Scudo Sports

Bisikletle İran Turu... 12 kişilik kontenjanda tüm masraflar karşılanacak.

@amistatde

İran a vize yoktur... Sadece Pasaportunuz olması ve pasaportunuzun enaz 6 aylık süresi olması yeterli. Bunun için pasaport işlemlerinizi kendiniz hallediyorsunuz... Bu pekde zor bişi değil.... Dönüş ise Tahran dan uçakla olacak.

Scudo
Cengiz abi nerelerdeydin yahu :)
ozledik:)

@Eren Tublek

Abicim şu iran turuyla uğraşıyorum bu aralar... Bu İran Turunu başarıyla tamamlarsak yurtdışı turlarına ağırlık verecem. Bakalım şimdilik güzel gidiyor. Güzel gelişmeler var ama tam kesinlik kazanmadan da yazamıyorum. Her hafta sonu düzenlenen turlara katılmaya çalışıyorum.

Aahhhh.. Cengiz bey aahhh.. Neredeydiniz önceki yıllar. İçim yandı bu davetinizi ve programı okuyunca. Tam benlik bir tur, bende tam sizlik bir yol arkadaşıydım. Emekliyim ve zamanla hiç bir sorunum yoktu. Fakat Şubat ayında geçirdiğim bisiklet kazasında sol dirseği parçaladık. :mad: Düzelirsem inşallah başka bir tur programınızda sizinle olmayı çok isterim. Sizden öğrenecek çok şey olduğuna eminim. Bize de bu turu evden takip etmek düştü. Sağlıkla kalın.

şimdi tura katılacaklar bellimi?ona göre hazırlığımızı yapmaya başlayalım

@Cengiz Yargıç

Abi yogunsun bu aralar
Kolay gelsin :)

bi kaç gündür okulla, aileyle uğraşıyordum.., tura katılmayla ilgili nihai kararımı bugün verdim. geliyorum. her türlü teknik donanıma, çok iyi bir bisiklete, kamp malzemeleri(çadır, ocak, tava..vs) sahibim. yeşil pasaportum da var.

acil görüşme talebi reca ediyorum..

sanırım talep yüksek arz düşecek :p

şuan için gelenler kimler acaba ?

ben istanbuldan katılma ve irana kadar eksiksiz bir şekilde tura iştirak etme hususundaki kararımı verdim. uzun yol deneyimim de fazlasıyla var. sizinle ne şekilde irtibat kurabilirim?

Organizasyonu yapanları ve katılımcıları kutluyorum.

İran daki yol kalitesini görünce şaşıracaksınız.

Tebriz e kadar Türkiye türkçesi ile çok rahat iletişim kurabilirsiniz.

Yine Tebriz e kadar yemekler, kültür, müzik ve daha bir çok alanda büyük benzerlikler göreceksiniz bu İran'a kısa sürede ısınmanızı sağlayacaktır. Tahran da da çok sayıda Türkçe konuşan ( ufak şive farkları ile ) kişiye rastlamanız büyük olasılık. Tebriz e kadar ve özellikle Tebriz de ise bu durum en üst noktada.

Kısacası bu tur tadından yenmez.

Başarılar dilerim.

@hanifisari

Haberleşmek için özelden mesajla telefon numaranızı iletebilirsiniz. Ben cep telefonu taşımıyorum ama genellikle Kadıköy de ofis te oluyorum;
tel: 0216 348 47 63

Tura katılacak arkadaşlarla biraraya gelerek önceden birbirlerimizi tanımamız gerekiyor. Nede olsa uzun bi yola çıkacağız. Bu yolculuklarda birbirimizle uyumumuz, anlaşabilmemiz önemli elbette.

İran Turu için önceden belirlediğimiz 19 Mayıs tarihi çoğu arkadaşlarımız için sorun oldu. 19 Mayıs ı Gençlik ve Spor Bayramı olduğu için anlamlı bir tarih olur diye düşünmüştük ama okulların tatil olması, sınav dönemleri, iş durumları gibi etkenlerden dolayı Haziran sonu Veya Temmuz ortaları gibi bir tarihe erteledik. Şuan için kesin bir tarih atmış değiliz bu çıkış tarihini katılacak arkadaşlarla belirlemeye çalışacağız.
Bu arada İran Turuna Katılacak arkadaşlarımızla biraraya gelmeye çalışıyoruz. Şuan için kesin katılacaklar listesi şöyle;
1) Cengiz Yargıç - İstanbul - Yönetmen
2) Samet Aksuoğlu - İstanbul - Güzel Sanatlar Bölümü Üniversite Öğrencisi
3) Haluk Sarışen - İstanbul - Bankacı
4) Baran Ayna - İstanbul - Marmara Ünv. İşletme Mezunu
5) Burak Tekin - Ankara - Fotoğrafçı, Öğrenci
Proje için arkadaşlarla biraraya gelerek işin kapsamını ve yol durumunu birlikte geliştirmeye çalışıyoruz.
Bu Projenin tüm aşamalarını, oluşum sürecini, görüşmeleri hatta olumsuzlukları bile günbegün kamera arkasıyla kaydedicez ve hem forum üzerinden sizlerle paylaşacaz hemde proje sonunda belgesel haline getireceğiz.
Arkadaşlarla biraraya geldikçe daha çok fikir oluştu. Öncelikle böyle uzun bir tura çıkacak kişilerin uyum içinde olması gerekiyor. Bu uyum aynı fikir ve görüşlerde olmamız anlamına gelmez hatta bilakis ne kadar farklı meslek guruplarından, sosyal ve fikir yapısı çeşitliliği olursa o kadar anlamlı olur diye düşünüyorum.
Bu turların biçok farklı alanı olduğu için herkesin kendi uzmanlık alanında araştırmalar yapması ve bunları aktarması daha doğru olur sanırım. Örneğin ben bu turda belgesel çekimleri yapacağım için olaylara birazda sinematografik yönden bakacam. Ama yanımızdaki bir arkadaşımız ekonomist olursa bu kişide iki ülke arasındaki ekonomik farklılığı, ayrıntıları gözlemlemiş olur. Bir arkadaşımız Sosyolg yönüyle,.... bir arkadaşımız öğrenci gözüyle eğitim konusunda,.... gibi gibi konularda çalışmalarını yürütür ve turdan geldiğimiz zaman herkes kendi alanındaki birikimlerini aktarır diye düşünüyorum.
Bu tür Yurtdışı turlarını sürekli organize etmeye çalışacaz. İlk Turumuzu İran yaptık ama bundan sonra Azerbaycan, Suriye, Yunanistan, Bosna, Filistin gibi ülkelere gidilmesi yönünde ön hazırlıklarda bu arada başlanmış bulunuyor.
Bu turları sürekli yapabilmek adına sponsorluk çalışmaları yürütülülüyor.
Öncelikle Turlara katılacak bisikletçi arkadaşlarımızın yol boyunca ihtiyaçları karşılanması ve yol boyunca rahat olmaları sağlanmalı ki turlar sağlıklı geçebilsin. Gidilecek ülkelerin sosyal, kültürel, coğrafi özelliklerini önceden bilmemiz ve irtibatları önceden sağlamış olmamız gerekiyor. Bu turlara İran ile başlamamın önceliğide buradan geliyor. Ben daha önce İran a defalarca gittim ve oradan irtibatları sağlamış durumdayım.
Kamera arkaları bölümlerini ve projenin gelişimini sizlerle paylaşmamın en önemli sebebi ise başka arkadaşlarımızında bu organizasyonlara dahil olmaları, kendileri de proje geliştirebilmeleri, bir organizasyonda yapılması gerekenlerle ortaya çıkacak problemleri önceden keşfedebilmeleridir.
İran Turuna İstanbul dan başlamayı planladık ama bu 12 kişilik ekiple başlayacağımız anlamına gelmez. Asıl projenin güzel tarafı diğer arkadaşlarımızın yol boyunca başka illerden katılmaları olacaktır.
Bunun için İstanbuldan 4 kişi çıkmayı ve diğer arkadaşlarımızın diğer illere uğradıkça dahil olmaları veya sınırda 12 kişi ile buluşarak İran turuna başlamak daha uygun olacaktır.
Diğer illerdeki arkadaşlarımızdan şöyle bir isteğim olacak; Biz yol planına göre uğradığımız illerde bu çalışmanın altyapısını oluşturabilirseni, biz ile girdiğimiz zaman karşılama ve il içinde rehberlik, il çıkışında uğurlama gibi organizasyonlar yapabilirler. Bu açıdan diğer illerdeki arkadaşlarımızında forum üzerinden yazarak dahil olmalarını bekliyoruz.

Bugünkü kafam, imkanlar ve uluslar arası ilişkilerimiz ile 15 yıl önceye, iş hayatına başlamadan hemen önceye gidebilsem.....

Türkiyeyi bir baştan öbür uca pedalla katetmek... Daha sonra başka bir uygarlığı tanımak...

Cengiz abi... Gün ola, bir sonraki ülke gezinizi mesela 10 gün veya 2 haftaya ayarlama imkanları var mıdır? Öğrencilik çok geride kaldı. Düzenin nadide parçası ücretli bir çalışan olarak emekliliğe de DAHA 20 YIL VAAAAAAAAARRRRRR. Dolayısıyla 1 ay izin kullanmak....:bilmiom:

Hayırlı yolculuklar... resimleri bekleyeceğiz....

Murat Semiz

Geri