Scudo Sports

Bisikletlerimizi hafifletirken can güvenliğimizden ne kadar ödün veriyoruz?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Teknolojinin gelişmesiyle ister istemez bisikletlerimiz hafiflemeye başladı ama son zamanlarda ortaya çıkan 'kırılan karbon kadro, çatlayan karbon jant, çukura girince eğilen jant' vb. birçok konu görmeye başladık.

Sizi bilmem ama benim aklıma bisiklet parçalarının gün geçtikçe hafifletilmek uğruna dayanıklılıklarının azaltıldığı geliyor. Bisikletlerimizi hafifletmek için can güvenliğimizden ödün vermek ne kadar saçma bir iş değil mi?

Zaten ince olan kadrolar iyice inceltilmeye başlandı, yarışlarda görüyoruz basit ve ufak kazalarda bile biryerleri kırılan bisikletler görmekten rahatsız olan yalnız ben değilimdir umarım.

Her ne olursa olsun can güvenliği hafifliğe tercih edilmemelidir arkadaşlar.
Bence sizde hafiflik algısına kapılıp gitmeyin, can bu şakası olmaz. Keyifli pedallamalar diliyorum.
Konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum, size bu konu hakkında forumumuzun ne düşündüğü çok önemli.

Scudo
Çok haklısınız; hiç bi bisiklet eski bisikletler kadar dayanıklı değil.

Sahsen hafiflik takintisina hicbir zaman kapilmamayi umuyorum , elimden geldigince de karbondan uzak durmaya calisicam aliminyum olmadi titanyum benim isimi fazlasiyla gorur , ayrica muhendislik acisindan da bakarsak yapilan hicbir malzemenin herhangi bir deformasyon esnasinda bi anda kirilmasi istenmez ufak sekil degisimleriyle zarar gordugunu onceden belli etmesi istenir ki kazalar onlenebilsin bu yuzden kullanilan mrtal parcalar asiri yuklenmelerde egilip bukulenilirler fakat bisiklet dunyasindaki bu esnemesin hafif olsun diye ortaligi ayaga kaldiran dusunce bunun tam tersi olmasini saglamis ve neredeyse butun bisikleti karbondan uretmeye baslamislardir. Karbon evet esnemiyor hafif fakat herhangi bi asiri yuklenmede disaridan gorebilecegin bir kazayi onceden belirtecek durumu uok hic affetmiyor yuklendin mi çat gitti artik o an yokus mu cikiyorsun yokus asagi atak yaptin 80le mi gidiyorsun hic fark etmez

Yani ben de bugün gidip Pinarello F10 almıyosam bunun tek sebebi kadronun sağlamlığı konusundaki güvensizliğim :snzdglsn:
Mail attım, “kaldırımdan inersem jant akoru bozulur mu?” Diye, dönmediler. Yani anlatıldığı gibi bir firma değil, ben memnun kalmadım müşteri hizmetlerinden

Geri