Scudo Sports

Bisikletli sivil polisler

19tunahan93

Daimi Üye
Tepki
459
İsim
Tunahan
Bisiklet
Fuji
Arkadaşlar hepinize merhaba bu benim ilk konu açışım umarım düzgün bir yere açmışımdır :) Bugün her zaman ki gibi Kurtköy-Pendik-Kadıköy güzergahında ilerlerken bir sürücünün sol aynasına bakmadan kapısını 2,80 açması durumunda az kalsın asfaltla aşk yaşıyordum. Neyse ki iyi sol şerit boştu da kurtulabildim. Kandaki adrenalinden olsa gerek o andan sonra aklımda bir soru oluştu ve bunu da sizinle paylaşmak istedim.Türkiyede neden bisikletli sivil trafik polisleri yok? (diğer ülkelerde var mı onu da hiç bilmiyorum aslında :) ) Hem bizim hakkımız olan yolların düzenli denetlenmesini sağlanır hem de yukarıda anlattığım olayın aynıları da 'SİVİL' olduklarından başlarına gelmesinden dolayı hem polislerde hem de cezayı yiyen saygısız,höd höd,aynasına dahi bakmayan sürücüler yedikleri cezalardan ötürü bilinç oluşur diye düşünüyorum? Sizin düşünceleriniz nelerdir ? Ve böyle bir düşücenin uygulanabilirliği ne kadardır ?

Scudo
yeşilköy sahilde 1-2 kez gördüm ama icraatları nedir bilemem.

@rasitkoksal bazı yerlerde güvenlik görevlileri var onlardan bende gördüm ama polis hiç denk gelmedi

Bisikletli polisleri bile kaldırdılar. Terör olaylarından dolayı. Polisin daha önemli işleri var :)

• Beğen
Tepkiler: sdtbsr
Yeşilköy sahilyolundaki karakoldan çıkıyorlar.Miami tarzı MTB bisiklet ile kısa kollu tshirt+şort ile arzı endam ediyorlar.Kask ve sırtlarında polis ibaresi var.Bizim ahali pek ciddiye almaz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: 19tunahan93
Şöyle birşeyler var fakat hala devam ediyormu bilmiyorum
(link)

@Kaang96 okudum şimdi linkteki haberi ama Önleyici Hizmetler Şube Müdürü bile bisiklet kullanımını sadece sahillerden ibaret sayıyor galiba :) Neyse benim düşüncem günümüz Türkiyesi için fazla ilerde galiba :)

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
Türkiye'de polisler olması gereken yerde olmazlar bunu daha öğrenemediniz mi ?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Görmek istediğiniz hareketler bunlar.

Geçen sene Kuşadası'nda görmüştüm ben, bisikletli polis ve atlı polis vardı.

Belki de bisikletli sivil polis görüyoruz ama sivil oldukları için anlamıyoruz?
Hatta belki de şu dağın arkasında bir köy vardır :)

bisikletli polisin bizde fazla tutmamasının sebepleri aşağı yukarı şöyle:

1. ülkenin gündemi terör odaklı olduğu için emniyet birimleri de buna odaklanmış durumda.
2. martı adı altında kurulan yeni tim halk tarafından polis olarak benimsenmediği için çok da efektif olamayabiliyor. olay yerine giden memur önce kendisinin polis olduğunu anlatmaya çalışıyor.
3. bisiklet ile olay yerine giden bir polis memurunun halen devam eden olaya, efor sarfederek geldiği için, müdahalesinde problemler olabiliyor.
4. bisikletli polis daha çok araç trafiğinin efektif olmadığı veya hiç olmadığı yerlerde tercih ediliyor, dolayısı ile sahiller tercih sebebi. olaya giden polis, ambulans veya itfaiye araçları tüm trafik kural ve kısıtlayıcılarından muaftır, bu sebeple bisikletten daha çabuk gittiği için akan trafikli alanlarda bisikletten daha efektif.

daha da maddeleri uzatabilirim.

İzmir bostanlıda var bu bisikletli polislerden.
Çarşamba günleri bostanlı pazarı etrafındaki trafiği düzenliyorlar. Diğer zamanlarda da ara sokaktan çıkıp bostanlı içinde park etmiş arabalara patır patır ceza kesiyorlar. Adli olaylara müdahale ediyorlar mı? Hiç bir bilgim yok.

Sanırım ilk kez bisikletli polis görenlerden duyduğum tepkiyi hiç unutamam "bisikletli polis mi olur yaaa. Kim takar ki bunları"

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre Akçay ben 2012'den beri kuşadasındayım bir kere denk gelmedi :) 1 tur attılar bıraktılar galiba :))

@sspl Bende 2012 yılında ilk gittiğimde görmüştüm. İki tane geziyorlardı. Ben zabıta zannettim hatta nişanlım demişti polis onlar diye. :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
@Emre Akçay Dediğim gibi olmuş olması çok muhtemel :)

Hocam polislerin genelindeki o göbekle nereye bisiklet sürüyor allasen :D Ama Ankara'da atlı polisleri görmüşlüğüm vardır, güzel bi görüntü :D

Geri