Scudo Sports

Bisikletle Türkiye Dağ Geçitleri ve 81 İl Turu

Merhaba, yolunuz açık olsun tekerinize taş değmesin.
Ben sürekli olarak istanbul içerisinde sürüş yapan birisiyim ama günlük minimum 100 km sürüş yapıyorum hafta sonu. Türkiye turu olmasa da bir Ege turu yapmaya karar verdim. Böyle bir tur için uygun bisiklet seçimi sizce ne olur. Şu an Salcano XRS 066 kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: aytu_14
Scudo
Yolunuz açık olsun hep iyi insanlarla karşılaşırsınız umarım benim de 81 il hayalim var. Tek sıkıntı belirli sürüşlerden sonra diz kapağıma giren ağrı. Yolculuğunuz da nerelerde konakliyorsunuz acaba

• Beğen
Tepkiler: aytu_14
Adeta tarihe not düşüyorsunuz. tebrik ederim. ALLAH yolunuzu açık etsin, güç kuvvet versin. ALLAH a emanet olun.

Merhabalar,

Mesajlarınızı daha önce gördüm fakat o anlar yazı yazacak durumda değildim. Ya yorgundum ya da yemek pişirirken İnternette dolanıyordum. İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim 🙏

@ForzaNapoli ben her türlü bisikletle tur yapılabileceği kanaatindeyim. Zaten gün içinde 100 km sürüş yapabiliyorsanız hadi diyelim turda günlük 70 km'ye düşsün, evinize dönmeden hergün ileri giderek 15 günde 1050 km yol yapmış olursunuz. Yani yapılabilir. 2018 yılı temmuz ayında Antalya Gazipaşa da bir çift görmüştüm. Kadının ilk turuydu ve katlanır bisiklet ile yapıyordu. 😊

@Erto 1907 geçmiş olsun. Umarım ciddi bir rahatsızlık değildir. Çadırım var. Çadırı park, bahçe, sessiz yerlere kuruyorum. Genelde köy yollarını tercih ettiğimden ve de yalnız olduğumdan köylerde cami, mescit gibi yerlerde de kaldığım oluyor. Ya da köylerin konakları oluyor. Orada da misafir ediyorlar.
Yolculuğumla alakalı ise:

Şu an Ankara'dayım. Yolculuğumda 2000 km'yi, 25500 metre tırmanışı ve 21 dağ geçidini geride bıraktım. Yolculuğuma kaklaşık 10 gün ara vereceğim.

Yolculuk sırasında Ankara Nallıhan KGM'de planladığım dışında 3 tane daha dağ geçidinin olduğunu öğrendim. Bunların 2 tanesinden geçtim. 1 tanesi ise geride kalmıştı. Planladığım dağ geçitlerinden 1 tanesinden ise - Taşlıyayla Geçidi- geçmeyi unuttum. 😅 Sebebi ise Nallıhan'daki KGM'de bu geçidin yazmıyor oluşuydu. Onlardaki haritaya göre devam ederken kendi haritama bakmayı unuttuğumdan böyle bir aksilik oldu. Artık dönüş yolunda geçeceğim.

20250501_074406.jpg

Fiziksel anlamda ise artık iyice toparladım. Son 13 gündür aralıksız hergün bisiklet sürdüm. Son 1 hafta ortalaması ise günlük 60 km sürüş ve 800 metre tırmanış.

Uygun bir zamanda buraya daha detaylı bir yazı yazacağım.

Yolculuğuma yaklaşık 10 gün ara vereceğim. Bisikleti ve eşyalarımı Ankara'daki bırakıp İstanbul'a gideceğim. Amca oldum. 😅 Yeğenimi görmeye gidiyorum. Aile de delilerin arasında şu an. Aklı başında bir ben varım benimle tanışması lazım ki nereye geldim ben demesin 😅

Son olarak yolda olmak çok güzel. Gerçekten çok güzel. Çok mutluyum. 😊

Son düzenleme:
Geri