Scudo Sports

Bisikletle ilgili her şey neden ucuzlamıyor?

sırf meraktan bikeinnden bir flaşör aldım. 45 lira idi sitede. bana kargo dışında 70 liraya mal oldu.
Tahminimce vergiyi hesaplayan memur kargo ücretini de hesaba katıp vergiyi yüksek hesapladı. Yurtdışından satın alıp posta veya kargo yoluyla ithal ederseniz ötv ödeyeceğiniz malların listesini ve ötv oranlarını şurada bulabilirsiniz:
(link)
(Bu 4 sayılı liste ama ilk 3 listedekiler zaten posta ile gelmeyecek şeyler; 1. listede akaryakıt ve türevleri, 2. listede motorlu taşıtlar, 3. listede de tütün ve alkol ürünleri var)

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
Scudo
En son deneme mahiyetinde küçük bir şey almıştım15tllik bi parça ücretlendirme şu şekildeydi
yurt dışından 15tl lik sipariş te verilmez yani. üç beş alacağınız olur topluca alırsınız. 1lira da olsa 10000 lira da olsa gümrük sunum ücreti sabit sonuçta.

Ülkedeki ekonomik durum bir yana , bunu kullanan fırsatçılar , aç gözlüler oldukça fiyatlar inmez. Denetleme mekanizması olmalı ve fahiş satanlar cezalar almalı.

Ülkedeki ekonomik durum bir yana , bunu kullanan fırsatçılar , aç gözlüler oldukça fiyatlar inmez. Denetleme mekanizması olmalı ve fahiş satanlar cezalar almalı.
Ceza ve fiyat tavanları sağlıklı fiyat oluşumunu engelleyerek topluma bir zarar doğurur. Yapılacak şey yurtdışından ufak ürün alıverişini kolaylaştırmak. Zaten esnafın çoğunun malı getirip satmak dışında hiç bir katkısı yok. Onu bile düzgün yapamıyor, sattığı malı bile bilmiyor, müşterisine anlatamıyor. elin çinlisi sana daha iyi bir alışveriş deneyimi sunuyor, hem de daha ucuza. O zaman niye aracıya para kazandırayım, gidip doğrudan çinliden alayım. Nasıl iner o zaman fiyatlar görün.

işte bu yüzden maalesef piyasada "sanal pahalılık" diyebileceğimiz bir durumda söz konusu,malı yurtdışından ithal eden satıcı kendini garantiye alsın diye,yarın döviz ne olur endişesiyle fiyatını hep yüksek tutuyor.

Bu söylediğiniz durum, monopol piyasa koşullarında veya ikamesi olmayan ürünler için mümkün. Piyasasında tekel olmayan hiçbir firma, bir ürünün fiyatını suni olarak yüksek tutmayı tercih etmez; zira böyle bir durumda o ürünü satamaz. Tüketici o fiyatlardan alım yapmayarak, zaruri olmayan ihtiyaçlarını erteleyerek satıcıyı cezalandırır. Böyle olunca da zaman içinde, piyasa koşullarında fiyatlar kendi dengesini bulur.

Özellikle bisiklet gibi tamamen hobiye ve zevke dayalı tüketimin yapıldığı bir sektörde fiyatların suni olarak yüksek tutulduğu fikrine katılmıyorum. İlaç temin edemezseniz ölebilirsiniz ama bisikletinize SPD pedal almazsanız, gündelik hayatınıza devam edersiniz. O yüzden sağlık, ilaç vb. sektörlerdeki fiyatlama ile bisiklet sektöründeki fiyatlamaları kıyaslamak doğru olmaz.

Bu söylediğiniz durum, monopol piyasa koşullarında veya ikamesi olmayan ürünler için mümkün. Piyasasında tekel olmayan hiçbir firma, bir ürünün fiyatını suni olarak yüksek tutmayı tercih etmez; zira böyle bir durumda o ürünü satamaz. Tüketici o fiyatlardan alım yapmayarak, zaruri olmayan ihtiyaçlarını erteleyerek satıcıyı cezalandırır. Böyle olunca da zaman içinde, piyasa koşullarında fiyatlar kendi dengesini bulur.

Özellikle bisiklet gibi tamamen hobiye ve zevke dayalı tüketimin yapıldığı bir sektörde fiyatların suni olarak yüksek tutulduğu fikrine katılmıyorum. İlaç temin edemezseniz ölebilirsiniz ama bisikletinize SPD pedal almazsanız, gündelik hayatınıza devam edersiniz. O yüzden sağlık, ilaç vb. sektörlerdeki fiyatlama ile bisiklet sektöründeki fiyatlamaları kıyaslamak doğru olmaz.
Fiyatın arz ve talep ile dengelenmesi rekabetin olduğu piyasalarda olur, bizde yurtdışından ürün almaya sınır ve vergi getirilmesi bunu engelliyor.
Örneğin bazı markaların distribütörleri yurtdışından ülkeye gönderimi engelliyorlar. O zaman yurtiçindeki tüketici distribütörün belirlediği fiyata mahkum oluyor.

Arkadaşlar tamam da siz bu birkaç yıl içindeki zamları neden unutuyorsunuz?? Dolar 7 lira iken bile simdikine yakın idi fiyatlar katlanmadı. Bisiklet camiası ve satıcıları iki yıldır tolare etmeye çalışıyor bizi. Bence bir de böyle bakın olaya. Eskinin zamlarını yeni hissediyoruz. Çok da kafa patlatmaya gerek yok gibi.
Ayrıca yurtdışı sevdalısı arkadaşlar : böyle böyle ekonomiyi bozuyorsunuz az çok. Eskiden hem kaliteli hem de ucuz malzeme vardı şimdi büyük toptancılar bile yurtdışından ucuz diye bir şeyler alıyor. Yurtdışı alışveriş yapanlar durumdan şikayet etmesinler hiç , kendi düşen ağlamaz !!!
Kapitalizmin ekmeğine yağ sürüyorsunuz ancak 😠😠😠

@flying death machine para kazanan Esnaf kendini düşünürken.,karlarindan nasıl az zarar ederiz derken, hobisi için nerden para arttırabilirim diyen bisikletcileri çok görme beee. (HA BU ARADA YURTDISINDAN BİR KURUŞ ALISVERIM YOKTUR.) herkes kendi cebini düşünüyor... Ki buna hükumette dahil....söylemde bir gerçek var bisikletçi söz meclisten dışarı satarken veya tamir parçalarından vermediği vergiyi bisikletçi arkadaşlar hükumete, sunum parası ile birlikte vergilerini çatır çatır veriyor.. Haklısın Bisikletçi dışarıdan yapptigi alışverişlerle ekonomimize derin çukurlar açıyorlar...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@flying death machine para kazanan Esnaf kendini düşünürken.,karlarindan nasıl az zarar ederiz derken, hobisi için nerden para arttırabilirim diyen bisikletcileri çok görme beee. (HA BU ARADA YURTDISINDAN BİR KURUŞ ALISVERIM YOKTUR.) herkes kendi cebini düşünüyor... Ki buna hükumette dahil....söylemde bir gerçek var bisikletçi söz meclisten dışarı satarken veya tamir parçalarından vermediği vergiyi bisikletçi arkadaşlar hükumete, sunum parası ile birlikte vergilerini çatır çatır veriyor.. Haklısın Bisikletçi dışarıdan yapptigi alışverişlerle ekonomimize derin çukurlar açıyorlar...
Dostum benim eleştirim sana veya senin gibi düşünen duyarlı insanlara değil. Ensar cemaatçileri gibi iki tarafa oynayan tiplere. Tamam belki bisiklet ekonominin binde biri bile olmayabilir ama yaptıkları ile söyledikleri çelişen dürüst davranmayanlara da ayar oluyorum. Bisiklet öyle herkesin yapabileceği bir şey değil ki. Öncelikle dürüstlük ister sadakat ister ve saygı ister. Ama herkes aman şunu alırım da kimse bana karışamaz benim mülküm kafası ile hareket ettiği için bunlar oluyor.
Bak ben Antakyalıyım , ilk bisiklet plakalarının verildiği yer yani. Millet bisiklet sürmek için vasıflı olmalı idi. Trafikte saygılı, kendine ve başkalarına karşı dürüst, aklen ve bedenen sağlıklı... Şimdi bakınca bizdeki durum babasının aldığı bisiklet ile ulu orta yerde soytarılık peşinde koşan kuralları hiçe sayan , trafiği tehlikeye atan sorumsuz insanlarla doldu(bunlar akşam çıkıp YouTube'da Çin'den getirdiği ve ülkeyi kurtarmış edasıyla ucuza aldığını söyleyen tipler). Bence bisiklet ve bisikletçi nedir önce buna bakalım. Derindeki yaralarımızı çözelim ki yüzeydeki çatlakları sağlam kapatalım ve bir daha açılmasın.
Esnaf da artık kuyruğu yanan kedi gibi çakallıklara başlamadı demiyorum ama onlar da ekmek peşinde kime sorsam işler beşte bire düştü diyor.

Bisiklet camiası ve satıcıları iki yıldır tolare etmeye çalışıyor bizi.
Gözlerim yaşardı. Ne toleresi yahu. Adamlar 3-4 yıl eski modelleri, yurt dışı yeni model fiyatından fazlaya satıyor.

böyle böyle ekonomiyi bozuyorsunuz az çok.
Ekonomiyi bozmak mı? Ne alâkası var? Bu satıcılar yurt içinde mal üretip satmıyorlarki. İthal olduktan sonra ha yerli satıcıdan almışım ha yurtdışından kendim almışım. Ekonomi için farkı yok.
İthal bir malı nerden ucuza bulursam ordan alırım. Yerli satıcılar kusura bakmasınlar tek yaptıkları al-sat ise; sattıkları malın modelini, özelliklerini bile yazmaya üşeniyorsa batsınlar daha iyi.

Bayide sıfır olarak satılan 2015 model bir bisiklet vardı beğendiğim. 3500 gibi bir liste fiyatı vardı. Biraz özelliklerine göre kazık ama şık bir modeldi. İki yıl önce pazarlık etmiş ve 3000 tl ye anlaşmış ama parayı toparlayamadığım için vazgeçmiştim. Aradan geçen sürede satılmadı. Geçen gün fiyatına baktım, fiyatı 5900den 4700e çekmiş satmaya çalışıyor esnaf abimiz. çok iyi niyetli esnafımız çook. Hiç yansıtmamış kuru. Bisiklet 2015 model bu arada.

gezgin gezer
"deneme mahiyetinde" cümlesini tekrar edeyim ozaman,ayrıca ülkemde 60tlye satılıyor ve sen 15tlye alıyorsan bir tanede olsa
alınır;)
Mehmet Altuğ
maliyeti döviz üzerinden olan her ürünün,satış fiyatı birebir günlük kur uygulanarak yapılmıyor maalesef.gerçekçi ve reel olabilecek en doğru rakam,etiketin dolar veya euro üzerinden yazılmasıyla mümkün.bu dediğim sırf bisikletle ilgili değil bütün tüketim malları için geçerlidir.26 yıllık esnafım yurtdışı imalatlı mal satıyorum,malum maliyetim dolar üzerinden,müşteriye itici gelse bile üzerinde yazan dolar fiyatını günlük kur ile çarpıp söyleyince daha tatmin edici olduğunu birçok kez gözlemledim.

Son düzenleme:
Ayrıca yurtdışı sevdalısı arkadaşlar : böyle böyle ekonomiyi bozuyorsunuz az çok. Eskiden hem kaliteli hem de ucuz malzeme vardı şimdi büyük toptancılar bile yurtdışından ucuz diye bir şeyler alıyor. Yurtdışı alışveriş yapanlar durumdan şikayet etmesinler hiç , kendi düşen ağlamaz !!!
Kapitalizmin ekmeğine yağ sürüyorsunuz ancak 😠😠😠

E devletin kendisi de her şeyi dışarıdan alıyor.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Sadece başlığa istinaden yazıyorum. Bu ülkede mevsimsel sebze meyve haricinde ucuzlayan bir şeye rastladınız mı hiç? :)

Edit : Geçen sene amarigada 100bin doların banka faizine koyunca yaklaşık 1000 dolar eksilerek 99 bin dolar oldu. Gene amariga oyunları bunlar. :)

Yüzde 18 kdv, yüzde 12 ötv, gümrük sunum parası, damga pul parası. Yaklaşık yüzde 50ye yakın. Yeni bişiler aldım o yüzden bu kadar iddialı yazıyorum.
ticari ürün değilse sadece %18, 10 defa ürün aldım her seferinde % 18 ödedim.( ürünler 1000 TL ve üzeri)

peki tamam haklısınız ama şu var ;
esnafın ödediği bağkur'a ve sgk giderleri sabit kaldımı ?
elemanına verdiği maaş sabit kaldı mı ?
kira gideri sabit kaldı mı ? vs vs diye gider anlayacağınız mal maliyeti artmasa da diğer gider kalemleri artıyor.bu da malaalesef ürün fiyatlarına yansıyor.
ayrıca bu kafayla tüketici yurt dışına yöneldiği sürece tr deki fiyatlar daha da artacak çünkü adam giderini fiyata yansıtacak sonuçta satamayacak satamayınca kapatmak zorunda kalacak.kapatınca kaza yaptığın zaman aliexpresten küçük bir parçayı bile 30 gün beklemek zorunda kalacaksın.bu arada tr ye uygulanan fiyatları onlarda güncellemeye başlayacak ingiltereye 5 dolarken sana 20 dolar çekecek fiyatı vs vs kapitalizm böyle birşey sonuçta.
güzel bir söz var çok sevdiğim ; sen alışverişe migrosa gidersin ama cenazene mahalle bakkalı gelir.

peki tamam haklısınız ama şu var ;
esnafın ödediği bağkur'a ve sgk giderleri sabit kaldımı ?
elemanına verdiği maaş sabit kaldı mı ?
kira gideri sabit kaldı mı ? vs vs diye gider anlayacağınız mal maliyeti artmasa da diğer gider kalemleri artıyor.bu da malaalesef ürün fiyatlarına yansıyor.
Benim de giderlerim artıyor, ben kime yansıtacağım onları?
Adamlar kur riskini bile müşteriye geçiriyor, dolar artmayınca “biz artar diye biraz marjlı fiyatlamıştık ama artmadı paranızın şu kadarını geri iade ediyoruz” diyorlar mı?
Ben mi ödeyeceğim esnafın giderini? Ne zorunluluğum var? Yapmasın işi para kazanamıyorsa, ama yapacak kişiyi de engellemesin.

Genelde yurt dışı alışverişi tercih ediyorum. Henüz hiçbir esnaf tarafından kandırılmadım. Yurt içinde maalesef birkaç kere tüketici haklarına başvurmak durumunda kaldım. Bunun dışında ürün fiyatları bir miktar daha uygun yurt dışında. Aracı esnafa para kazandırmak istemiyorum. Emlakçıdan ev alıp komisyon vermeyi mi tercih edersiniz, evi sahibinden almayı mı?

Geri