Scudo Sports

Bisikletle kilo vermek

Ali Ç.

Forum Bağımlısı
Tepki
143
merhaba arkadaşlar hemen konuya girmek istiyorum 1.74 boyum 82 kilom var düzgün bir şekilde bisiklete binip ve yediklerime dikkat ederek 72 kiloya düşmek istiyorum sizce günde nekadar binmeli bunlar için hangi kmsaatini kullanmalı ve daha fazlası için yorumlarınızı bekliyorum

Scudo
valla ben bisiklet sürmeye başlayalı kilo almaya başladım kiloya ihtiyacım vardı ama:D verme kon8uusunda bi bilgim yok :D

3 ayda 1000 km bisiklet sürdüm. Herhangi bir diyet yapmıyorum, fitness salonuna falan da gitmiyorum. Bu 3 ayda 3,5 kg verdim. Sırf bisiklet sürerek kilo veriliyorsa da herkes için geçerli değil. Biraz da yediklerimize dikkat etmemiz lazım öte yandan. Ama düzenli ve gerektiği kadar beslenme, düzenli bisiklet sürme ve çeşitli egzersizler ile ayda 4-5 kilo verilebileceğine inanıyorum. Günde 1 saat bisiklet sürmek yeterlidir.

@Çağatay Çağlar

3 ayda 3,5 kilo gayet sağlıklı bir kilo verme yöntemi. Yağ kaybederken biraz da kas kazanılıyor o yüzden az kilo verdiğini sanıyorsun ama kas kütlen artıyor. Aslında belki 5 kilo yağ yaktın.

ozaman bana bir km saati önerisinde bulunabilirmisiniz muratcolakoglu sizin onerdiğiniz sayfaya baktım adam nabız saati almış 1000tlye öyle antrenmana çıkıyo bizde nerde öyle bütçe o para olsa gider yeni bisiklet alırım :D

Protein rejimi ile 10 kiloyu rahatlıkla verirsin.

Boyumuz ve kilomuz aynı ( tabi ben verdim ) 1.5 ay da 71 kiloya düştüm. gün de 2 saate yakın bisiklet sürme ile. 2-3 gün de bir 1 saat yüzüyordum ayrıca..

Ben de 86 kilodan 72 kiloya düştüm. Haftada iki üç kez 1- 1,5 saat kadar turluyordum.Kış aylarında ise en fazla haftada bir defa sürdüm. Bir senede 72 kiloya düştüm. Tabi yediklerime çok dikkat ettim. Özellikle kola ve hamburger menülerini sıfırladım. Daha fazla turlayabilsem eminim 65'e kadar düşerdim.

@muratcolakoglu

Dediğiniz hususta haklılık payınız olabilir şayet 3 ayda 3,5 kilo verdikten sonra bilhassa bacak ve kol kaslarımda belirgin değişimler vardı, sanki salonda çalışmışım gibi. Kasa çevirdiğim yağları da hesap etme şansımız olsaydı belki daha fazla kilo vermişim gibi de düşünülebilir. Besinlere hiç dikkat etmiyorum o biraz sıkıntı. Midye, kokoreç, kızartma, mayonez, kola affetmeyen bir şahıs :D

• Beğen
Tepkiler: Samet Koç
aslında metabolizman sana en doğru cevabı verecek. sonuçta her kişinin kendi vucuduna uygun bir yağ yakma nabız aralığı var. yağ yakımı 18-22 dakikadan evvel olmaz. bu dakikaya kadar karbonhidratlarınızı yakarsın. 20-22 nci dakikadan sonra yağ yakmaya başlanır. sana tavsiyem 30-35 dakikadan kısa tutma. haftada 3-4 gün max 45 dakika bile yeterli olur.
birde yediklerine dikkat edersen çok kısa sürede istediğine ulaşırsın.

Bisiklette kilo verilse bile çok verimli olucanı sanmıyorm. genelde Bacak kasların gelişir. Göbek falan zor dostum. Bisikletine bin ama extra'dan spor yapmanı öneririm. spor salonuna falan.

@Özcan Çömez

Yağ yakmakta en başarılı sporlardan birisi bisiklettir.

Bisiklete kilo vereceğim diyerek binilirse kilo verilmez bence. Yaptığınız yollar size eziyet haline gelir. Zevk için binin performans için binin yediklerinize dikkat edin giren çıkan kalorinin hesabını yapın ancak bu şekilde olur. Mesela kendimden örnek vereyim iki gün önce 4 saatlik bi sürüşte 3000 kalori yaktım eğer ben o gün kilo vereceğim diye evden cıksaydım değil 4 saat yarım saat anca binerdim bisiklete heralde.. not: kilo sorunum yok eve gelir gelmez yaktığım kalorileri geri aldım. Zira bisiklete binip sonrasında aç kalarakta kilo verilmez tehlikelidir yavas yavas olacak birsey.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@muratcolakoglu
tabiki ama kendini sürekli zorlaması lazım bisiklette. o yüzden öyle dedm ben.

@muratcolakoglu
tabiki ama kendini sürekli zorlaması lazım bisiklette. o yüzden öyle dedm ben.

Evet zorlamaya gerek yok. Yağ yakma nabız aralığına kadar nabızı arttırıp o seviyede binmek yeterli.

walla hocam ben okdr bindim göbeğim hiç erimedi. değişen tek şey bacaklarım sertleşmesi ve kalınlaşması oldu. birazda belimde bir düzelme var. bu birazda hangi yağı yakacağına bağlı. koşmak bile bisikletten fazla yağ yaktırır.

bende bütün kışı yatarak 10 kilodan fazla bi kilo artışıyla geçirdim ve 4 ay gibi bir sürede çok düzenli olmasa da bisiklete binerek ve yediklerime hiç dikkat etmeyerek 5 kilo verdim bu kilonun sadece göbekten gitmeyeceğinin de bilincindeydim. bölgesel kilo verilebileceğini hiç sanmıyorum.

Bisiklet binmeden önce l-carnitine tavsiye ederim daha etkili kilo verirsiniz.

Geri