Scudo Sports

bisikletlere plaka............

@kurt

Bence cuzi bir rakama araçlardaki gibi kasko olsun. Çalınan bisikleti kasko karşılasın.

Scudo
@naillian

Hırsızlar aynakolu yanında taşırdı:D(onlarda çare tükenmez;) :cool:

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
GPS en iyisi. Sele borusu içine çip konulabilir yada onun gibi.

Bisikletini iyi kilitleyeceksin, mümkünse evin içinde dursun, duvara as. Polisin elini kolunu Ab yasaları diye öyle bir bağladılar ki sormayın. Şİmdi haberlerde okuyorum, Oxford yayınları Türkiye'ye yayın gönderiyor içinde "Kürd işgalciler" geçiyor, terörist insanların adını değiştirip bizi alıştırmaya çalışıyorlar. Kim kime dum duma olduk. Banane sanane derken millet elini kolunu sallayarak iş yapıyor.

Adam kışı rahat geçirmek için zevkine suç işleyip hapse girerken, ben nasıl caydırıcı ceza ürettirebilirim. Allah korkusu kalmadı, hak - dürüstlük desen yok.

Şİmdilik kilit ile idare edin arkadaşlar.

Adam arabaya not yazıyor. Hırsız kardeş arabamda teyp yok, o yüzden boşuna çalma diyor; hırsızın güzel cevabı da şu oluyor: Sen dertme biz teyp takarız.

BEdava yaşıyoruz bedava. Bugün çok doldum ülkeme yapılan haksızlıkları okudukça doluyorum ve sesimiz çıkmıyor.

Afyon yutmuş gibiyiz. Ülkemin haklarını çalıyorlar kimse gık demiyor, bisikletim çalınmış çok mu?

neyse bunlar derin mevzu icine girilirse cıkılmaz hal alır!evet cip olay bence mantıklı makul bir ücretle sebeke sistemiyle kadro icine bu cip yerlestirilirse bence cok ii olur kadro bulunursa gerisi corap sökügü tabiri gelir diye düsünüyorum

bence hiçbirine gerek yok.sadece biraz daha dikkat.zaten kodronun seri nosu bi miktar yardımcı olur:)

@zürey

zaten hırsızlar sizin gibi düsünenlere minnettar! ii fikir degil! cözüm üretilse fenamı olur?

Bisikletin çalınması önlenemez ama çalındıktan sonra bulunma ihtimali arttırılabilinir bunun için de en mantıklı yöntem GPS yöntemi gibi gözüküyor aslında bu işten iyi para da kazanılabilinir. Bisiklet firmaları aslında bu işi yapabilirler. Tahminimce 50 avro civarında bir fiyata bisikletlere verici takılabilir ve bisikletine binlerce ytl veren birinin de 50 avroyu düşüneceğini pek zannetmiyorum.
Arabalara bunun gibi sistemler takılıyor. Arabanız çalındığında cep telefonunuza uyarı geliyor ve siz cep telefonunuzla arabanızın anlık olarak nerede bulunduğunu görebiliyorsunuz. Cep telefonundan bir tuşla motora giden yakıt kesiliyor ve hırsız çaldığı araba ile öylece yolun ortasında kalıyor. Tabi bisiklet için böyle bir sistem imkansız ancak bisikletin yerini bize tayin eden bir verici konabilinir.

@hakano

gps gayet mantıklı ama bısıkletın fıyatına cıkmasın snra :D
birde inş. o hırsızlar buraya gırmez bu ne yaa ne yapacaklarını yazıyoruz :D bak once parcala sonra sat :D şişt lan burda msn :000002158 :000002158 :7: :D

@tuninger_haa

Sen onların ne yapacaklarını yazmana gerek yok. Onlar herşeyi senden iyi veya en az senin kadar biliyorlar merak etme. Bir makalede okumuştum kaynağını hatırlamıyorum. Evde bir şeyi mesela ufak bir eşyayı kesinlikle hırsız bulamasın diye sakladığın yeri hırsız ilk önce buluyor. Yani senin aklına gelecek en kuytu yeri onlar ilk olarak buluyorlar ama o eşyayı sıradan evde herhangi bir yere tv, yanına, masa üstüne bırak dikkat etmiyorlar. Bunun istatistikleri hırsızlar ile yapılmış. Yani anlayacağın, senin en gizle yer diye ilk aklına gelen yer hırsızlarında ilk aklına geldiği gibi burada bizim parçalar satalarlar dediğimiz konular zaten hırsızların ilk aklına gelen şeyler. :)

bencede plaka pek çözüm değil çünkü onlarcva bisiklet ve uygulama imkanı çok zor

GPS konusu ile ilgili olarak Internet'te asagidaki yaziyi buldum:

"GPS makers lock on to personal security technology

Charles J. Murray
EE Times
(08/15/2002 4:13 PM EDT)

PARK RIDGE, Ill. — In a summer when children are dragged from bed, seized at playgrounds, enticed away from the fronts of their homes, a handful of small companies are betting that GPS technology can find those youngsters in a matter of hours or minutes instead of days.

After years of helping to locate stolen automobiles, global positioning satellite (GPS) technology may be about to graduate to a new class of personal security devices that could track everything from missing children to lost mountain bikes to Alzheimer's disease patients."

Son paragrafta ozetle sunu soyluyor: "GPS teknolojisi, yillar boyu calinan arabalarin bulunmasina yardimci olduktan sonra, kaybolan cocuklardan, dag bisikletlerine, Alzheimer hastalarina kadar herseyin bulunmasini saglayabilecek yeni bir kisisel guvenlik aygitlari asamasinin esiginde olabilir."

Yazi 2002'de yazildigina gore coktan uretmislerdir diye dusunuyorum. Ayrica su linkte kopeklerin bulunmasini saglayan GPS sistemleri tanitiliyor: (link). Konuyu Internet'ten takip etmek isteyen arkadaslar, chip, GPS, bike, pet, gibi anahtar kelimeleri google'a yazabilir.

Geri