (göz var, izan var) benim performansıma göre imkânsız. Yapabilsem gider yarışlara katılırım zaten...
Düzenlemek gerekirse, düz yolsa 120 kilo ile 45 KM/s hıza çıkıyor bir süre devam ettirebiliyorum. Benim tepkim 115 KG bir insanın düz yolda 45 KM/s çıkamayacağının söylenmesineydi. Kondisyonlu biri gayet rahat bu hıza çıkabilir kendimden biliyorum demek istedim. Benim bu kiloyla bittiğim yol 60-70 KM mesafe tutuyor. Daha fazla gidemiyorum. Özeti budur...
Şimdi oldu işte hocam lütfen kusura bakmayın öbür arkadaşa motivasyon vermeye çalıştığınızı sezmiştimde ordaki anlam karışıklığı beni şaşırttı. Açık söyliyim çekemedim . Ben 70 kiloyla yapamıyorum adam sırtına 50 kilo daha bağlamış uçuyor dedim kendime.