Scudo Sports

Bisikletlilerin trafikte seyretmeleri aslında doğru değil!

Liberi Spiritu

Hüseyin EROL
Tepki
754
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
(link)

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç’ın “Bisikletli vatandaşlarımızın trafikte seyretmeleri aslında doğru değil” sözüyle ilgili bir açıklama yayınlayan Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu, “Bisikletliler yaşamın içinde var” dedi.
Basına yansıyan haberlerde Kılıç’ın, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası’na çok sayıda bisikletçiden gelen şikâyetler olduğunu; bisiklet kullanıcılarının yollarda motorlu araçlar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan söz ettiklerini ifade ettiği ancak bu açıklamasının sonunda yaptığı, “Bisikletli vatandaşlarımızın trafikte seyretmeleri aslında doğru değil” ifadesi eleştirildi.
Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Bisikletliler yaşamın içinde var…

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Erbey Kılıç, basında yer alan açıklamasında (08.08.2017), odalarına çok sayıda bisikletçiden gelen şikâyetlerde; yollarda motorlu araçlar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan söz ettiklerini belirtmiştir.
Sayın Erbey; Edirne’de birçok yolun bisiklet kullanımına uygun olmadığını, bu yollarda bisiklet kullanımını doğru bulmadığını belirtmektedir. Ayrıca, motorlu araç sürücülerinden, bisikletlilere anlayışlı davranmalarını istemektedir ki bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.
Ancak ardında da şunu eklemektedir Sayın Erbey Kılıç; “Bisikletli vatandaşlarımızın trafikte seyretmeleri aslında doğru değil”
Sağ şerit bisikletlilere ait

2918 sayılı Karayolları Kanunu bisikletlilere bazı haklar tanımıştır. Bunlardan biri de bisiklet yolu olmayan yerlerde yolun sağ şeridini bisikletlilerin kullanabilme hakkıdır. Bu hakkımızı ülkenin her yerinde olduğu gibi Edirne’de de kullanmaya devam edeceğiz.
Sayın başkana önerimiz bu yasayı iyice incelemeli, odasına bağlı olan üyelerinden rica etmek yerine onları eğitmeli, gelen şikâyetler üzerine onlara yaptırım uygulamalıdır.
Biz bisikletliler; kentimizde mevcut bisiklet yollarının olmadığını biliyor, yasanın bize sağladığı olanak olan yolların sağ şeridini kurallara uygun bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Yani biz bisikletliler yaşamın içinde varız…
Edirne’ye bisiklet yolları

Bisiklet yolları için Edirne Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları gün gün takip etmeye çalışıyoruz. Bu konuda Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Erbey Kılıç başta olmak üzere tüm taşıt sahipleri ile birlikte; mevzuata uygun bisiklet yolları yapmasını Belediyemizden talep etmede birlikte olmaya davet ediyoruz.
Biz Edirne Bisikletlileri olarak biliyoruz ki; en doğrusu kentimizi boydan boya bir ağ gibi saran bisiklet yollarının olması. Edirne Belediyesi’nin yaptığı yol çalışmalarında bizlere verilen “bisiklet yolu” sözünün de takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

D vitamininin önemi ve en basit yolla güneşten alınabilecek bu vitaminin eksikliği sonucu oluşan sonuçlara bir vatandaş olarak katlanmak zorunda olmamız da doğru değil.

Şu şurada dursun..
(link)

Scudo
Oldu, görüşürüz o zaman :D Başka memleketler nasıl bisiklet kullanımı arttırız diye düşünürken bizimkiler de nasıl kaldırırız diye düşünüyorlar herhalde

Derhal motorize hafriyat kamyonu birlikleri gönderip ısrarla trafikte seyreden bisikletlileri ezsinler de cümleten rahat edelim.

• Beğen
Tepkiler: ultra 700 ersin
Adam bizi düşünmüş valla allah razı olsun;) trafikde bisiklete saygı yokya ,ezilip,öldürülüyoruz,tacize uğruyoruz gasp ediliyoruz birde adama kızıyoruz:agla:yarın hemen bırakıyorum ben bisikleti satıp uçak yada helikopter alacağım ozaman kimse ezemez.

kardeşim ışığa doğru yürü ( şaka bir yana ne yaptın hocam biz burda 3 milyar 750 milyon insaniz milyar milyon ne yapacak bu kadar insan evde çocuh aç aç ) o_Oo_O

Bence de yanlış, ekleme de yapayım, bisikletlilerin bu ülkede yaşaması yanlış, otomobiller ile arasındaki medeniyet farkında kapatılması imkansız bir uçurum söz konusu. Spor mu yapıyoruz idame-i hayat mücadelesi mi veriyoruz belli değil. Tavşan ürkekliği ile nereye kadar, bundan zevk alan arkadaşlarım bisikletin değil adrenalinin bağımlısı durumunda, bisikletle alakalı değil. Bin tane ülke geziyorsun Türkiye'ye geliyorsun güvenlik şeridinde ezilip ölüyorsun, bunlar ecele yorulacak tesadüfler değil maalesef.

Her ne kadar ülkede bir tane bile görgülü ve eğitimli oda başkanı olmasa da, bu adamı dürüstlüğünden dolayı tebrik ederim. Gizli olan bisiklet düşmanlığını dile getirmiş. Belediyeler gibi destekliyor görünüp binilmesin diye yapılan bisiklet yollarından daha sahici.

Genel olarak trafikte bisiklet sürüp, sinyalsiz arabalar, dengesiz moto kuryeler (pideciler) ve at gözlüğüyle gezen yayaların içinde hayatta kalıyorsak her türlü olası zombi salgınında hayat kalma olasılığı daha fazla olan şanslı azınlıktanız:) Ne yazık ki böyle bi olaya bile 'normal' tepki verecek kadar bizi bu tarz saçmalıklara alıştırdılar:/

birkaç yıl içinde ufo istilası filan olursa'' bunların havada uçması uygun değil '' de derler:) indirirler aşağıya. uzaylılar geri kaçar ''nereye geldik biz'' diye:p

Çevre yolu kullanılmadığı sürece İstanbul'daki en hızlı ulaşım olan bisikletten mi bahsediyor ? (raylı ulaşım dahil) tecrübe ile sabit

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve venom09
Sanki biz meraklıyız yollarda sürmeye.Yapsınlar çok bilmişler bisiklet yolu.Biz de rahat rahat sürelim.

Sıkıntı yapmayin arkadaslar. Bende gecen gun bisikletimle isikli bir gobekte karsidan karsiya gecerken bana uzak tarafta kirmizi isik ihlali yapan iett otobusunu hemen 30m ilerisindeki kontrol yapan trafik polisine! şikayet ettim. Aldigim cevap "senin bu saatte trafige cikman yasak" oldu. Birde bana 155 i ara ihbar et gorevli memura yonlendirsinler deyince, "-siz burada görevli degil misiniz" diye sordum. Aldigim yanit daha fenaydi. " biz gorevliyiz ama..." diye başlayan cümle kurunca devamini dinlemedim bile. Aracta kamera sistemi olduguna dair tabela var. Sordum aracta kamera varmi diye, " aracta kamera yok" cevabini aldim. Ne diyeyim. Bastim gittim yanindan arada daha konusma oldu da en can alici kisimlari yazdim. Yazik gercekten...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Esnafa , müteahhite ve isadamina devleti teslim etmek ; tilkiye kümesi emanet etmektir. O sadece çıkarına bakar . Değil sağlık , çevre ,eğitim gibi konuları ekonomiye bile zarar verir. Mafyalasir. Üstüne bir de kutsal bir kavram olan ekmek parasından bahseder. Etrafınıza iyi bakın şehirlerdeki dükkanlara , taksi dolmuş hatlarına , benzin istasyonlarına , daha büyüklerini göremiyoruz bile . Bir dükkanın fiyatı kirası ve hatta hava parası ne kadar? Bir dolmuş hattının fiyatı ne kadar ? Can alıcı nokta bunların sahipleri kim? Doktor öğretmen falan değil. Ne olmasını bekliyordunuz ki ?

Bence böyle insanların oksijen tüketmesi uygun değil. Boşa israf.

:D

• Beğen
Tepkiler: venom09
Adam haklı beyler. Yollar uygunsuz, çoğu kez trafikte aslında kendi istemediğimiz şekilde aralardan derelerden sürüyoruz. Bu da trafik akışını da bizi de zora sokuyor, burda haklı malesef. Talihsiz olan, bu gibi makam sahibi insanların çözüm üretmeye çalışmak yerine sığ fikirler türetmesi.

Ben bundan böyle sadece bisiklet yollarında sürmeyeceğim,yollara iniyorum, sana inat kültürsüz adam:komik: ,şaka bir yana ben seni takmam bile,yollardayım senide beklerim...

Geri