Scudo Sports

Bisikletle kilo verir miyim?

Hocam gelişme çağındasın bende 15 yaşındayım.Kilo derken boydan olma.Kilon 100kg olsun;20,30,40,50,60..... Yaşındada verilir ama boy 18de kalır daha sonra gitmez.O yüzden sütüne peynirine dikkat et.Kilo vereyim derken kısa kalma.Ben şuana kadar hiç bi sporla ugrasmadım anne babada uzun değil sülalede 15 yaşına yeni girdim 184 boy 80kg'yim.Sütüme peynirime felan dikkat ederim.Tavsiyem dikkat et sende.Haydi kal sağlıcakla...

• Beğen
Tepkiler: Batu.ers
Scudo
Peki arkadaşlar sabah mı yoksa akşam mı binmek daha verimli olur?
Sabah 7:40 gibi evden çıkmam gerekir, dolayısıyla 6'da kalkmak ve 1 saat binmek gerekki, 7 de evde olup duş vs. hazırlık.
Ama tabi sabah uykudan feragat etmek çok zor.

Akşamda 7:15 gibi evde oluyorum, yemek yemeden çıksam açlıktan bayılırım :)
Yemek yiyince de ağırlık çöküyor performans düşüyor.

• Beğen
iş sonrasında antrenman yapıcaksam eğer, işe sadviç götürüyorum. kaşarlıyı tercih ediyorum ki besleyici olsun :)
spora başlama saatimden 1,5-2 saat önce falan yiyorum. böylece eve gir yemek ye, 2 saat bekle, ondan sonra uykunu aç, geç saatte spora başla gibi dertlerle uğraşmıyorum :)

spordan sonra eve döndüğümde, yoğurt, meyve, kayısı kurusu, ceviz , grissini'ler... giriyo devreye...

bana iyi bi çözüm oldu, hem zaman kaybı olmuıyo hem beslenmeme dikkat etmiş oluyorum, hem pratik... belki sizde de işe yarar :)

(bu aralar bi de feci şekilde gece kahvesi (kafeinsiz taki ki)-bisküvi ikilisine takıldım, kesinlikle tavsiye etmiyorum :) )

• Beğen
bütün cevaplar için çok teşekkür ederim. peki . 1:15 dk lık koşu + 45 dk yürüyüşmü yoksa 2 saat biskletmi daha etkili olur yağ yakımında :)

1:15 koşabiliyorsanız hiç yürümeyin.
ama sadece koşu da insanı sıkabilir bi süre sonra.
yani bazı günler koşu bazı günler bisiklet çeşni olur, sıkılma ihtimalinizi azaltır, sporu daha sürdürülebilir hale getirir diye düşünüyorum.

bir de yağ yakımında önemli olan nabız aralığı. yanlış hatırlamıyorsam maks nabzın %65-70'inin üstüne çıkmamanız gerekiyor ki, yağ yakımı max olsun. konuyla ilgili genel bilgilere internete küçük bi araştırmayla da ulaşabilirsiniz.
bu arada, verilen değerlerin kişiden kişiye değiştiğini de unutmamakta fayda var.
"konuşabildiğiniz bir hızda koşmak" bi referans olabilir.

spora başlamadan önce mutlaka ısının.. spordan sonra da mutlaka soğuyun :)

2 saat spor yapmanıza da gerek olduğunu düşünmüyorum. ısınma-soğunma zamanı hariç 40-60 dakika iyidir.
haftada bi defa falan süreyi uzatmak daha iyi olur. her antrenmanın uzun süreli olması bi süre sonra motivasyonu kırabiliyo.

önemli bir nokta da kendinize dinlenme günleri ayırın. full time spor yararlı değil zararlı oluyor maalesef :)

şimdiden kolay gelsin diyorum... iyi sporlar :)

2 saat de koşabiliyorum kondisyon sıkıntısı yok ama beni tedirgin eden bisikletimin selesi çok ince sert ve sivri garip bir şekil ve internette okdugum bi yazı üzerine bisiklet degilde koşuya agırlık vermeye karar verdim. bisiklet cinsel organa giden kılcal damarlara veya hücrelere zarar veridgi için uzun süreli kullanımda kısırlık olabilirmiş. zaten selem çok kötü oldugu için koşuya agırlık versem diyorum. sadece koşuya gideken sürüp orda park edip çıkışta yeniden bisikletle gelmekte kullanırım. ve bu konuda aydınlatabilriseniz çok sevinirim.

Aç karnına sürmek iyi gelmek aç karnına ilk uzun yola cıktıgımda olecegım sanmstım :) bende de gobek ve kılo var senın acmıs oldugun konudan bende yararlanmıs oldum tesekkurler :)

• Beğen
Spor kadar yedikleriniz de önemli. Fastfood tarzı menüler ve dev bardakta kolaları tüketmiyorum. Bisikleti aldıktan sonra , bir sene içinde 87 kilodan 72 kiloya düştüm. Bisiklet ve sağlıklı beslenme kesin kilo verdirir..

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Batu.ers
@Batu.ers

Evet o yazıları ben de okudum.. Fakat, okuduğum yazılardan edindiğim bilgiler şu şekilde;

- Dediğiniz şeyin kısırlığa sebep verebilmesi için çok vurdum duymaz olmanız gerekiyor. ED (Erectile Dysfunction [tıpta sanırım "ereksiyon bozukluğu" deniyor, halk arasındaki adı "iktidarsızlık".]) denilen rahatsızlık kendisini çok belli eden bir sorunmuş. Hissizlik yaratırmış ve ileri düzeylerinde bile geri dönüş sağlanabiliyormuş. (ki bahsedilen doğrudan kısırlık değil ED'ye bağlı kısırlık)
- Bunun olması için çok uzun saatler bisiklet üstünden inmemeniz gerekiyor.. (Bir grup insanı 90 gün boyunca günde 3 saat hiç dinlenmeden bisiklet üzerinde tutmuşlar ve 90 gün sonunda denekler, "Evet biraz hissizlik" oluştu demeye başlamış.)

Bunun engellenmesi için ortası delik seleler veya burunsuz seleler kullanılabiliyormuş.. Bir de bir yerde şunu gördüm; bu geniş, kalın seleler ne kadar rahat görünse de ED rahatsızlığına daha çok sebep oluyorlarmış..

herkese teşekkür ederim konuyla ilgilendiginiz için. bu arada 5 kilo civarı vermiş bulunmaktayım. bu sistemle devam edersem amacıma ulaşıcam galiba :)

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Gökalp
ilgilenen herkese çok teşekkürler. bu arada 9 kilo vermiş bulunuyorum :) açıkcası bisikletle vermedim. koşu,ip atlama,futbol,yürüyüş ile verdim. bisikletin kısırlık riski oldugnu duyunca bıraktım. zaten selem çok rahatsızdı. bisiklette küçüktü. :) bi 9 kilo daha vermeyi planlıyorum geçen günler biraz azalttım sporu ama baktım kilo veremiyorum. şimdi yeninden hızlandım. :) tekrar teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara,abilere :) :)

@Batu.ers

Kısırlık riski mi ? Kim söyledi bunu ? Ben daha ''Bisiklet sürdü kısır oldu'' gibisinden bir 3.sayfa haberi veya buna benzer bir olay duymadım. :(

@Batu.ers

Her duyduğunuza nasıl körü körüne inanıyorsunuz? Ben anlamıyorum . Birde sadece kilo vermek amacıyla spor yapıyorsanız belki 1-2 sene itekleye itekleye yaparsınız ondan sonra zaten gitmez. Önce düşünce tarzınızı değiştirin her kulağınıza gelenede inanmayın...

@Batu.ers

Bence insanların kafalarını yalan yanlış bilgilerle doldurması ve bunları binlerce bisiklet sevdalısının içinde doğruymuş gibi söylemesi kısırlıktan daha telikeli

@Oksal Özdöl

Çok haklısınız hocam, kimbilir kaç tane bisiklet sporcusu vardır emekliliğe çekilmiş,şimdi oğlunun-kızının iyi bir bisiklet sporcusu olması için çalışan ..)
Bisiklette benim elde ettiğim (biraz yaşayarak,biraz da internetteki araştırmalarımla ) bilgilere göre : 1.: Çok geniş yapıdaki seleler,hareket kaabiliyetini kısıtlayıp,kısırlığı artırıyor.2. : Bisiklet üzerinde mola vermeden,en azından ara ara seleden yukarı kalkıp,ayakta da pedallamadan 4-5 saat gibi sürelerle uzun sürüş yapanlarda kısırlık riski oluşabiliyor,3. :Oturuş biçmi (şeklli ) de çok önemli ; bisiklet üzerinde belleri çok eğerek yapılan uzun sürüşlerde de o risk bulunuyor.

İşte,tüm bunlar sonrasında olabiliyor o risk,o yüzden her duyduğumuza kulak asarsak,mangal yapmak bile kasları geliştirir :) Futboldan başka spor kalmaz. :)

@Edip Dinçer

lütfen konuya atılmış tüm cevapları okuyun. arkadaş da burda bahsetmiş evet böyel bi risk var. ne kadar az olsada var. ben zaten onun için bırakmadım. biskleti onun için bıraktım dedim ama asıl sebep kız arkadaşım. ankara konya yolu kenarında balgat - kepekli arasında sürüyodum. istemedi o kadar sürmemi bende azalttım . koşu daha fazla kalori harcattıgı için koşuya agırlık verdim. ve şuanda biskletide günde 1 saat civarı sürüyorum. 10 kilo verdim. o riskten bahsetmem cahilligimi yada birilerinden duyduguma körü körüne inandıgımı göstermez. o konuda bende araştırma yaptım. çok az bi risk var. ve burda bahsetmem insanları korkutmak amaçlı degil . insanlar o riski bilsin ona göre kendi çapında araştırsın ve aydınlansın diye söylemiştim. ama bütün arkadaşlara teşekkürler. yardımcı olan yada tepki gösteren herkeze çook teşekkürler. ve şuanda 10 kilo vermiş bulunuyorum.

ve ben önceki kilolu yaşammımda da düzenli spor yapıyordum koşuya gidiyordum. sırf muhalefet için iğneleyici konuşan arkadaşlar isterseniz foruma bidaha yazamam insanların gözünü korkutuyosam. benim şu anda kilo verme hakkında yeterince bilgim var. burda yazma amacım her mesajımda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür etmek ve kilo vermek isteyen arkadaşlara istiyince herşeyin olabilecegini anlatmak. ama insanların gözünü korkutuyosamda özür dilerim.

bu arada kim ne derse desin. çoook az bile olsa ben o riske giremem.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
ve sizin o insanları tanımadan savurdugnuz yargılarınız belki kısırlıktanda tehlikeli.

ya arkadaşlar kaza ve kaderin allahtan geldigine iman ettik ..annımıza ne yazılmışsa o olur . fazla takılmayın bu kısırlık meselesine ..mevla neyi bize yazmışsa o olur ..

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Dalsal
Geri