Scudo Sports

Bisikletle ilgili bildiğimiz yanlışlar

Haklısınız. Vergi, trafik sigortası, kasko, bakım ve yediğim ufak çaplı cezalarla yıllık 2 milyara yakın meblağyı aracıma yatırıyorum. Buna benzin dahil değil. Üstelik izmirdeyim ve aracıma park yeri bulamıyorum gidip eşin dostun 10 km ötedeki evlerine koyuyorum aracı. Birde park yeri bulabilsem aylık en az 100 TL. yıllık 1200 TL. ettimi 3200 TL. Nerdeyse her yıl iyi bir bisiklet parasına eşdeğer. Alanyaya döner dönmez niyetim aracımı satmak. Bir yere gideceksem ve araca ihtiyacım olacaksa kiralamak en iyisi. Dert yok tasa yok.

@Ahmet Teoman ÇON

Scudo
@Muhammed Emin Akkaya

Hakkaten ama otomobillerde de böyle günlük kullanım için Şahin yeterli niye Ferrari alasın.

@mustafa şükrü yıldırım

Siz beni yanlış anladınız ben kesinlikle ' yaa manyakmısın kardeşim bisiklete o para verilirmi gider araba alırsın '' manasında değil inanınki aklımın ucundan bile geçmedi , ben sadece söyle düşünmüştüm, ama bişey daha ekliyeyim bu sözüm yarışa vb etkinliklere katınlanlar için değil gezmek tozmak arkadaşlarla turlamak amacı güdenler için, madem amaç A noktasından B noktasına gitmekse neden bu kadar pahalı bisikletler alınıyor, hani 500 TL lik bir bisiklet 14kg geliyor ve sizi B noktasına ulaştırıyor, e peki 2000 tl lik bir bisiklet 11kg veya daha hafif her neyse ,, farklı bişey mi yapıyor, daha mı önce ulaştırıyor B noktasına , daha mı güvenli oluyor, bunu kasdetmiştim benim aklım bu yönde karıştı , ha derseniz hava atmak amaçlı eyvallah derim.

@Harun Salcı

Farklı konular kardeşim, bi sırtını koltuktan ayıramamak var , bide direksiyon yüzünden kas yapmak var, Bence her zaman 4 teker iyidirr ama bisklet aşkıda bitmez yani tek hedefim bi adet type-r :D

hani ünlüler hiç gereği yokken aşırı lüks açalarla dolaşır ya aynı mantık. konforunu düşünen, güvenliğini düşünen ve verecek parası olan adam neden alt seviye bir bisiklet kullansın ki?

Bisiklet in pahali oldugu hurafe gibi bi nebze fakat ekipmanlarin pahali oldugu kesinlikle hurafe degil bizim ülkemizde.

Bisiklet sürmek tehlikeli değildir dersek te yanlış olur.
motorsiklet te olsa bisiklet te olsa tamponunuz anlınızdır.
Googlede bisiklet kazaları ile ilgili görsel aratmanızı önermem.
Ama bu demek değil ki araba kullanmaktan veya yürümekten daha tehlikeli.
Kurallara uyduktan sonra ve dikkatli olduktan sonra riski en aza indirirsiniz.

Kulağa hoş geliyor ama maalesef pek gerçekçi değil : ) en azından belli bir kesim için ...

Geri