Scudo Sports

Bisikletliler Hedefine Ulaştı!

Gürültü bariyerine gerek yok bence. Aslında şehirler arası bisiklet yolu yapsalar ne güzel olur, batı bizi gerçekten fena kıskanır.

• Beğen
Tepkiler: izterdek
Scudo
Karayollarının denetiminde 2018 itibariyle tüm Türkiye'de 67.000km yol bulunuyor
Karayollarının denetimindeki yollar Otoyol, Devlet yolu ve il yolları. Tekrar yazıyorum bunların toplam uzunluğu 67.000km neredeyse tüm Türkiye'nin ana yollarına ses bariyeri yapmaktan bahsediyoruz. Ülkede herkes yol sesinden rahatsız oluyor herhalde

Bu açıklamaya inana varsa görüyor ve arttırıyorum ben de doları 5 sene içinde 2 liraya indiririm hemde bunu zihin gücümle yaparım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve JusTiMe
@DurgunDeniz

Evet maalesef üniversitelerde şehir plancılığı diye bir bölüm olmasına rağmen şehir plancılığı ile ilgimiz alakamız yok her şey bakış açımız 5 yıl götürsün sonra bakarız. 5 çok bile olabilir. Tabi bir yerde bu bölüm mezunu adam kimle nasıl hangi şehrin planını düzenleyecek. Her şeyi oturtmuşlar rayına kör topal gidiyor. Denizlide sağ olsun sürekli bir yerlerde yol çalışması var, yolu kapatınca başka yere yol bile veremiyorlar şehri komple dolaşıyorsun. Yine bir örnek aynı yolu 10 defa kazıyorlar biri su,öteki elektrik, doğal gaz, internet (2-3 firma için ayrı ayrı), atık su derken liste gidiyor. Her yer yamalı. Daha 1 ay önce yeni asfalt döktüler. Sonra baktılar ki rögar kapaklarını da asfaltla kapatmışlar oraları baştan kazıp tekrar yamaladılar. Sen kalka 10 kilometrelik yol yap onu bile düzgün yapma. Yani kesinlikle haklısınız nerede düzen var ki adam akıllı bisiklet yolu olsun.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
galeri sistemi. bazı fransa paris turlarında, parisin lağımlarını gezdirirler. içinden kamyon geçecek galerilerden bahsediyoruz. kentsel dönüşüm ve ankara konya yolunun, konyaya giderken ki sol tarafı. gecekondu mahallesiydi. mahalle, yılankavi dar sokaklardan oluşuyordu. herbir gece kondu yerine 5-6-7 katlı apartmanlar dikildi. gecekondu sıtayla.

@MakRo
Benim kaldığım yerde aynı.Yollar çok karışık değil ama kışın çamur olur her taraf,yazın tozlu :( Üzülüyorum çok,İstanbula yapılan yapıları reklamlarla şirin göstermeye çalışıyorlar tabii sorgulayan yok...Elin avrupalısı romaya boy boy apartman yapmayı bilmiyor sanki.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@UtkuSenerUtku o insanlar aramızda şayet olması gereken yerlerde öküzler cirit attırıldığından onların eli kolu bağlı kalıyor :S

• Beğen
Tepkiler: UtkuSener
Geri