Bisikletli Ölümlerini Durdurun!

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Büyük bir ihtimal bende orada olacağım ama yine öyle doblolu bilmem neli bir primat aramıza dalarsa bilemiyorum yani''atara atar gidere gider''
 
Scudo
Kayıt
26 Şubat 2014
Mesaj
170
Tepki
139
Şehir
İstanbul, Erenköy
İsim
ŞükrüGüllüoğlu
Bisiklet
Cannondale
En güzel eylem arabayı bırakıp bisiklete binmektir. Hafta sonu değil her gün. Sahilde değil trafiğin göbeğinde.
Sizi aramıza bekliyoruz.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Kendimi hep tuttum fakat artık inanamıyorum yahu 25 gün arayla benim oturdugum ankarada meclisin dibinde iki kez patlayan bomba var birini uzaktan duydum diğerindede patlamadan bes dk once ordan gectim orda yakınlarımız öldü bizim ve buna kimsenin sesi çıkmadı buradan KUSURA BAKMAYINDA BİSİKLETLİ BİRİ ÖLMEDİĞİ İÇİN Mİ UMURSAMADINIZ YA DA ÜLKEMİZİN BUNLARI NEDEN YAŞADIĞINI MI UMURSAMADINIZ NEDENDİR ?
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@kutlucan

Detaylar:
12:00 : Caddebostan Migros’un yanında (Balıkadamlar Kulübü önünde) buluşma
12:30 : Yola çıkış… Sahil ana yolu üzerinden Dragos’a doğru sadece en sol şeridi açık bırakacak şekilde yavaş tempoda sürüş (yaklaşık mesafe 9km.)
13:30 : Dragos’ta 2013 yılında hayatını kaybeden Zihni Şahin arkadaşımızın kazasının meydana geldiği noktada Cenk Sanşan, Zihni Şahin ve hayatını kaybeden tüm bisikletliler için saygı duruşu; Cenk Sanşan’ın hayatını kaybettiği nokta olan Sabiha Gökçen Havalimanı kavşağına gidecek olan grubu uğurlama (yaklaşık mesafe 22 km.), ana grubun Bağdat Caddesine doğru geri dönüşü
14:30 : Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal bölgesinde bisikletlerimizle birlikte yere yatma eylemi ve basın bildirisinin okunması (sadece sol şeridi motorlu araç trafiğine açık tutacağız)
15:00 : Göztepe Parkında turun sona ermesi (dileyenlerle birlikte toplu halde Kadıköy’e sürüş)
5 ay içerisinde Ankara’da 3 terör olayını arka arkaya yaşadık. Yüzlerce insanımızı kaybettik ve yüzlece insan yaralandı. Terörü ve terörden nemalanan herkesi bir kez daha nefretle lanetliyoruz.
Bugüne kadar terör olaylarında ve aynı zamanda trafik terörü sebebiyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

kutlucan dostum zati burada değinilmiş.trafik terör artı patlamada ölen insanlar...
 

Zfr

Daimi Üye
Kayıt
18 Şubat 2016
Mesaj
320
Tepki
422
Yaş
40
Şehir
Ankara
Bisiklet
Dahon
@kutlucan Tam tersi bir trajedi söz konusu, bombalı saldırılar neredeyse sıradan bir vaka olmasına ramak kalmışken bir bisikletlinin ölümü karşısında verilen tepki lüks hale geldi. Durumu görebiliyor musun? "memleket terörle kan gölüne dönmüş siz bir bisikletlinin peşinden gidiyorsunuz" algısı karşısında kanım donuyor. Hele ki toplu katliamlar karşısında hiçbir önlem ve protesto verilmiyorken, bir bisikletli ölümü hangi vatandaşın ya da hangi kamu kurumunun umurunda olsun. Bu daha vahim bir realite. Buradaki arkadaşlar yapacaklarının hiçbir yaraya merhem olmayacağını eminim biliyorlardır, maksat sadece tarafını belli etmek, ben buna sessiz kalamam, ben burada yer alıyorum ve buna katlanamıyorum demek, başka bir şey değil. Daha öncelikli sorunlarını çözmekten aciz bir millet-devlet koalisyonu varken, kimse bir gecede bu konuların çözülmesini beklemiyor.

Öyle bir süreçteyiz ki, tabiattan başka ümidimiz kalmadı. Doğal seleksiyon gereği bu vahşet, bu ilkellik ve geri kalmışlık bir gün yok olacak, o vakte kadar bu eğitimsizlik ve barbarlık önce bizim gibi çok az sayıda kalmış aklı başında ve ahlaklı insanları yok edecek, yok oluşun bir çok yüzü var, böyle cinayetler de onlaradan birisi.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Zfr

her türlü terör affedilmez,trafik terörü,patlamada ölen insanlar,insan olarak tepkisiz kalamayız,ama öyle bir hale gelindiki bu medya survivor masalı ile milleti uyuttu,patlama günü survivor reyting rekoru kırıyorsa buna ne diyeceğiz,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın,diyenleri yarın öbürsügün avm 'de yakalayacak olan terör olur ise ne yapacaklar vah yandım anam diyecekler.ortadoğuda şekillenen bir harita var ve türkiyenin stratejisi ne olacak,doğu problemi nasıl aşılacak,bisiklete binenler boş kafa adamlar değil elbet..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Nefretle lanetliyoruz biz bunu diyoz yöneticiler de bunu diyo ama kimse konuşmuyo yöneticiler neden bizimle aynı şeyi diyo diye, benim asıl değinmek istediğim şey bir konu bile göremedik bu olayların oldugu gunler, bu ülkede sorunu ortadan kaldırmak yerine sebep olan seyi sormadıkca kendimize ve cevremize bisikletlide olur meclisde havaya ucar, kim bilir belki bizde...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@kutlucan

Kardeşim, daha gençsin. Çok aklın ermez demek istemiyorum ama her tepkinin farklı bir platformu var. Bisikletli ölümleri için eylem yapan insanların terörü umursamadığını düşünmemek gerek. Ama terörle başa çıkması gereken bizler değiliz. Halk olarak bizim tek yapabileceğimiz tepki göstermek, ona da cesaretimiz yok. Bilmem kaç bin kişi bir araya gelip yürüyüş yapsa orada patlama olmayacağı ne malum? Ki emin ol herkesin aklından geçen bu.

Dünya Kadınlar gününde sessiz oturma eylemi yapan kadınlara tekme atılmış ülke burası "Neden şehitlerimiz için eylem yapmadınız?" diye. E bok yiyen, şehitler için sen eylem yaptın mı? Yapmadı kimse. Buyur o işe de sen el at kardeşim diyemedi o adama da kimse. Teröre karşı da eylem yapacağız, bisikletli ölümlerine karşı da, kadınlara şiddete de, şehit ölümlerine karşı da. Kötülüğe karşı ucundan kıyısından bir karşı duruş sergilendiği sürece ahlaki sorumluluğumuzu yerine getiririz. Kötülüğün derecesi ya da önceliği fark etmeksizin duruş sergilemekten korkmamamız önemli.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@kutlucan

sebepler tabi siyasi,ortalık çok karışık ,özellikle ırak ve suriyenin geleceğinin belirsizliği türkiyeyide etkilemekte,su problemi nedeni ile korkarım ilerde birileri ile kapışabiliriz.
türkiye toprakları içinde adı konmamış bir iç savaş gerçeği var 300 asker polis kaybedildi,akabinde örgütte zaiat verdi.bunlar hoş tablolar değil silahla çözüm acı getirir,herşeyden önce meseleye ekonomik açıdan bakmakta fayda var.
konuyu dağıtmayayım bu pazar arkadaş için son görevimi ifa edeyim.
 

The UGUR

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ocak 2015
Mesaj
2.274
Tepki
2.174
Yaş
28
Şehir
ankara
İsim
Uğur
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletim yapıldığına göre ben de geliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: gmfaruk

The UGUR

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ocak 2015
Mesaj
2.274
Tepki
2.174
Yaş
28
Şehir
ankara
İsim
Uğur
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@kutlucan Saçmaladığının farkıda mısın dostum?
 

Ozan k.

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2014
Mesaj
2.027
Tepki
2.738
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
Teror orgutu ile devleti neden ayni kefeye koyuyorsunuz?

Ben teror orgutunun nesini protesto edeyim? Adamlar da cok üzülür ben protesto edersem...

Ben devletten verdigim vergi karsiligi beni korumasini istiyorum. Beklentim var. Bir aidiyet hissediyorum. Bir parcasiyim.


Teror örgütünden ne beklentim olur? Bir sey soyleneye gerek var mi? Tek beklentim bitmeleri...

Bisiklet forumunda bizi korumadi kollamasi gereken kişiler gorevini yapniyorsa, saygı göstermesi gerekenler gostermiyorsa elbette tepki olur.

Teror saldirisina karsi ise sadece uzuntu duyariz, ve varsa devletin bir hatasi bunu protesto ederiz.

Her şeyin bir sirasi var, terör saldırılarıyla ölenler varken bir bisikletli oldu diye protesto yapılmaz diye bir anlayis nasil türedi anlamak mümkün degil. ..

Hazır duvara sivama kismina gelmişken bir de birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde muhabbeti yapmayin lütfen.

Bizi anlayin ve saygi gösterin o zaman birlik ve beraberlik olur. Dayatma ile olmaz...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mert E.

Baturay T.

Üye
Kayıt
12 Şubat 2016
Mesaj
30
Tepki
14
Şehir
İzmir
İsim
Baturay
Bisiklet
Carraro
aynısı keşke İzmir'de de olsa iyi olurda tek bir yerde olması yerine Türkiye'nin birçok yerinde yapılsa daha çok dikkat çeker mesela bir gün İzmir'de bir gün Ankara'da gibi gibi
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ozan k. Bir ve beraber olmuyorum ben insanlar ölüyor öldüler yav evlerine giderken öldüler, bu varken şu yapılmasın diye bişey demedim ama bu olaylar neden bu kadar ses getirmedi diyorum hala bazı şeyleri farkedemiyoruz diyorum---@Uptown Cyclist eli yüzü kan içinde insanlar size koşturunca bazı şeyleri sorgulamaya başlıyorsunuz !
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@kutlucan Bu ülkede ölme yöntemi olarak o kadar çok çeşitlilik var ki (normalin yani "ecelin" dışında olup kanıksanmış olanlardan bahsediyorum özellikle) bunları saymakla bitiremeyiz, hatta daha da trajik olanı; bu ölümlere tepki koyarken bile hayatını kaybeden insanlar var.

Dünyanın en güzel topraklarından birinde, büyük bir trajedinin ve kaosun içinde, cehalet, bağnazlık ve yobazlıkla (bunu klişe anlamda dini inançlara sahip insanlara yöneltilen eleştiri anlamında kullanmıyorum, zira memlekette "aydın-entelektüel" kesimin aşırı derecede bağnaz ve yobaz olanlarıyla da iç içe yaşadığımızı düşünüyorum) yoğrulmuş bir toplumun parçası olarak bizler yani bireyler, yaşadığımız şeylerin artık hangi birine, nerede ve nasıl tepki koyacağımızı düşünedururken, aslında bir süre sonra hayatımızın parçası olan "bisikletlerimizle" bu tepki halini bir yaşam biçimine dönüştürdüğümüzü düşünüyorum kendi adıma (zira memlekette bisikletle "özgürlük" hali alışılagelenin dışında, normalin dışında algılandığı için bunu söylüyorum). Yani abartarak söylüyorum, neredeyse memlekette bisiklete biniyor olmak bile bir eylem hali.

Bu anlamsız ölümlerin hepsi üzerine (anlamsız çünkü hiçbir suçu günahı olmayan bir insan memlekette o kadar çok korkunç nedenle hayatını her an kaybedebilir ki bunu anlamlandırmak mümkün değil) saatlerce, günlerce, haftalarca hatta aylarca konuşabilir, tartışabilir, yıllarca unutmayabiliriz ki unutmamalıyız da. Ancak bu forumda öncelikle yaptığımız şey (yine sadece kendi düşüncem) yaşadığımız şeylerin farkında olarak ve acımızı yaşayarak, yeterince kirlenmiş olan siyasetten uzak kalarak (zira ekonomik ve sosyolojik olguların dışında "terör" denilen kavramın bir ucu siyasi ve bu forumun amacı siyaset yapmak veya tartışmak değil), yeri gelince psikolojik, sosyolojik ve kültürel eleştiri ve tespitlerle, bisikletlerimizle birlikte paylaşımlarımızda ortak bir payda oluşturmak, bir bilinç yaratmak ve bir birey olarak bunun bir parçası olmak.

Senin düşüncelerini ifade etmene sonuna kadar saygı duyuyor, fakat fikrini beyan ederken "sence" başkalarının "yaptığı veya yapmadığı" şeyler üzerinden kişilere yönelik ithamda bulunmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Sevgiyle kal.
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.277
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bagdat caddesinde kime eylem yapilacaksa artik? Hep ayni muhabbet. Oradaki insanlar bisiklete duyarli zaten. Ben orada cok eyleme katildim. Sonuc yok. Hep hikaye...
Bagcilarda, fatihte, kagithanede, umraniyede, dudulluda yapin bu eylemleri de bi ise yarasin.
 
  • Beğen
Tepkiler: The UGUR

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Kuzey Ege

Dostum, hislerimin tercümanısın. Tam "yahu bağdat caddesinde veya sahil yolunda bu kaçıncı etkinlik" diyecektim.

Hedefinize Sayın Hasan Can'ı, Ahmet Poyraz'ı, Battal İlgezdi'yi yerleştirmelisiniz. Anadolu yakası için bu isimleri tanıyorum, bunların gözüne sokmalısınız eylemi. Rumeli yakası için de paralel bölgelerden bahsedebiliriz.

İşe, okula güven içinde gideceğimiz yollar istiyoruz deyin. Benim takip ettiğim, ne zaman bir eylem olacak hep aynı noktalar. Kardeşim tıkayın bakalım Ümraniye çarşı trafiğini neler oluyor. Ama usulunu araştırıp haklılığınızı sağlama alarak. Barzoların karşısında haksız konuma düşmeden.
 

tolsen92

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
127
Tepki
48
Yaş
33
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
Ya arkadaşlar neden bu tür şeyler her kadıköyde oluyor.Görüyorum buna katılayım diyorum ama sonra kadıköy oldugunu görünce vazgeçiyorum.Böyle çok arkadaş vardır.
Ben Bakırköyde oturan biri olarak oraya gelmem zor oluyor
 

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Ekim 2011
Mesaj
496
Tepki
946
Yaş
66
Şehir
Ankara
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
arkadaşlar,benim de bu duruma bir çözümümü sunacağım.istisnasız her pazar günü aynı saatte büyük şehirlerde trafik polisi nezaretinde,en az 40 km lik bir tur planlansın.bu turların katılımcı sayısı hep artarak sürsün.hatta,grupları ayırarak güzergah belirlensin.bu gruplar çoğalsın.yani pazar günlerinde şehir bisikletliler tarafından işgal edilerek,bu yolla (araç sahipleri yol kapalı yavaşlatılmış denilerek)araç kullanımını kısıtlayalım.ilerdeki zamanlarda tüm haftayı belki fethedebiliriz(çaresiz iktidar,en azından bisiklet yolları yaparak bizden kurtulmak isteyecektir) hafta içi tenha dağ yollarında,dağ bisikleti kullanalım.ferdi olarak mücadele edemeyiz.perşembe akşamı bisikletlileri gibi,pazar günü bisikletçileri olarak örgütlenelim.selamlar,saygılar..