Scudo Sports

Bisikletle ilgili her şey neden ucuzlamıyor?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Malumunuz dolar 7 liraya dokunup geri geldiği zamanlardan beri, bisiklet sporu artık bütçe zorlayıcı, yer yer can yakıcı bir hal aldı. Dolar efendi sonra 5.65 gibi bir yere kadar gevşese de, fiyatlar bırakınız inmeyi, dolar sanki 8 lira sonra 9 lira olmuşçasına arttı.

Nedenini ithalat yapan bir sağlık sektörcü lise arkadaşından öğrendim. Kendisi ithal ettiği ürünü iç piyasaya satarken doları 14 lira olarak aldığını söyledi. Ne olur ne olmaz abi dedi. Ben bu fırsatçı arkadaşa kızarken, bugün avrasya tünel geçiş ücretinin sabit 4 dolar olduğunu öğrendim. O zaman geçiş 24 lira olmalı değil mi ama geçiş 36 lira. O zaman devletin kabul ettiği doların 9 lira olduğu.

Anlaşılan o ki, ithalatçılarımız yeni duruma ayak uydurmuşlar. O zaman bir şeyler almak için fırsat kollayan varsa, doların duyurulan değeri 6 iken elini çabuk tutabilir.

Scudo
Siz hâlen yerli satıcılardan mı alışveriş yapıyorsunuz? Yurtdışından çok daha ucuza sorunsuz geliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Döviz krizinde birçok ithalatçı battı, kalanlar da risk alıyor. Risk varsa fiyatlar yüksek olur. Fırsatçılık yapanlar da var ancak sorun ekonominin güven vermemesi. Senin ülkenin ekonomisi, elin adamının atacağa bir twite bağlı neticede.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
%18 Vergi oranı. Evet çok ama %50 değil. O günlerde gelir ama az sabır...
Yüzde 18 kdv, yüzde 12 ötv, gümrük sunum parası, damga pul parası. Yaklaşık yüzde 50ye yakın. Yeni bişiler aldım o yüzden bu kadar iddialı yazıyorum.

Fırsatçılık yapanlar da var
Fırsatçı diye bir şey yok arkadaşlar..Kapitalizmin içinde yaşayıp,belli bir kesimi fırsatçı bilmem ne diye yaftalamamak lazım..
Bu sistemin içinde şunları şunları yapanlar fırsatçı,öbürleri dürüst filan değil..

Yaşasın aliexpress. Fırsatçılara inat :koptum:

Az önce softshell ceket geldi, arkadaşım için aldım. Eyvahhh :)

Nerdeyse tüm firmalar bunu yapıyor. Birçok borç dolar veya euro üzerinden ödeniyor. Adamın ödemesi 6 ay sonra. 6 ay sonra dolar ne olur onu düşünerek şu an satış yapması lazım. Şu an 6 lira kar ederse 6 ay sonra dolar 12 olursa parasının yarısı erimiş olacak. Dolar krizinden sonra birçokları bunu yapmaya başladı. Bu zaten yapan büyük firmalar yaşamaya devam ederken bunu öngöremeyenler battı gitti. O krize kadar bunu öngörmemiş olan da artık ya olursa diye gö.ü sağlama alma derdinde.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Üretim, ticaret, tüketim ve hatta birikim hepsi dışarıya bağımlı. Kur riski varsa mutlaka birisi bunun maliyetini ödeyecek. Zurnanın son deliği olarak bu da biz tüketicilerin üzerinde kalıyor. Esnaf kur riskini üzerine almadığı gibi risk gerçekleşmezse bundan fahiş kar da sağlamış oluyor. %50 kar marjı, sırf alım satıma aracılık ederek yaratılan katma değer dikkate alındığında açıklanabilir bir şey değil. Yapabileceğimiz şey ya almamak ya da yurtdışından doğrudan kendimiz almak.

işte bu yüzden maalesef piyasada "sanal pahalılık" diyebileceğimiz bir durumda söz konusu,malı yurtdışından ithal eden satıcı kendini garantiye alsın diye,yarın döviz ne olur endişesiyle fiyatını hep yüksek tutuyor.maaalesef dışarıya gebe bir politikamız var.orta asyada kriz olsa döviz yükseliyor,abd çine ambargo koyuyor yine döviz yükseliyor,malum şahıs dış güçlere çatıyor haydaaa dolar yine fırlıyor yani olan hep bize oluyor.

Yüzde 18 kdv, yüzde 12 ötv, gümrük sunum parası, damga pul parası. Yaklaşık yüzde 50ye yakın. Yeni bişiler aldım o yüzden bu kadar iddialı yazıyorum.
Ne aldınız da %12 ÖTV ödediniz gerçekten merak ediyorum, çünkü bildiğim kadarıyla ÖTV oranı %12 olan hiç bir ürün yok.

Ne aldınız da %12 ÖTV ödediniz gerçekten merak ediyorum, çünkü bildiğim kadarıyla ÖTV oranı %12 olan hiç bir ürün yok.
sırf meraktan bikeinnden bir flaşör aldım. 45 lira idi sitede. bana kargo dışında 70 liraya mal oldu.

Dolar şuan ucuz hemde ciddi anlamda ucuz. Avrasya tünelinin geçiş anlaşması ne idi? 4$, şuan kaçparaya geçiyorsunuz ? 36 TL 36/4=9TL doların şuan olması gereken rakam .
Bisiklet ve bisiklet malzemeleri yüksek vergi politikaları, tekelcilik yüzünden, ülkemizde herzaman fahiş fiyata satıldı. Bunun yakın zamanda değişmesi imkansız gözükmekte.

En son deneme mahiyetinde küçük bir şey almıştım15tllik bi parça ücretlendirme şu şekildeydi

Dosyalar

• 9205CFF4-AAAB-416E-809B-8A0C64BE13E1.jpeg
    9205CFF4-AAAB-416E-809B-8A0C64BE13E1.jpeg
    937,2 KB · Okunma: 86
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri