Bisikletle ilgili filmler

S

sayitk

Misafir
Arkadaşlar, bisikletin rol aldığı filmleri, içinde bisikletin kahraman ya da figüran olarak bulunduğu sinema filmlerini biliyor musunuz? Benim aklıma ilk gelen:

1. Bisiklet Hırsızları

Yönetmeni kimdi yahu hah Vittorio de Sica, 1948 yapımı. Antonio ve oğlunun çalınan bisikletin peşine düşmelerinin öyküsü. Bu filmdeki bisiklet hakkında bilgisi olan var mı?
 
Scudo

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Ben de "Donnie Darko" filmindeki bisikleti merak ediyorum; bilen var mı?
 
S

sayitk

Misafir
3. Fernando Solanas'ın harika filmini dün akşam tesadüfen cnbc-e'de yarım yarım izleyebildim. Bisikletin başrollerden birini paylaştığı nefis bir filmdi. Bu tür bisiklet filmlerini kaydedip paylaşsak nasıl olur?
 

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2006
Mesaj
994
Tepki
819
Yaş
40
Şehir
Alanya
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Taxi New York; Film hızlı bir bisiklet sahnesiyle başlıyor.Bisiklet fuji marka kaliteli bir xc.Güzel sahneler var, şehir içi hızlı sürüşler dikkat çekiyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

alperen_69

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Mayıs 2005
Mesaj
895
Tepki
305
Şehir
bursa
Bisiklet
Giant
ya film değilde atv de bir dizi vardı sahil polisleri bisikletler kullanıyordu hem tekerleri hemde komponentleri çok iyidi çok özenerek izlerdim o diziyi
 
  • Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk

Turkishflier

Aktif Üye
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
173
Tepki
143
Şehir
İzmir
Bisikletin rol aldığı değil de,bisikletin filmin konusu olduğu birkaç eski tarihli film hatırlıyorum ben.Birisinde kasabada yaşayan fakir bir gencin,sağdan soldan bisiklet parçaları ve malzemeler toplayarak,ödünç alarak yarışlara hazırlanması,kendini çalıştıracak bir antrenör ve sponsor araması gibi konularla imkansızlıklar içerisindeki bir sporcunun hayatı anlatılıyordu.

Diğerinde ise Amerikada profesyonel bir takım konu alınmıştı.Katıldıkları yarışlar ve pro tourlar gösteriliyordu.
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
@Turkishflier... İsimlerini hatrlamaya çalış; merak ettim; izlemek isterim.
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2006
Mesaj
857
Tepki
1.492
Şehir
İstanbul-Altunizade
BELLEVİLLE'DE RANDEVU diye bir çizgi film var vcd'de! Çizgi film diye geçmeyin şiddetle tavsiye edilir!
 
  • Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
@yetimoğlu

O filmi bende izlemiştim.Harikulade bir filmdi.Birde abi kardeş yol yarışına hazırlanıyorlardı.Abisi aileden gelen bir hastalığa maruz kalmıştı ve ölecekti.lakin son ana kadar bunu kardeşine belli etmedi.Etap larda koşulan harika bir yarış filmiydi.Keşke adını hatırlayabilseydim.

Unutamadığım bir sahnesini size anlatmak istiyorum.Birgün yine antrenmana gidecekleri gün abisi,kardeşine Tony'nin de antrenmana geleceğini söyler.Kardeşi Tony'yi tanımamaktadır.Büyük bahçesi olan bir evin kenarına geldiklerinde abisi ıslık çalarak ''Tony'' diye bağırır.Kardeşinin meraklı bakışları arasında evin yan tarafında hızla koşan bir köpek belirir.Son hızla üstlerine doğru gelmektedir.Kardeşi bir anda panik içerisine girmiştir.''Bu da ne'' diye abisine sorduğunda ,abisi şu cevabı verir.''Bu Tony''.Ve onda deli gibi pedal basmaya başlarlar.

Hatırladıklarımızın yada bulduklarımızın isimlerini buraya yazalım lütfen.Ve nereden temin edebileceğimizide.

Saygılarımla
 
  • Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar

acumur

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Mart 2006
Mesaj
580
Tepki
563
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
(link)


Filmin adı RAD.Bu filmde bisiklet direk başrolde.
Seksenli yıllarda BMX'lerin çok popüler olduğu dönemlerde çıkan bir film.O zamanlarda kaç defa seyrettiğimizi hatırlamıyorum.
Gerek konusu gerekse görselliği ile ciddi derecede tatminkar bir bisiklet filmidir.Bmx'ciler kaçırmasın.
Yalnız film ingilizce malesef.
 

emreden

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Aralık 2006
Mesaj
503
Tepki
288
Şehir
Sabancı Üni - İstanbul
Bisiklet
Corratec
geçen izlediğim iki filmde bisiklet geçen sahneler vardı;

birincisi; bir fransız filmi olan 'caché (saklı)' .. hızla ters yönde(!) giden zenci bi bisikletli sağa sola bakmadan yola atlayan bizim filmin kahramanını az kalsın eziodu.. dolayısıyla aralarında sözlü bi kavga başladı... falan filan.... müthiş derecede felsefik derinliği olan bi film, ben beyendim ama filmde aksiyon isteyen, şaşırtıcı bi son isteyen insanlara çok sıkıcı geleceğinden eminim...

ikincisi; bir italyan klasiği olan 'malena' .. film ikinci dünya savaşı sıraları geçiyordu galiba.. ergenlik döneminde olan bir erkek çocuğun hayatını anlatıyor.. bu eleman eski ikinci el bisiklet falan alıyo işte.. onunla gezio tozuyo.... çevresinde olan bitenleri gözlemliyo.. falan filan.. çok harika bi filmdi..
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
3.011
Tepki
2.822
Şehir
istanbul
Bisiklet
Colnago
@simplonmurat

selam bahsettiğin filmin adı AMERİCAN FLAYER'S ben bu film sayesinde bisiklet sporuna başladım şaka gibi gelicek ama belki bin defa izlemişimdir.videosu vardı KEVİN COSTNER oynuyordu.
ayrıca QUİCKSİLVER adlı filmide tavsiye ederim iki filmide en az bin defa izledim abartısız söylüyorum bu arada bu iki filimde cnbc-e de oynadı
 

Lütfü Çolak

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.249
Tepki
1.811
Şehir
İstanbul
tabiki, E.T.

(link)

E.T. the Extra-Terrestrial,
bir Steven Spielberg filmi, (1982)

“Korkuyor. Çünkü 3.000.000 Işık Yılı uzaktan gelmiş ve tamamen yapayalnız.”

Bir grup uzaylı yaratığın dünyayı ziyaretleri sırasında, içlerinden biri yanlışlıkla burada kalır. Kendisine çok yabancı olan bu gezegende bir başına kalmış olan yaratığı, Elliot adlı 10 yaşındaki bir çocuk bulup sahiplenir.

Kendisine çok iyi davranan Elliot ve kızkardeşi Gertie ile dost olan yaratığın mutlaka evine geri dönmesi gerekmektedir.

1982'nin bu çok sevilen filmini Spielberg bu kez dijital görüntü ve ses efektleriyle zenginleştirerek tekrar sunuyor. 20 yıl önce hep yapmak isteyip yapamadığı bir şeyi 2002'de yapıyor: "filmde hiç silah görünmeyecek"
 
  • Beğen
Tepkiler: roma

Hardrider

Üye
Kayıt
24 Nisan 2007
Mesaj
51
Tepki
11
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Merida
Ya bide yılanlı bi filmde vardı kona marka..Bisiklet üzerine kurulmuş bir film adı aklıma gelmio ama süperdi...
 

bisikletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Eylül 2004
Mesaj
1.241
Tepki
380
Şehir
Ankara
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bende bir film söylicem .. Bi genc yol bisikletiyle okula gidip eve geliyordu .. Ben o filmi yaklasık 10-15 sene önce izlemiştim ve birdaha bulamadım .. Ve bulmayıda cok istiyorum .. Böyle cocugun bisikletini eziyolar falan hatta bir sahnesi söle

cocuk bisikletle gideren birisi tel mi kıracmmı ne sallıyor cocugun arkasından, ordada montu yırtılıyor .. yaa bulamıyorum fimi ? Cocukta sanırım kumral yada sarısındı .. uzun boylu ve zayıf ..
 

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ocak 2006
Mesaj
1.141
Tepki
972
Şehir
BURSA
filmin adını unuttum dağbisikletçisi kız takımından ayrılır ardından bisikletli kuryelik yapar bu esnada eski yol bisikletçisi bir bisiklet tamircisiyle tanışır....
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato