Scudo Sports

Bisikletliler 1 Mayıs alanına alınmadı

hayatçokgarip

Daimi Üye
Tepki
328
İsim
Deniz
Bisiklet
b'Twin
Bakırköy Halk Pazarı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına bisikletleriyle katılan bir grup, polisin güvenlik gerekçesiyle kutlama yapılacak alana bisikletlerle girişine izin vermemesi üzerine oturma eylemi yaptı.

Kendilerine "Don Kişot Bisikletliler Kollektifi" diyen yaklaşık 20 kişilik bisikletli grup, Bakırköy İncirli Caddesi'nde yürüyen kortejle birlikte kutlamaların yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı'ndaki polis noktasına geldi. "Bisiklet Emektir" yazılı pankart açan bisikletli grubun alana girişi polis tarafından engellendi. Gruptakilere, güvenlik gerekçesiyle bisikletlerin alana sokulmasına izin verilemeyeceği söylendi. Belli bir süre polis müdürleriyle yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca da grup bunun üzerine bisikletlerini yere bırakarak oturma eylemi yaptı.
(link)
C332B56C-3470-4457-A6A2-7D9564799680_20995407.jpg

88FA89F0-72BC-4125-9568-0FDE72DBCB3B_20998034.jpg

Başta işe bisikletle giden arkadaşlarımız olmak üzere, bütün bisikletlilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.

Scudo
Şu eylemleri tüm illerden uzun süre yürütüp de baksak,baştakiler ne oluyor...

Bu yasakçı kafa bisiklet yolu yapsa ne olur,yapmasa ne olur?!
Seçim zamanlarında ''Şu kadar bisiklet yolu yaptık'' diye de övünürler..
Sen uçakla/helikopterle milletin parası ile bedava gez,beni bisikletle oraya/buraya sokma..!
Gerekçe de güvenlik..!
''Bisikletli insandan sana zarar gelmez'' yasakçı kafa..!

1 Mayısı bazı partilerin propaganda haline getirmesinden ve aralara sızan art niyetli gruplar olduğundan bu duruma birsey diyemiyorum. Ordaki polislerin işi çok zor. Yorum yaparken Norveç te yaşıyormus gibi degilde kendi ülkemizin içinde bulundugu hali göz önüne alarak yapalim.

polis kendini görevlendirenlerin talimatıyla hareket eder. polise talimat verenlerin arasında bisikletçi var mı? emekçi var mı? bir partiden milletvekili adayı olmak kaç liraya mal olur? bunların cevabını öğrenmek lazım. ha bir de siyasete bizzat ya da akrabaları ya da arkadaşları aracılığıyla katılmayan kaç tane büyük sanayici, holding sahibi, büyük sermaye sahibi var? adalet kurumu huzurunda bu büyük sermaye sahipleri ile hiç karşı karşıya geldiniz mi? olumlu ya da adil bir sonuç elde ettiğinizi düşünüyor musunuz? işvereninizin sizi sömürdüğünü düşündüğünüzde ve bu konuyu ailenize açtığınızda ailenizden "patronun kaç kişiye ekmek veriyor, büyük sevap işliyor, nankörlük etme!" diye yanıt aldınız mı? bunları düşünün ondan sonra devletten adalet ve polisten güvenlik bekleyin. maaşlarınızı siz ödüyorsunuz diye sizi hoşgörecekler diye bir şey yok.

@emrgln
1 mayıs'ın geçmişten beri Türkiye'de ne halde olduğunu araştırırsan gerçekte kimin art niyetli olduğunu anlarsın umarım. 1 mayıs bi kutlama günü değildir, Birazda Türkiye'deki geçmişinden dolayı senin propaganda olarak tanımladığın olaylar vuku buluyor. ki sandığınızın aksine partilerden çok sendika, kolektif ve federasyon lar ve bunun yanında bireysel olarak katılanlarda olur, bununla beraber seçim sırasında "diğer" segmentinde belirtilen daha radikal bazı bikaç parti bulunur, ama asıl çoğunluk ilk kısımdakilerdir. söylediklerini okuyunca direk olarak kendi düşüncelerin değil, ama birinden duyup inandığın şeyler olduğunu düşündüm, önce bi araştırıp kendi yargımızdan geçirmek lazım.
--
Taksim'de olması da 1 mayıs'ın geçmişi açısından önemlidir. 1 mayıs'ta insanların eylem yapmasına izin verilirse ne olduğunu görmek lazım bir de, bence insanlar senede 1 gün söylemek istediklerini söylesin ve protesto edebilsinler, protesto hakkı zaten demokratik toplumlarda bireyin hakkı. Ama Türkiye'de 1 mayıs'ta hep müdahale vardır, hep sindirmeye çalışılır kalabalıklar, yapılan ayıba karşı çıkan yaygarayı kimse duymadan susturmak önemlidir.

Tam olarakta bi kutlama günü olmadığı için 1 mayıs'a bisikletle katılma fikri bana da anlamsız görünüyor, ayrıca o slogan nedir arkadaş "Bisiklet Emektir" nasıl ya ? yani tamam bravo büyük emekler sonucu bisiklete binmeyi öğrenmiş olabilirsin de, bu emeğinin bana faydası ne ? burada bahsedilen "emek" kavramı daha evrensel anlamda kullanılmış. yoksa her emek harcadığımız işi, toplumsal emek gibi lanse edersek, yarın öbürgün "pilates emektir" ya da "squatçıyız, haklıyız, kazanacağız" gibi sloganlarda gelir, emek ama nasıl ?

Bazı grupların derdi nevruz, 1 mayıs bahanesiyle halkı provake etmek. Hatırlayın bir zamanlar gezi olaylarında Atatürk'lü bayrakların yanında apolu bayraklar beraber sallanmıştı. Bu tür gösterilerde art niyetli tek derdi olay çıkarmak olan kişilere fırsat vermemek , onları dışlamamız lazım. Yoksa düşünün olaysız 1 Mayıs, Nevruzlar kutlasak bence çoğu yasaklarda kalkar.

Başıma bir şeyler geleceğini bilerek yazıyorum: Bisikletin miting alanında ne işi var?
Trafikte hak ararken Karayolları trafik kanununda bisikletin taşıt olarak tanımlanmasını öne sürerler sonra da binlerce insanın toplandığı miting alanına bisiklet ile girmek isterler.
Çok gülüyorum şu siyaset kasan kollektiflere. Bisiklet "emek" değildir.
Bu arada 1 Mayıs karşıtı olan forumdaşlar olabilir. Onlar bu yazdığımı desteklemesin. Ben dandirik siyaset üreten sahte sola karşıyım.

@emrgln
1 mayısta olanlar, 29 ekim, 23 nisan, 19 mayıs gibi milli bayramlarda da oluyor. Bu bir parti meselesi degil zihniyet meselesi. Orada bulunmadiginizi ve hicbir sey bilmediginizi düşünüyorum. Saydigim milli bayramlarda bile biber gaziyla yaslisina, gencine, cocuguna saldiri emri veriliyor polislere. Defalarca yasadim bu durumu. Ortada Türk bayragiyla dolasmak birilerinin zoruna gidiyor olsa gerek hemen saliyor devletin calisanlarini ki onlarin icinde de art niyetli, daha kötü seyler yapmaya calisan ve yapanlar cok fazla. Gidip orda bulunmadan yorum yapmayalim.

@Kazuya

Manipüle etmeye gerek yok. Bisiklet ve emek yan yana olamaz demedim. Bisiklet emek değildir dedim.

Yazıdan alıntı:
...Sosyalizm, bir rejim olarak kurulsun veya kurulamasın, bisiklete binen her fâni, isterse en azılı anti-komünist olsun, o süre boyunca sosyalizmi ve sadece onu yaşamış olur; sosyalizmin ilkesi, “emeğine göre/emeğin kadar” olduğuna göre...

Sizin mantığınıza göre Emek bisiklet ise insanın Sosyalizmdeki yeri sahip olduğu bisiklet kadar mı olacak?

mevcut ülkedeki her şeyin dandirik olduğunu hesaba katarsak solun da çok nitelikli olmasını bekleyemeyiz. Nitelikli olduklarında maalesef hapis köşelerinde ya da işkence tezgahlarında buldular kendilerini. Kaçabilen yurtdışına kaçtı zaten. emeğin ne olduğunu ve neyle ilişkilendirilmesi gerektiğini anlamak için de bir mesai lazım ve halihazırda emekçilerin buna ayırabileceği bütçe, zaman ve farkındalıkları yok. hal boyle olunca onların yerine siyaset kasmakla mükellef olabiliyor bazı kollektifler. bu insanların çoğu işini gücünü eline almış az çok kafası çalışan, bir şeyler dile getirmek isteyen ve bu nedenle yurdum insanının ötekileştirdiği tipler. bir tekme de biz vuralım, evet. Oysa ki tok kapı sesli arabalarıyla trafiği engelliyorsunuz diye çıkışsalardı toplumumuz hak verirdi kendilerine. son olarak meşazınızı aldım. ben de oligarşinin yıkılmasına evet diyorum.
bu arada bisiklet emektir, domates yetiştirmek emektir, çocuk büyütmek emektir, ev temizlemek de emektir. bu eylemlerin neticelenmesi mutluluk verir. Emeğin mutlulukla nihayete ermesi gerekir, insan doğasına bu uygundur. O emeğin boyutuyla meyvesinin orantılı olmasıdır mutluluk, tersi yıpratır, eziyete döner. Kürek mahkumu da emek verir, buysa emek. ya da fabrika işçisi.

Valla bizi aldılar :)
Tabi bisikletleri başka yere koymuştuk.

Bu vesileyle herkesin işçi bayramı kutlu olsun.
Bu arada bisikletlerin alınmaması bence de saçma. Yani ne olacak ki, al işte içeri. Bayramlar biraz da bayram gibi olsa. Nedir bu kadar zorlaşıyor olma sebebi!

IMG-20170501-WA0006.jpg

@Seymour Glass cok dogru anlamışsınız tebrikler(!)

Ama ben ne anlattığını gerçekten anlamak isteyenler için acayım.

sosyalizmde hedef herkesten yeteneğine göre herkese emeği kadar prensibini oturtmaktır(sosyalizmin bir ileri safhası olan komünizmde ise bu herkesten yeteneğine göre herkese ihtiyacı kadardır) . Bunun bisikletle alakası ise ne kadar pedal cevirirseniz o kadar gidersiniz. bugün cok cevireyim yarın yorulmadan gideyim diyemessiniz; sosyalizmde de bu sermaye birikimi olmaması ile anlatılmaktadır.

@Kazuya Her seferinde bana tanımlamalar yapmaya çalışıyorsun :) Romantik hareketler bunlar.
Yaptığın tanımı tekrar okuduktan sonra şu soruya cevap vermeni istiyorum: Bisiklet emek midir yoksa emek verilen araç mıdır?
Ben söyleyeyim: Emek, senin rampa yukarı pedallarken sırtından akan terdir. Bisiklet araçtır. Bisiklet yerine paten, kaykay ya da inşaat işçilerinin el arabaları, çöplerden atık kağıt toplayan adamın el arabası da koyulabilir. Bisikleti siyasileştirmek yerine, kültürünü, faydalarını insanlara anlatmak gerekir. Boş ve temelsiz bir slogan: "Bisiklet Emektir"

Geri