valla şahane bisikletler. Allah nazarlardan saklasın hem sizi hem onları Ben de birşeyi merak ediyorum ve size sormak istiyorum, bende de Cannondale SL2 trial 2012 var. Uzun araştırmalar sonucunda aldım. Almamın temel nedeni özellikle Cannondale kadro kalitesi ve sağlamlığı. Donanım olarak shimano deore,slx ve alivio karması bir alet. Onlardan şu ana kadar genel manda memnunum ve daha bir kaç sene de değiştirmeyi planlamıyorum. Bu arada bisikleti daha çok arazi ve ormanlık alanlarda kullanıyorum. Üzerinde ki maşa RST deuce air ancak benim gözüm bir süredir RockShox reba gibi modellerde tabi yine air olacak. RST yerine Rockshox maşa taksam, böyle bir değişiklik yapmama değer mi? Örneğin yakın zamanda Yalova taraflarında arkadaşlarla 120 km lik parkurlar varmış oralarda pedallıycaz kısmetse, daha sonrasında Hitit yolu düşüncemiz var Maşayı değiştirirsem farkını hisseder miyim, ya da RST gayet yeterli mi bu tarz parkurlar için (Profesyonel MTBci falan değilim, sadece hobby kullanıcısıyım )? Konuyo soruyla böldüğüm için kusura bakmayın. Herkese teşekkürler
Bu aslına bakacak olursanız tek marka konusu değil her markanın değişik özellikte ve malzeme işçilik kalitesinde ürünleri bulunmaktadır eminim. Burada karşılaştırmanız gereken sizin için gerekli olan özellikler nelerdir çok fazla taşlı iniç çıkmalı yollardamı yoksa daha düz arazi koşullarındamı öncelikle bineceğiniz ve buna karşılık gelecek maşayı almak istediğiniz markanın ürün yelpazesinden belirlemeniz dah adoğru olur. Konu özelikle belirttiğiniz markalar ise her ikisinide kullanmadım şu an bisikletimiz üzerinde bulunan dt swiss marka bir maşa bu maşa hava koşullarında hava soğuk olunca yağında soğumasından başta biraz değişik tepki veriyor ama az bi kullanım ve ayar vidasında ufak bi ince ayap ile gerekli ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor benim için ayırca ben pek fazla kayalıklı inmeli çıkmalı parkurlarda pek kullanmıyorum ve oldukça konforlu olduğunu düşünüyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler dilerim
çok teşekkürler cevap için. Kesinlikle faydalı oldu Bende sizin gibiyim aslında bisiklet kullanımı açısından. Hardcore bir kullanım yapmıyorum aslında yapamıyorum Hobby kullanıcısıyım ama sadece düz yollarda gitmektense dağ dere tepe gordugum gibi dalıyorum hem daha zevklı oluyor altınızda ki makinenun karakterisitiğini daha iyi anlıyorsunuz hem de spor açısından daha zorlayıcı oluyor. Neyse okuduğum kadarıyla rockshox maşalar kalite açısından rst lerin önünde, teknolojik açıdan yakınlar zaten birbirlerine çok bir fark yok. Bende biraz daha araştırma yapıp karar vericem artık ne yapacağıma. Cevap ve yorum için teşekkürler
yol bisikleti son modifiyelerden sonraki en son donanımları
kadro corratec cct carbon 55 large
sele borusu,gidon,gidon boğazı,suluk kafesleri FSA carbon
sele prologo x10 nack carbon
jant seti easton EC90 SLX carbon
lastikler 700x22C continental sprinter tubular
donanım sram red black
sele borusu kelepçesi pro carbon
ayna dişlisi bcd 110 53-34 rotor q-ring
pedallar look koe blade carbon
jant mandalları xxf titanyum
ön aktarıcı kelepçesi token carbon 34,8mm
yol bilgisayarı garmin 800 edge
toplam ağırlık tam tartamadım ancak 6,5 kg civarı diye tahmin ediyorum
maşallah nazar değmesin bende bir corratec mtb kullanıcısı olarak böyle ikinci bir yol bisikletim olsun istiyorum resimler beni gaza getirdi artık kimse beni tutamaz...
Valla yola alışınca mtb tek arazi kullanımı için kalıyor tavsiye ederim herhangi bir malzeme temini ile ilgili bir bilgiye ihtiyacınız olursa yardımcıda olabilirm