Scudo Sports

Bisikletlinin kaza sonrası...

@Emre Yönlüer o H harfini forum yazılımı sansürlemiştir. Sansür olunca çıkartılan harflerin yerine * konulur :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Scudo
@SOZUAK

Yanlış düşünüyorsunuz. Başkasının hatasıyla malıma gelecek bir zararda, ben de olabilecek en ucuz değil, en kaliteli, en orjinal şekliyle tamiri yaptırma yoluna giderim. Elbette burada karşılıklı iyi niyet de söz konusu, ancak kimse gidip de daha ucuza sanayide yaptırmaya da zorlanamaz.

Kaldı ki, genel prosedür gereği, bu tip durumlarda herkes aracını yetkili servise götürtür, orada tamirini yaptırır. Bu özellikle aracın ikinci el satışı durumunda özellikle fark ettirecek bir ayrıntıdır.

Dua edilsin, şahıs arabasına çarpılmış. Kurumsal kiralama şirketleri, hasarın tazminini istemekle kalmıyor, kusurlu tarafın sigortası hasarı falan karşılasa bile, üstüne bir de oluşan hasar yüzünden aracın ikinci elinde oluşabilecek muhtemel değer kayıplarını da kusurlu taraftan tazmin yoluna gidiyor.

Lütfen bir daha okuyun. KAskonun yaptırdığı yerde aynı hasarı daha ucuza kapatırdınız. Aynı şartlarda. Daha adi yapılmış değil iş. Ben de araç sahibiyim. Sanayide arkadaşlarım var kasko ile kaç kere uğraştım. Neyin nasıl yapıldığını biliyorum, nasıl fiyat verildiğini de biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: erdsde
@SOZUAK

Eğer bu iddianızı (Kaskonun yaptırdığı yerde, aynı serviste, aynı şartlarda, aynı fiyatlarla daha ucuza yaptırırdım) belgesiyle ispat edebiliyorsanız, iş haksız zenginleşmeye girer, kurumsal hiç bir firma o işe bulaşmak istemez. Aynı şeyi söylüyorum o yüzden, rakamı makul seviyelere çekebilirsiniz uzlaşarak.

Yalnız eğer ki kasko yetkili serviste yaptırttıysa ve siz (kalitesinden ne kadar emin olursanız olun) sanayi fiyatıyla karşılaştırıyorsanız, bu doğru bir karşılaştırma olmaz, onu demek istiyorum. Ha, siz gene de yetkili servis dahi olsa, yapılan işleri ve gerçekten sizin kazanız sonucu mu o tamirler gerçekleşti ve size rücu edildi, onu sorgulayabilirsiniz, ki sorgulamalısınız da.

@unsalyigiter Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, kalıcı bir hasar olmadan bu kadarıyla atlattığınıza şükredin bence, zira karşı taraf tamamen hukuki çerçevede hakkını arama yoluna gitmiş, burada bir haksızlık yok, kasko için ödediği yıllık bedelin karşılığı olan hizmeti almak en doğal hakkı. Eski yöntemlerle uzlaşma yoluna gidenlerle ilgili de bir sürü sorun okuyoruz forumda, burada tek sorun olan şey fatura edilen miktarın fazla oluşu sadece, onun için de hukuken yapabileceğiniz var mı emin değilim maalesef. Tekrar çok çok geçmiş olsun.

Bu tarz durumlarda karşı tarafın avukatıyla pazarlık yapılarak tutarı aşağı indirmekten başka çare yok.
Öğrenciyim, ödeyecek gücüm yok, iyi niyetliyim ve kaçmadım, şu kadar ödesem olmaz mı vs.
Herhangi bir avukat belli bir süre uğraşmaktansa bu dosyayı 2000 tl alarak (mesela) kapatmayı yeğ tutar.

@SOZUAK
Trakyalı birisi o harfi zaten okumuyor ama...onun için sansürsüz olmuş:D:D

Hocam yani size haber vermeyipte carpip kacmis dese bile kasko karsilayacakti giren cikan olmayacakti kimseye

@unsalyigiter Başka şeye bakarken sizi unutmuşum:eek: çok geçmiş olsun...Bize de örnek olsun
Şahsen yapıyorlarsa bisikletime çalınma ve trafik sigortası düşünüyorum.Bir sormak lazım:harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: unsalyigiter
@Auron Sanchez

Kasko şirketlerini o kadar hafife almayın; ufak tefek meblağlar için beyanla hasar karşılama dediğiniz doğru, ancak yaklaşık 3000 tl'lik bir hasar için mobese kayıtlarına kadar bakabilirlerdi.

@unsalyigiter hocam çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın...

Geçenlerde bir arkadaşım bir kadın sürücünün kapısını açması sonucu, kapıya çarpıyor daha sonrada solundaki aracın kaportasına çarpıyor. Kadın sürücü hemen olay yerinden uzaklaşıyor.

Diğer aracın sahibi ise ne olacak benim arabam diye bizim arkadaşı bırakmak istemiyor. Neyse kavga hır gür derken karakolluk oluyorlar. Sağolsun komiser iki tarafıda sakinleştiriyor. Araç sahibinede senin aracı sigorta yaptırır deyip gönderiyor. Yoksa sizin karşılaştığınız durumla karşı karşıya kalacaktı. İnşallah bir çözüm bulunur...

• Beğen
Aynı farı ben (aynı marka orijinal üretici) 120 TL ye o zaman samimi olmadığım parçacıdan 120 TL ye alıyorken, kaskodan aracımı yaptırdığım yetkili servis BANA 270 TL+kdv dedi. Mercek yapmayı planladığım için kaskodan diğeri değişti ötekini de ben alayım biri mat diğeri parlak olmasın dedim. Yine aracımdaki gerek eşimin yaptığı gerek park yerlerindeki diğer insan olmayanların yaptığı dikkatsiz kapı açma izlerinin tamamını 100 TL ye yaptırabilirken (boya hariç) serviste 500 TL. Yani adı yetkili servis olunca değiştirmedikleri parçayı değiştirdik diyerek parasını alanı da gördük, değişeni göster deyince o parçanın kirli halini gösterip aa yanlışlık olmuş değiştirmemiş diyeni de var, silip temizleyip geri takıp değiştirdik diyeni de var, başka yerini bozup vereni de var utanmadan bir de bozdukları yeri farkeden araç sahibinden düzeltmek için ek 500 TL isteyen de var (geri kalanını kaendileri karşılıyorlarmış ta) Neler neler gördüm bakın ben araba tamirhanesinde çalışmadım ama yaz geldimi sanayiye tanıdıkların yanına çalışmaya giderdim birşeyler öğreneyim diye. Arkadaşımın tamirhanesinde kendi aracımı kendim tamir ederim emin olun geleni gideni yapanı yapılanı hepsi gelip konuşur.

Neyse " Diyen gitti"

• Beğen
O kadar masraf çok, sanırım değer kaybı davası filan da açmışlar.

EKTE AYRINLISI DA VAR ALLAH NE VERDİYSE ALMAYA KALKIYORLAR NEYSE OLAN OLDU ARTIK .

Reasürans havuzu dediğiniz sistem bildiğim kadarıyla trafik sigortası olanlar için geçerli .
Aslında bisiklet eğer trafikte bir araçsa ve kabul ediliyosa küçük bir düzenlemeyle en azından bu tarz maduriyetleri taraflı olarak aydınlığa ve kimsenin üzerine yıkılmaması gerektiği görüşündeyim.

BU ARADA BİSİKLETTE HİÇ BİR ŞEY YOK

Dosyalar

• 20150815142203991.pdf
    223,9 KB · Okunma: 46
Geri