Scudo Sports

Bisikletlerinizi başkalarına veriyor musunuz?

@Arseyus haklısınız tabi sizde ben sadece sahsi duygularım hocam
Bisiklet pahalı bir esyadır sizde haklısınız

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
Scudo
Çok yakın arkadaşım olsa bile pek vermek taraftarı olmuyorum genelde mesela 5'bin adet orjinal oyun ve film arşivim var onları hiç vermiyorum bir kaç kez verdim cd ler kayboldu dendi ,çizildi felan vb.verince iyisin vermeyince küsdüm ,alındım diyenleri zaten hayatımdan çkarıyorum gerek yok böylelerinin hayatımda olmasına ama engelli bir insanıda üzmek istemezdim gönlünü bir şekilde almak güzel olurdu.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tanımadığım kişiye zaten vermem bisikletimi. Tanıdıklara gelince, dağ bisikletim var ve asfalttaki kaç km gittiysem arazide de aynı km'yi yapmışımdır.
Tutupta bana bir deneyelim senin makineyi derse biri düşünüyorum, benden daha fazla nasıl zorlayabilir diye :)
Bilmeyene bisikleti vermemek lazım ama. Hem viteslerin ve zincirin selameti için, hemde denemek isteyen kişi için.
Kısacası bu konunun cevabı "kimin istediğine göre değişir"

@UtkuSener

Valla dostum bu mesajı okumadan önce bi zipp set gördüm bittim bayıldım ama işte ciğer e benzettim o yüzden almadım (alamadım arkadaş :( ) üzerine birde 100 liralık jant setini okuyunca balıklama daldım. Sanırım algıda seçilik oldu benimkisi :D 80 lerde yapılan amerikan polisiye filimlerdeki gibi sadece kafadaki şeye odaklanmışım ben. Yanlış anlamlar çıkarmayınız ne olur. Amacım katkı sağlamak. Eleştirmek, kötülemek, gerginlik yaratmak değil. Her ne kadar forumda bi kaç kişi bunun üzerine üzerine gitse de yok arkadaş iyi niyetliyim. 2 teker üzerinde quadriceps kasına dayanan arkadaşlarımsınız benim.

Vallah bisikletimi kimseynen paylaşmam :D

Sana seviyorum arkadaşlar :D

Bence konuyu ikiye ayırmak lazım. Bir tur vermek, ya da şuraya gidip geleceğim şeklinde vermek.

Bir tur verilecekse yani gözümün önünde dolaşacaksa kişi tanıdıklarıma hiç düşünmeden veririm. Henüz isteyen olmadı ama yine bu şekilde çocuklara, merak eden ahaliye de verebilirim. Tabi şu son hırsızlık haberlerinden sonra biraz tartarim. Sele ayarımmis vitesleri zorlamış çok da önemsemem açıkçası. Evet benim de bisikletim çok kıymetli ama sonuçta mal çok da büyütmemek lazım.

Amaa öyle biraz dolaşayim, şuraya gideyim geleyim mümkün değil vermem. Özür dileyerek söylüyorum ama insanlara o kadar çok güvenim yok. Engelli de olsa arkadaşım da olsa kırmadan çok gerekirse kırarak da söylerim vermeyeceğimi.

İlk paragrafla celisiyorum gibi olduğunun farkındayım ama emin olun ki insanların gözünüzün onundeyken ki hareketleriyle siz yokken ki hareketleri çok farkeder. İlkinde dikkat ederler bir şey olursa da gerçekten kazadir. Ama ikincisinde emanet mal olarak kullanırlar asla sizin kadar onemsemezler.

Ne bisikletimi,ne arabamı, ne de motosikletimi veririm. Vermediğimde kızabilirler, bozulabbilirler, küsebilirler. Ama başlarına bişey gelirse; sonucu ölüm de olabilir. Bunun bi geri getirisi yok. Suçu herkes size yükler, ha bir de vicdani boyutu var o daha kötü.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Yol bisikletlerinin lastikleri incedir, arka freni kitlemek pek mantıkli değildir bu yuzden. sonradan daha erken patlamalar yaşanır.

Bende bunu bildiğim için 'kanka versene bi gidip geliyim' diyen arkadaşıma 'sakın arka freni kitleme, kaydırma' cümlesini kurdum.

Gayet güzel bindi, 3 pedal attı ve birden arkayı kaydırdı. O an içim nasıl acıdı anlatamam. Tabii o yaşanmışlıktan sonra kimseye vermedim bisikleti.

Israrla sürmemi istemişti Tunç abi.Hem istiyor hem istemiyordum.Birşey olur diye korkuyordum.Ama kullanırken ki hisler...sürekli sebepsiz sırıtıyordum.Ne zaman yorulacağımı merak eder hale gelmiştim.Her pedal da daha fazla daha fazla....Baktım Tunç abi arka da kalmış :) bekledim ayıp olmasın diye :) Kullandığım hiç bir bisiklet o hazzı vermedi. Gece rüyam da tekrar sürdüm. Keşke hiç denemeseydim diye düşündüğüm oldu.Ama böyle bir fırsat da kaçırılamazdı. Kullanmayı bilen ve bu camiyadan olan kişilere bisiklet vermeyi uygun buluyorum.Netice de herkes her bisikleti alamaz. ( Cervelo,cerveleo,cervelo,cervelocervelo,.........c.cr..v.bv.ve.elo...... :)

Dosyalar

• 20161008_154910.jpg
    20161008_154910.jpg
    114,3 KB · Okunma: 59
Ben bi tur veririm o kadar :)

Bisikletimi çok seviyorum, haliyle biri istediği zaman benden bir parça istiyormuş gibi hissediyorum.

Düzgün bisiklet sürdüğünü bildiğim ve güvendiğim arkadaşlarıma bir tur da veririm, bir gün de ama tanımadığım, güvenmediğim insana kusura bakma veremem diyorum, bunda da herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması gerektiğini düşünüyorum.

He tanıdığım, sevdiğim arkadaşıma bisikletimi bir günlüğüne ödünç verdiğimde selenin ön kısmı kopuk geri geldi bisikletim, nasıl başardığını sordum gülerek, canın sağ olsun dedim ama kendisi ısrarla gitti bana yeni bir sele aldı. Almasa da şükür ki 100 liralık bir arkadaşlığımız olmadığından dert olmazdı.

Bisikleti olmayan birine mecbur kalmadıkça vermemeyi tercih ederim.

Geçen akşam kız kardeşime gel bin bir tur dedim içli içli bakınca ondada yüksek geldi pedal çevirmeye korktu arkasından ittim bunun dışında asla vermem :D

@iksis

defalarca rüyalarımda bisikletle cebelleştim resmen hastalık oldu bu bisiklet işi yaw

Tövbe Estağfurullah böyle konu mu olurmuş.Bisikletimi başkasına vereceğim,ne oldu dünya tersine mi dönüyor? :)

Bisikletimi veririm, genelde yakın olduğum kişiler ne zaman isteseler veririm mahalleden çocuklar Yahya abi bir tur bine bilirmiyim dediklerinde al kardeşim deyip veriyorum niye veriyorsun ? Genç pedalcılar yetişsin ve daha çok bisiklet kullanımı artsın diye her isteyene veriyorum, sebebi şu paylaşmak güzeldir. Her şey bir bisikletten ibaret değil, tamam bana göre öyle olmayabilir, size de hak veriyorum ben vermişim 3.5 milyar ona niye vereyim ? Adamlar birbirlerine 15-20 milyarlık arabalarını veriyorlar. Bu kadar cimri olmayalım lütfen. (Kendi Görüşüm)

Geçen gün yeni aldığım enve jantlarimi denemek için dışarda sürüş yapıyordum kız arkadaşım aradı, dedi nerdesin bulunduğum yeri söyledim. Yarım saat sonra geldiler ve sevgilim ' yeter artık birazda bana vakit ayır' der gibi hali vardı. Aradan zaman geçmeden bisikletimi sürmek istedi bende kadro boyu uzun suremessin dediğimde benden daha değerli dimi dedi, bende evet dedim o üstündeki jantlar 6bin bisikletimi zaten sorma dedim, ayrıldik...
Tabi bu Bir HAYAL gücü, Yeni yılda sağlık ve bol pedallı zamanlar dilerim...

@KUTAY67
Ajhdhdhduudududhhf Okudum o kadar

Потому что я черкес

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Geri