Scudo Sports

Bisikletliler Hedefine Ulaştı!

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
BELEDİYELERE DESTEK
3 BİN KM bisiklet yolu yapılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında projelerine hız verdi. Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 100 günlük icraat programında yer alan eylemlerini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. Bu kapsamda trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması, gürültü kirliliğinin önlenmesi, küresel ısınmanın olumsuz etkilerini en aza indirerek çevrenin korunması ve ekonomiye olumlu katkı sağlanmadı amacıyla, 3 bin kilometrelik bisiklet yolu yapımı için belediyelere maddi destek verilecek. Ayrıca ulaşımdan kaynaklanan gürültüye maruz kalanların beden ve ruh sağlığını koruyabilmek amacıyla, 5 yılda 60 bin kilometre"gürültü bariyeri" yapımı konusunda destekte bulunulacak. Türkiye Gazetesinden alıntıdır. Telde olduğum için kendim yazdım...
Sanki bize hakaret ediliyor gibime geldi.

Scudo
bisiklet yolunun yapılması iyi bir girişim umarım 50 bin km yaparlar :)

@Atasoy doğru. Ama bakmak için önce yapmaları lazım yol olmadan bakmak ne işe yarar hatta ben bizim memlekette bırakın bisiklet yolunu normal yolların asfaltlanmasına bile razıyım :( yol bisikleti alamamamın en büyük nedeni bizim ilçede asfalt yolun çok az olması :( Antalyada yolları gördüm nerdeyse asfaltı olmayan sokak bile kalmadı biz de öyle değil maalesef ondan dolayı önce yapmalarını diledim :)

@dtcf31 Yılın son dağ bisikleti yarışı da sizde :D

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
@JusTiMe valla bilmiyorum nerede acaba :) burası tam MTB lik ama şehre geçtim, yolu da istiyorum bitmiyor bu istekler bir de katlanır aldım mı :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@dtcf31 Hatay diyor nerede olacak hiç 1 fikrim yok.yarıştan 1 hafta önce yeri açıklanır zaten :)

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
@JusTiMe yakınsa zamanım olursa izlerim

Vallahi yapsınlar çok güzel bir şey ama insanların aktif olarak kullandıkları güzergahlar yerine Denizli'deki gibi şehrin Antalya Yolu üzerindeki gibi sadece şehirler arası turda kullanılabilecek bir rota gibi olacak olmasın. Zamanında Denizli içinde herkesin sıklıkla kullandığı yer için en azında bir şeritlik bisiklet yolu yapılsın diye imza kampanyası başlatıp belediye valilik nereye ise verdiler ama sonuç çıkmadı. Umarım hayırlısı olur.

• Beğen
aman yapmasınlar daha beter olur yollar. yeni yapılan asvaltları görüyoruz her 6 ayda bi bakım var yenileme var, her zaman bi şerit kapalı falan.

ben beklemiyorum ne yazıkki eğer bisiklet yaygınlaşırsa mevcut sistemin çarkı bozulur,araba kullanımı azalır bununla birlikte araba ile toplana bir sürü vergi azalır,gerçi yapmayı da beceremiyorlar

allah razı olsun belediye 5-6 km lik bisiklet yolu yaptı sonunda ama yapmasaydı daha iyiydi.
-kavşaklarda bisikletler için ışık yok,nereye yeşil nereye kırmızı yanıyor diye tahmin edip yola devam etmeye çalışıyorum
-ağaçların dalları bisiklet üzerinde iken her tarafıma vuruyor,rahatça gidemiyorum
-bisiklet yolunda taş var,birgün giderken bir anda tekerleğimin altından fırlayıp bir arabaya tak diye vurdu acıdım
-bisiklet yolunda çöpler var
-bisiklet yolu otobüs durakları yüzünden kesiliyor ve otobüslerle ve otobüs durağına parkeden araçlarla uğraşıyorsun
-yol 2 tane bisikletin yan yana geçecek kadar geniş değil,iki bisiklet yanyana geçerken sıfır geçiyoruz
-bisiklet yolundan 3 tekerlekli elektrikli bisiklet,motor,elektrikli motor dahi geçiyor sağolsunlar görünce yol veriyorlar ne kadar iyi kalpliler
-bisiklet yolu trafiğin tam tersi istikametinde gdiyor resmen saçmalık

daha say say bitmez yoruldum artık

@Atasoy

20180826_111503-1.jpg
Finike sahilinde Karayolları tarafından 4 ay önce yapılan 8 km lik bisiklet yolunun hali. Belediye reklamıni yapıyor. Şöyle hizmet böyle hizmet sanki cebinden yaptırmış gibi. Camkıriklari,plaj kumu, çöp... temizlik bakım yok.

Denetim sıfır. Yine her belediyeye o kadar para gömülüyor, adam yapmasa devletin kılının kıpırdayacağını zannetmiyorum. Yaşadığım bölgede sırf seçim yaklaştığından sık kullanılan yollara asfalt dökülmüş, 2 asfaltlı paralel cadde arası çukurlu, tümsekli ve engebeli yol. Bisiklet yolu zaten yok. Ama anlaşılan olmaması daha iyi. Pislikten engelden gidilmezdi büyük ihtimal, tabi halkın etkisi de çok büyük olurdu. Sırf yapılmak için yapılıyor. İnsanımızın ve ülkemizin sorunun asıl kaynağı da bu zaten. Yapılan işle övülünülür, nasıl yapıldığına ve planlandığına hiç bakılmaz, zati kimsenin de umrunda olmaz. Onu geçtim anayoldan bir 20-30 km gidelim dedik, daha yolun yarısına bile gelemeden lastik gümledi. Ama belliydi, anayoldaki minicik emniyet şeridi cam kırığı ve tellerle dolu.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
Reziller ya.
Yapilan bisiklet yoluna bisiklet yolu demeye bin sahit lazim.
Ulan azcik hayatinda bisiklet gormus insan, gidiyorum, bir anda sonlaniyor kavsaga aciliyor bisiklet yolu. Bir an da duramazsan arabalara gireceksin. Zaten kisa mesafe yapmissin bisiklet yolunu, yolunu bulmak bisiklet yolundan gitmek icin 10 cesit yol degistirmisim, bisiklet yolu dedigin yeri bulmusum ustunden sigabildigim kadariyla ucube ucube gidiyorum. Yerde basindan sonuna kadar cam parcalari.. Basina da aptallar da okusun anlasin der gibi bak biz yaptik der gibi boyle dugun salonuna girer gibi gostermelik bisiklet yolu yaziyorlar. Lan kucuk bir trafik isaretci tabelasi koy gec. Niye """" gostermelik """"" yapiyorsun. Koca sehirde zaten 1 km yapmissin yapmamissin toplamda. Bu isten zerre anlamiyorlar ve paralari da ic etmeleri yanina cabasi. Daha ne diyim. Yapmasaydiniz biz daha iyiydik yani. Kendi guvenligimizi saglamak icin ozenli suruyorduk yani. Biraz bakim biraz insaf biraz gidin o yoldan gecin a be mubarekler. Her sehirde durumlarin ayni oldugunu gorunce durumun icler acisi haline soylenecek kelime kalmiyor

• Beğen
Tamam fiyakadan ödün vermiyoruz ama benzin 10 lira olmaya yakın. Arabasını sarıp elektrikli bisiklete geçen bir ayda 2 kişiyle tanıştım. 25 yıldır ankaradayım artık her yerde bisikletli görmek mümkün ve ankaranin çoğu yeri yokuş. İzmir de ise muazzam diyebileceğim bir sayı bisikletli sayısı. Önemli olan yol yapmak değil. Sayıyı arttırmak. Satı artınca yol kendiliğinden oluşur. En sağ şeritler ben ölmeden bisiklet yolu olacak, bundan handiyse eminim.

Arkadaşlar önce planlı şehirler lazım.

Gidin internetten bakın Avrupa'daki Amerika'daki şehir planlamacılığına ondan sonra bisiklet yolu isteyin.

Sadece düzgün şehirlerimiz ve her tarafa araba park edilmeyen yollarımız olsa bile çok rahatlıyoruz.Şehirciliği kötü ülkelere bisiklet yolu olmaz olsa da kötü olur.

O değilde şuan aydınlanma yaşadım,Yukarıdaki arkadaşlar ödeneklerin üstüne yatıldığından bahsetmiş,bende yazdım demek ki parayı bu şekilde yiyorlar...Bende hayret AKP bu tür projeleri nasıl geçiriyor diyordum.

Meğersem adamlar bu tür projelerin parasına çöküyorlarmış.Acaba muhasebe'de şuna şuna aktardık diye aklıyorlar mıdır,yoksa direk yiyorlar mı? :mad:

Geri