Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle ilk gün ilk kaza.. "Dakika bir gol bir misali"

Tepki
5
Bisikletimi aldığım ilk gündü. 17 seneden sonra ilk kez yılların verdiği hamlığa rağmen, içimdeki hevesi bastıramayıp bisikletçiden çıkıp bakırköy sahilden pedala kuvvet eminönü ne kadar geldim. galata köprüsüne yakın bir yerlerdeydim sanırım sahilde 2 abla bir bebek arabası yürüyüşe çıkmışlar. Bende arkalarından geliyorum soldan onları geçip devam edicem. yanlarına yaklaştığımda bisikletimin zilini çınlatmama kalmadı (hani arkadan ben geliyorum dikkat diye) ablalardan biri sanırım yanlış algıladı hop önüme atlamasınmı. Çok hızlı olmama rağmen ani hareketi sebebiyle (bende malum ilk günüm) gidonu aniden sola kırdım ve kendimi yerde buldum.
sol dizim yarıldı kanadı, sağ bacağımı sanırım bedal 2 derin çizik atmış. Çevreden insanların yardımıyla kalktım ayağa, ablalar çok özür dilediler, orada güvenliklerden biri suyumu doldurdu. Üstümü başımı silkeleyip yoluma devam ettim.

Scudo
Bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın demeye kalmadan kaza kapıyı çalmış.gemis olsun insanlar dikkatsiz naparsınız....

geçmiş olsunnn , olur böyle vakalarrr :) bu tür durumlarda hep bi B planı oluştururum kafamda ... ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünürüm ...

bisikletiniz hayırlı, kazanız geçmiş olsun :) dua edin ablalardan azar işitmemişsiniz :D

• Beğen
Tepkiler: Baran Özkan
çok geçmis olsun bayan sürücüler nedense dikkatli olalım derken kazaya yol açabiliyor örnek vermem gerekirse geçen akşam sağ şeritten giderken haliç te bayan sürücü arkamda beni takip etti 2 km kadar sollayamadi :) komik bir durumdu sol seride ben geçtim ole devam edebildi :)

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
bisikletin hayırlı olsun hemde geçmiş olsun.dikkatimi çeken birşey var sizden özür dilemişler çok şaşırdım açıkçası.önüne baksana eziyodun bizi gibi tepkiler beklerdim suçun onlarda olmasına rağman :)

• Beğen
Tepkiler: Baran Özkan
Geçmiş olsun, bisiklet hayırlı olsun. Ben de sahil yolundaydım bugün Karaköye kadar gittim.Dönüşte bisiklet yolunda mangala başlamıştı herkes :)

Geçmiş olsun, yeni bisikletiniz hayırlı olsun, bu tür durumlarda zil çalmadan sessizce yanlarından geçmek daha iyi bence :) .

Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Bazen böyle acı tecrübeler oluyor. Dilerim birdaha başınıza gelmez. Bisikletiniz hayırlı olsun. Bisiklet, bisiklet kullanmak çok güzel.

Bisikletiniz hayırlı olsun, size de büyük geçmiş olsun, ilk günden böyle olması umarım hevesinizi köreltmez.

Her zaman için arkası dönük birinin yanından geçerken (hatta karşıdan gelen birinin) mutlaka yayanın ani bir hareketle yer değiştirebileceği kadar mesafe bırakarak geçmeye çalışın. Yürüyen bir yetişkin için bu mesafeyi 1mt, çocuk için ise 2mt olarak hesaplıyorum ben. Çünkü insan ya kolunu sallar ya aniden geri dönmeye kalkar yada çocuk kedi veya pamuk helvacı görür aniden koşar. Bu dediğim tabi ki bir öngörüden ileriye gitmez. Bazı durumlar var ki insanın basireti bağlanıyor ve kaza kaçınılmaz oluyor. Büyük geçmiş olsun. Yılmak yok pedallamaya devam ;)

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun. Dikkatimi çeken nokta hızlı gittiğinizi belirtmişsiniz. Yayaların olduğu bölgede zil çalınsada yayanın ne tarafa gideceği belli olmadığından güvenli bir hız seçilmeli diye düşünüyorum. Mesafe varsa 1 ila 2 metre uzaktan zil çalmadan geçilmesinden yanayım. Neyse tabiki sizde benim gibi yıllar sonra bisikletin üstüne yeniden çıkmışsınız olur böyle şeyler Allah daha büyüğünden esirgesin ne diyelim. Umarım bu olay sizi korkutmaz ve vaz geçmezsiniz.

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun, ilk ama son kazanır olur inşallah.

sakın ola yayaya zil çalmayın, aklını alıyorsunuz yayaların ve kaza kaçınılmaz oluyor. usulca yanlarından kıvrılıp gidebiliyorsanız ne ala, gidemiyorsanız üşenmeyip inmenizi, yaya olarak yanlarından hızlıca geçip gitmenizi salık veririm.

geçmiş olsun, bisikletin nazarı çıkmış diyorum ben öyle durumlara.

ben de 2 gün önce, 2 aydır parça topladığım bisikletimi nihayet yollara çıkardım. fazla formdan düşmediğim için bir kaza tehlikesi atlatmadım da, dümdüz asfaltta giderken nereden bulmuşsa üzerinde 2 tane diken olan bir dal parçası arka lastiğe saplanmış. neyse ki tek bir yamayla iki delik de kapandı. aynı arka lastiği eski bisikletimde 500 km kadar kullanmıştım ve sapasağlamdı, ilk patlaması yeni bisikletimin üzerinde oldu :) nazar işte...

Geri