Scudo Sports

Bisikletle uzun yol

@YlcnCihan Powerlink, zinciri, zincir mengenesi gerektirmeden hızlı şekilde açıp kapatmak için kullanılan dış baklaya deniyor.

@necmeddin Merak ettim ne yapıyorsun da zinciri kopartıyorsun hocam? Benim hiç kopmadı şimdiye kadar. Ayrıca, powerlink veya sekman pensesi olmadan takabiliyor musun powerlinki?
Benim de kopmadı. Fakat yanım da yedek bulundururum. Arazide sürüş yaparken hiç bir şeyin garantisi yok.
Pensem her daim var yanımda. :harika:
Bugün ki sürüşümden köpek saldırıları için 1 kilo demir taşıyan yarım akıllıya pense sorulur mu hiç Can hoca. :) 20201129_163050.jpg

Scudo
@YlcnCihan Powerlink, zinciri, zincir mengenesi gerektirmeden hızlı şekilde açıp kapatmak için kullanılan dış baklaya deniyor.

@necmeddin Merak ettim ne yapıyorsun da zinciri kopartıyorsun hocam? Benim hiç kopmadı şimdiye kadar. Ayrıca, powerlink veya sekman pensesi olmadan takabiliyor musun powerlinki?
Takilabiliyor, denedim ama zor oluyor. Kargaburun ya da özel pensesi gibi bir şeyle kolay oluyor.
Aslında takmak çıkarmaktan daha kolay. Sökmek çok zor alet olmadan.

@Cemal Ç. Pensesiz nasıl yapıyorsun? Aklıma şöyle bir yöntem geliyor, powerlink zincirin üst tarafında olacak şekilde, baklayı kabaca taktıktan sonra, bir elinle arka tekeri tutarken bir ayağınla da pedala basıp pimlerin yuvalara geçmesini sağlıyorsun?

100 km için iç lastik ve yama seti yeterli. Asfalt yoldan gideceksen uzunda sürmez. Sık sık bişeyler ye ve susamadan su iç. Ne olduğunu anlamadan eve gelirsin. Ayrıca deneyimini de yazmayı unutma

@can_celik kusura bakmayın ama yapması anlatmasından kolay, ne kadar zor olsada.😅

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bugün zincir kopması sonucu yaşadığım rezillikten sonra zincir sökme aletsiz uzun sürüşe çıkmam artık. Uzun yol yapacak arkadaşlara aletsiz yola çıkmamalarını tavsiye ederim.

• Beğen
@Cemal Ç. Pensesiz nasıl yapıyorsun? Aklıma şöyle bir yöntem geliyor, powerlink zincirin üst tarafında olacak şekilde, baklayı kabaca taktıktan sonra, bir elinle arka tekeri tutarken bir ayağınla da pedala basıp pimlerin yuvalara geçmesini sağlıyorsun?
kablo ile sökmüşlüğüm var da takmak sıkıntı aletsiz. yeterli güç uygulanırsa çekerek yapılıyor bir kaç defa söküp takılan powerlink

• Beğen
takmak sıkıntı aletsiz
Bana takmak daha kolay geldi. Güzel oturtulursa pedala basarken uygulayacağın güç bile yeter ki ben yerleştirdikten sonra elimle iki tarafa çekerek takmıştım.
Tabi elleriniz biraz batıyor.😅

• Beğen
Ben her 300km de bir zinciri söküp temizliyorum. Powerlinki sokmek genelde daha zor oluyor fakat hem sökerken hem takarken hiç alet kullanmadan elle işimi hallediyorum. Son 6 ayda yaklaşık 5-6 kere söküp taktım. Benim powerlink acaba kendinden mi geçmiş 🤔

Son 6 ayda yaklaşık 5-6 kere söküp taktım. Benim powerlink acaba kendinden mi geçmiş
Sonuçta cansız nesne bunlar. Aşınan kısımların kendini onarması imkansız. Çok fazla söküp takmak iyi değildir diye düşünüyorum.

Sonuçta cansız nesne bunlar. Aşınan kısımların kendini onarması imkansız. Çok fazla söküp takmak iyi değildir diye düşünüyorum.

Abi ben sökmeden temizlendiğini hissetmiyorum içim rahat etmiyor illa söküp iyice temizleyecem 😂

Geri