Arkadaşlar malum bu oyunun bağımlısı çok bu tartışma konusunda paylaşımda bulunalım velesbiti sattım ama şimdilik yürüyerek geziyorum 20 pokemon yakaladım şimdilik
zamaninda izledik bitti , oyunu bana oldukca sacma geldi tabi cok tutuluyor . zaten populer kultur iyice "bir deli kuyuya taş atmis 40 akilli cikaramamis" mantigina burundu .
Cok zevkli 18 pokemon topladim gym ler bende Sari takim candir bence insanlari yurutmek acisindan super bi uygulama hic degilse hareket etmeye tesvik ediyor.
yürüyerek denedim 36 pokemonum var oyunun türkiye için serverının olmamasından dolayı şuan gymler çalışmıyor diye biliyorum. rakibi 1hp ye indiriyorsunuz orda kalıyor. pokemonların hiç direnmemeside sinir bozucu. pokemon yakalamak fazla kolay. pokemonun firered leafgreen gibi gameboy oyunları var bilen bilir. orda ki mantıktan çok uzaklaşılmış daha benzer olmalarını tercih ederdim. birde uygulamadan çıktığınızda gps kapanıyor başka bi uygulamaya geçtiğinizde gps takibi durduğu için arayüzde bi bildirimle uyarma durumu falan yok. yani arayüzle entegrasyon diye bişey yok. uygulama açık ekran açık gezmek durumundasınız. bide whatsapp tan biri bişey yazarsa ya da başka bi bildirim gelirse uygulama çökebiliyor. geliştirilecek çok şey henüz uygulama çok yavan ama bi neslin kafayı silecek kadarda güçlü bi konsept diye düşünüyorum lol gibi oyunlara kurulan takımlar gibi takımlar kurulacağını yerel turnuvalar düzenleneceğini düşünüyorum.
@Sinan A. kapışma neye göre oluyor pokemon seçip mi kapışıyoruz yoksa güce göre mi daha hiç yarışmadım ,bir de bazı pokemonları yakaladığımda poke topundan geri çıkıyor dün 3-4 kere geri çıkan pokemon vardı zor yakaladım...
@Sinan A.
Squirtle in bir gelişmişi olan pokemonu yakalamak için 20- 25 top harcadım. 5 kere toptan çıktı sıkıldım bıraktım.
Ayrıca gym ler çalışıyor 5 level olunca kullanabiliyorsunuz. Bazılarında bırakılmış pokemonlar var onlara karşılık seçip savasıyorsunuz. Yada siz bırakıyorsunuz. Ama tabi ki ikinci gelen şanslı. Cp si yüksek pokemonla girip kazanabilme şansı yüksek
Gym savaslari cok kalitesiz onu da denedim demin, savas kismi cok sacma ve sıkıcı. Gameboy daki pokemon savasini yapsalar dahi cok cok cok daha guzel olurdu. Pokemon yakalamak icin de savasmak olsa daha bi eglenceli olurdu
gayet eğlenceli =) her adım 50 metre cap niteliğine geliyormuş arkadaşlar pokestoplar ise beleş poki topu vs veriyor yanlarına gidince ama gym savaşları pek sarmadı beni =(
pokemon yakalamsı güzel de evrim yaptırmak için olan topları kısa yoldan kasacak bi yöntem yokmu. her pokemon transferine 1er tane top veriyor.
çırpınan balık için bile bi evrime 200 top istiyo